Posts

osaka osaka osaka

oh my god.

i think i have been planning for osaka for two years now.
i cant even think of another place to go if i dont finish osaka soon by this year.

we supposed to go to osaka last year but i was too distracted with other things that lead us to singapore for 3 times. godddddd

this year im gonna make sure we finish. but still....
life is finally untangling but slowly.
maybe i have to postpone osaka for another year.

butttt,
winter 2018 should be a reality.

makeover living room under RM 100

Image
hi guys.. its April 2018 already?   time flies so fast. im going to be 30 next year.  OMG... Lord have mercy..
so, what have you guys been up to? im just trying to work towards my 2018 goals. so i focus on redecorating my home.
few days ago i decided to give my living room a makeover. but i limit my budget to under RM 100 only. i know, crazy right....
so heres how it look now.



so thats all from me now. actually i already have change the layout of my living room because i cant stay still. LOLS but lets save that for later.
i hope i will post more often here.  hope i have the time to do it too.

goals 2018

what i want to be:

1. room stylist. to be able to style homes which functions. not just a pretty room.

2. a good violinist. i might need to buy a new one. and attend class with my child. start from bottom again.

3. to be able to give more money to my parent and my in laws.

im trying to be a person who gives more and achieve something more than myself.

sebelum ni, my life motto was i live for myself. everything i do, asalkan aku happy.
everything i do was to make sure im happy.

now i know that i can never be satisfied with my life like that.
dulu aku rasa bodohnya orang yang buat sesuatu just untuk buat orang lain bahagia.
now aku mula memahami..

sabar dan diam walaupun dalam kemarahan.

senyap dan senyum walaupun dicaci hina.

terus kuat walaupun semuanya sedang berkecai.

thats what makes u a strong person.

u can do anything you want but u hold yourself so that u will be a better person.

just senyap, senyum. paling ke belakang dan terus berjalan.
tetap menjadi seperti pokok rendang yan…

i cant relate.

Image
beberapa hari lalu, aku ke KL.
atas urusan nak attend majlis kahwin one of my friends from utp.

dapat jumpa balik kawan-kawan lama, memori masa study datang berderu-deru? hehehe

good old days....

macam biasa kami borak-borak. all my friends are succesfull, and aku rasa diri aku tak cukup succesfull pastu aku moral down sampai harini. huhuhuhu

tapi all of them make great sacrifices in their life.
ada yang PJJ.
ada yang jaga anak sorang-sorang while PJJ

tabik betul dengan mereka-mereka ni.
i could never do that.
even aku ada suami yang tolong uruskan Alika,
aku still rasa sangat penat everyday.

one of them even wake up 5 am everyday just to drop her son at nursery before going to work.
hats off girls. you girls are all strong willed girls. and im not one of them.

 sadly..
i can never be that kind of girl.

as strong as i might look. i cry almost everyday.
and aku pun tak tau kenapa aku cry. hahahaha
the only reason that i can think of right now is that
aku jadi lebih lembut hati after ka…

simple fast bread beef lasagna

Image
salam and hi korang...

sejak dah jadi isteri mithali ni, keje akak mostly masak je..
rasa amazed jugak dengan diri sendiri sebab masa awal-awal kahwin dulu akak masak nasik pun tak reti tau..hihihihi

sekarang alhamdulillah,
berkat constantly masak for almost 5 years..
tapi jenis akak ni kalau masak nak masak yang simple.
yang cepat. yang tak guna banyak bahan.

harini akak share resepi lasagna guna roti.

bahan-bahan;
- daging cincang
- bawang besar
- sos prego ( kalau takde guna sos tomato + herbs oregano)
- oregano (tak ada pun tak apa)
- roti
- telur
- cheese

langkah-langkah;

1. sautekan bawang besar dengan mentega dalam kuali. sampai bawang tu macam coklat2 sikit.
2. masukkan daging cincang dan masak sampai daging cukup garing.
3. masuk sos prego sampai mendidih
4. susun roti dalam bekas, curahkan telur yang dipukul ke atas roti.
5. letak cheese atas roti+telur
6. letak daging yang kita masak tadi.
7. susun roti pulak. ulang-ulang sampai bahan habis. roti, telur, cheese, daging, rot…

Selamat Datang 2018

Image
Hello 2018.

Tahun 2017 ditinggalkan bersama dengan kesalahan-kesalahan.
kebanyakannya adalah kesilapan dalam bisnes.
tapi tidak mengapa, tahun ini kita cuba betulkan kembali.

stick to our own plan dan tidak terikut-ikut dengan orang lain.

sekarang pun dah rasa a bit stabil compared to before
so ecpected lepas raya tahun ni akan fully stabil.

been so long i dont write here.
most updates on facebook and instagram only.
cant seem to find time to just sit and write.
banyak keje harian kena buat.
contohnya masakkkk dua kali sehari..hahhaa
dah siap masak kena kemas dapur pulak.
dah siap kemas dapur kena kemas ruang depan pulak.
itulah kehidupan seorang surirumah.
apatah lagi aku yang bekerja dan juga surirumah.

tapi alhamdulillah, Allah bagi tenaga untuk aku buat semua benda
cuma biasalah kadang-kadang terlebih penat sikit.
confirm muka muncung jela.
tido tengok dinding. tak tengok muka suami akak.ahahahahaha
takyahla tipu, mesti korang buat macam tu jugak kan..

okayla, akak akhiri post har…

apalah erti meminati

me: bie (hubby) bie marah tak yang suka goblin?

husband: takla. kenapa tanya mcm tu?

me: because i really like him. tapi mesti bie xmarah sbb bie fikir macamlah dapat kalau minat punnn.. kan???

husband: aah..

😅😅😅