Posts

Selamat Datang 2018

Image
Hello 2018.

Tahun 2017 ditinggalkan bersama dengan kesalahan-kesalahan.
kebanyakannya adalah kesilapan dalam bisnes.
tapi tidak mengapa, tahun ini kita cuba betulkan kembali.

stick to our own plan dan tidak terikut-ikut dengan orang lain.

sekarang pun dah rasa a bit stabil compared to before
so ecpected lepas raya tahun ni akan fully stabil.

been so long i dont write here.
most updates on facebook and instagram only.
cant seem to find time to just sit and write.
banyak keje harian kena buat.
contohnya masakkkk dua kali sehari..hahhaa
dah siap masak kena kemas dapur pulak.
dah siap kemas dapur kena kemas ruang depan pulak.
itulah kehidupan seorang surirumah.
apatah lagi aku yang bekerja dan juga surirumah.

tapi alhamdulillah, Allah bagi tenaga untuk aku buat semua benda
cuma biasalah kadang-kadang terlebih penat sikit.
confirm muka muncung jela.
tido tengok dinding. tak tengok muka suami akak.ahahahahaha
takyahla tipu, mesti korang buat macam tu jugak kan..

okayla, akak akhiri post har…

apalah erti meminati

me: bie (hubby) bie marah tak yang suka goblin?

husband: takla. kenapa tanya mcm tu?

me: because i really like him. tapi mesti bie xmarah sbb bie fikir macamlah dapat kalau minat punnn.. kan???

husband: aah..

😅😅😅

makin lama. makin banyak benda berubah

march 2017

wow. time flies.

tahun ni kami akan sambut annyversary wedding 4tahun.
sekejap je masa berlalu.
alika pun dah nak masuk 2 tahun.

i think this is the longest time im being loyal in a relationship. 😝😝

makin lama kahwin.
makin sayang kat suami.
makin bertambah berat badan.
makin pndai masak. (perahsan 😂)
makin pandai sabar.

yang tak berubah. masih prmalas nk buat lejer umah.
nasib baik dpt suami yg memahami.


reality after marriage

so....
my husband is out to the gym again tonight..
even our child is not home. he is not home too.

wow. things just change after marriage you know.
things that you planned before marriage just change.

we used to wanna be with each other 24/7
but now we or him exactly.
have so many things in mind without including me.

i wanted to go to the gym with him.
but he is a husband who dont wanna show off his wife.

well. we cant never be like those gym couples then.

wonder if its a good or a bad thing.

i guess ill just workout from home tonite. aja!

i wanna share with you

its frustrating when you love something,
but you have no one to share it with..

exactly what i feel now.
so i share it with you guys who are reading this.

please watch goblin. the korean series.

seriously its a good and interesting story.

and share how you feel with me.


Segala yang kau tidak mahu

Aku bisa memberikanmu syurga.
Tapi kau tidak menginginkan nya dariku.Aku bisa membuatmu bahagia.
Tapi kau tak inginkan bahagia bersamaku.

Kenapa???

If you have a wife. Janganlah suka2 pm perempuan lain tanpa hal mustahak. Atas alasan nak borak.. Rasa mcm ermmm sangat.

Especially if perempuan tu isteri orang.
Im all okay to have guy friends.
My husband pun ok. Tapi sekadar friend yang say hi now n then. Comments on fb pictures.

Bukanlah kawan yg sembang tru pm/wasap.

I prefer kalau u guys komen kt pic fb. I can reply and my husband pun boleh baca komen tu.

I just taknak sakitkan hati my husband. So sesiapa yg pm my fb especially guys mmg i takkan jawab.
My husband would not like it and i dont want to make him sad.

Im a wife first.
Sebab for time being he is my heaven.

Sebab i taknak husband i pun buat mcm tu. So it must start with me. Kalau i terjumpa chat my husband dgn perempuan lain. I tak cakap banyak.

Kemas bag tempah tiket flight ke dubai. Bye2 terus.
Kita kalau setia bagai nak rak tapi orang tak hargai memang kita xbagi muka.

Bini awak macamana?? Kalau dia tau awak mesej saya??