Tuesday, December 30, 2014

togetherrr

Semasa banjir baru bermula.
aku naik moto dengan husband.
from kota bharu to pengkalan chepa.
masa tu bimbang kot banjir makin teruk. Xdapat nak balik semula ke rumah di kota bharu.

Masa tu aku pikir. Its okay. As long as aku dengan husband sama2.

We will be flying out to krabi this 12 jan.
and dapat berita pasal air asia terhempas.
masa tu i told him. Its okay. Asal pegi mana2 pon together.

Sunday, December 28, 2014

banjir 2014

Harini 28 dis 2014.

Banjir terburuk di kelantan.
rumah sewa naik air sampai paras dada.
yg sempat diselamatkan adelah washing machine yg diangkat ke atas meja.
Dan juga tv yg diangkut ke rumah my mom.

Yang lain insya allah da selamat tenggelam.
kedai last operasi 24 dis 2014.
maknanya da 4 hari kedai tutup.
terputus hubungan dengan pekerja.

Menumpang tidur dan kasih di rumah mak.
sepanjang banjir kuat sangat aku berjalan meredah air. Dan juga naik motor.
bimbang pon ade. Harapa baby okay2 je.

Btw ade mak tlg masak.
husband and adik2 tolong angkat brg2 dan air.
Aku goyang kaki je. Pemalas.
Dan jugak demi kepentingan baby.

Awal lagi rasanya tapi my mom cakap dah kena start minum susu.

Ambil peluang petang ni keluar beli.

Dan da siap2 pilih nama anak kalau lelaki.
seyf fadzil al-hadid.
maknanya. Pedang fadzil yang tajam.
Fadzil pulak maknanya yang utama/satu/tunggal.

Kalau baby boy.
tapi hati aku kuat rasa boy.
so..xpayahla fikir nama girl.

Wednesday, December 24, 2014

stroller

I just started survey for baby stroller.
actually more to gain knowledge about stroller before Buying it

Iyelah. I know nothing about stroller. Atleast kenalah buat research dulu. Pasal jenis2 semua.

Sambil2 survey tu terberkenanlah dengan design yg mcm transformer tu sbb die mcm soooo wowww.

Nama yang itu 4moms origami.
harga: around 5k

Tercekik iolls. Rasa tak sanggup atau lebih tepatnya tk mampu nk beli yg harga 5k. Tpi dah berkenan. Nnt maybe suruh sape2 yg kat uk tolong belikan. Huhuhuhu...

Pilihan atau option kedua adalah quinny moodd.
Around rm3k kebawah. Rm2k lebih da da dapat ni..
Cantik jugak cuma berat n besar sikit. Susah nk dibawa travel. For travel kena beli yg kecik muat masuk flight.

Atau.. boleh beli yg prrloved.Itulah pilihan yang paling jimat. I might be searching for 4moms origami yg preloved. Around rm3.5k da dapat kot. Kot lah kannn.

Pilih stroller ni mcm nk pilih second car. Plus ill be working everywhere mestilah nk stroller yg lightweight n easy to fold and unfold.kan???

Tuesday, December 23, 2014

license

Its officialllll....

I got the license to eat whatever i want.

And merengek with my husband...

Hahahahahahaha..

Dah beli yg elektronik.
puas hati dpt tengok "pregnant"

Tu pon my husband bole tanya lagi betul ke tak.. adoilaaaaa..

Monday, December 22, 2014

i need to know

I just did my forth pregnancy test.

Myyyyy..now that cheap test is showing two lines.
with one line so vague. But still!!!

Tak sabar nk tggu esok.
nk test lg.
coz seing that 2 lines is like knowing that my baby is there.

Sunday, December 21, 2014

my wish for current state

I would love to conform that i have a baby in my womb now.

But maybe that little caliph is the size of pea.

Owh.. how i wish she/he is there.

Little pea please stay. Please be strong.
please hold on for mommy.
Just for a week and we will conform and daddy will agree too.

Hes just being safe. Not knowing that it might hurt you.

So. Please stay. Stay safely inside mommy's womb.

lambat

Ceritanya... dua kali cek dengan oregnancy test yang harga around rm16.

Dua line tapi line kedua mmg samar2.

Sebelum balik rumah sempat lagi tapau yang harga rm5 dua.

Balik cek guna yg rm5. Terus xde second line

So.. i hate cheap preganancy test.

Lusa nak beli yang mahal lagi. Yg digital. Puas hati nanti bila nampak die tulis pregnant.

As for now. No confirmation. Maybe yes. Maybe no. Plus. Baru lambat dua hari. Kecohhhh je..

Saturday, December 20, 2014

harapan

Xtau nak berharap atau tidakkkk..

Nak berharap kot kecewa. Demnn

Friday, December 19, 2014

talk.talk

So..
i finally talk to my husband regarding where we are living.

Its too close to my ex house.
it should not be a problem  u may say so.
but we are passing in front of his house like everyday.
so. Do you expect me not to feel anything.

I told my husband that i want our house to be far from here. At first he asked me why. And i explained that i want ti be active at our village mosque. And it wont be possible if my ex and i are sharing the same mosque. The difficulties that will arrive kalau ada kematian.

At last i spoke about it to my husband.

And he nodded. I think he understand that if he is at my place..

His ex is faraway. While im passing tru his house twice a day minimum.

Do u feel me?

Thursday, December 18, 2014

jodoh versi dewasa

Semalam tengah jalan2.

Dapat berita yang my sis shortliated for eagle express crea. I yang prepare her for the interview. Im confident she can make it if she follows what i tell her.

But that is not what i wanna share today.

Together withbthe job offer latter on if she makes it is a contract of 4 years without marriage.

Hubs: kalau dapat ni 4 tahunla tak kawen.

Me: semua ni jodoh. Kalau xsampai jodoh lagi xdapat pon tak kawen jugak. Kan nnti lepas 4 tahun kawen ngn orang lain.

Hubs: jodoh kan..kita tak tahu..dah kawen pon belum tentu jodoh

Me: yelah.. jodoh aturan tuhan. Kawen ni mcm orang yg tuhan hntar untuk jaga kita. Lepas dah habis jodoh. Bercerai. Kalau kekal sampai ke mati. Itulah jodoh kita. Selagi tak mati kita takkan tahu.

Hubs: yelah.. rahsia Allah.. tuhan da aturkan.

And kami pon mengangguk.

Memang. Semua laki bini akan berharap yg mereka akan ke akhir hayat. Tapi for me n my hubs. We keep it real. Die ckp yg die bukan jodoh saya dari the early days of our marriage. Selagi belum mati selagi itu kita tak tahu. Siapakah jodoh kita yang akan bersama dalam syurga.

Its not something yang kita pilih.
its something yang tuhan dah tetapkan.
Siapa yang kongi jiwa kita. Siapa jodoh kita.
insya allah dalam syurga akan bersama.

Dulu masa muda. Masa bodoh. Selalu duk cari siapa jodoh aku. Sapa jodoh aku. Tapi soalan tu dah menggambarkan yang aku ni tak faham makna jodoh.

Apa2 pun kena terima aturan Allah. Berusaha. Selalu berdoa. Semoga yang baik2 untuk semua.


Monday, December 15, 2014

forgiveness

Okay. Everybody will boast about how good their spouse are. Or maybe not.

But im soo lucky.
my husband is the most kind hearted guy.
i never saw him crying.
atleast in these 2 years i know him.
wonder if its a good thing.herm.

But i did something awfull.
He knows about it.
and he just stays quite.
deep down i know something is not right.
he knew what i did.

Then i know he is the most forgiving guy i ever know.
and that exact trait was the one that makes me cry when i first know him.

He is perfect for me. A person who makes mistakes all the time.

I screw up most of the time.
and he will be the one saying its okay.
and i can sense that he said it without grudge.

He is sooo forgiving.
i love him.

Wednesday, December 10, 2014

kinda girl

I used to be:

Hey. I cant sleep. My cat died.

Come pick me up.i dont care if its 2 am. Im here for you

Kinda girl. And i will always be that kinda girl

gemuk

The best thing about having a treadmill at home.

Ialah apabila ade orang tegur cakap kau gemuk.
kau boleh get home and run your heart out.
macam sekarang ni.

Untuk kali ke 5. Aku berjanji pada diri ini untuk kurus.

Herm.. stresss bile gemok. Kau pakai apa pon nampak tak lawa.

Dan self esteem kau akan automatik jadi kosong.
walaupun suami kau cakap kau kurus 1000 kali
semua tu takde guna sebab kau still tahu yang kau gemuk.

Thursday, December 4, 2014

planning is tiring

Of course i should be planning for our krabi trip.
and of course i dont do that.

Currently tengah buat research for what to wear in korea.

Since we'll be going during korean winter. Which was known from its deadly cold.

And my husband akan kena asthma attack bile too cold. I just knew about thermal wear. Hettech uniqlo wear. Wearing like onions. Bla3.

Will be orderkng our winter coat from china. And will be buying all other things when we arrived there. Kirenya bile sampai beli a coat each. Then head yo hotel. Malam tu pergi shopping kat dongdaemun market. Huahuahua.

Just prepare the money.

And will be getting itenary from tajol budak gamelan. Since die da pernah pergi time winter.

Nak kena sediakan jadual for nine days.
plannye nak pusing seoul je.
Tapi maybe make time for busan and jeju island.
alang2 da sampai.. nak tengok semuaaaaa..waaaa

And the most special thing is that. It will be our first sniw together..loveeeeee

Sunday, November 30, 2014

dreams

Bulan 1 krabi.
bulan 2 seoul.

And i will make sure tahun depan packed with travel.

Time to live the dream.

After about 1 year of sweats and blood n tear.
huhuhu.

Start buat research.
nk duduk seoul 10days.
harap dapat jumpe kim jong kook n film runningman sekali.hahaha

Thursday, November 27, 2014

small but heavenly

Have you been in a room so small but feels like it have all the world in it?

Have you been in a hall so vast but feels so lonely.

As long as you have that person with you.

Everything is beautiful. Every.single.thing.

You may have that for your whole life. Then you are lucky.

Some might have it at some point of life and lost it.

Then that just defines lucky.
lucky is having one person that will make everything perfect even if its not.

Making the whole world feels like heaven.

For some reason. I hope i am that person who make others life heavenly.

Tuesday, November 25, 2014

diam. diam

Dalam diam. Aku telah mengoder 5lagi bokitta.
tanpa pengketahuan husband.

Nnt kalau die tanya. Just nanges and cakap nk demam.

Hahaha.

Cepatla hujung bulannn

Monday, November 24, 2014

gym.gym.gym

Petang husband ke gym.
jumpa pon time kt rmh je.
before sleep pon hadap telefon tgk pasal gym.

Kadang2 rasa mcam. Hermm.

Bosan nya lah.

I wish he just stay skinny. Xpayahla jadi muscle man.
just spend all the time with me. :(

Sunday, November 23, 2014

dilema

Dilema seorang isteri.

Taktahu bila masanya Allah akan bagi zuriat buat kami. Aku da mula fikir macam2.

Semalam period lewat sehari. Sehari je. Tapi aku da expect macam2. And aku ajak husband teman beli pregnancy test.

Balik rumah aku fikir fikir. Dan fikir.
lepas tu ke toilet and aku da period pon.

Dan masa tu jugak aku da fikir. Kalau aku mmg xbole bagi anak for my husband. Apa akan jadi? Sanggup ke aku nak bagi husband aku kahwin lagi? Kalau die kahwin lagi n that other wife bole mengandung. Adakah dia akan syg the other wife lebih dr aku?
Perlukah lagi aku dalam hidup dia kalau dia dah ada wife lain and anak?

Perlu kah aku lari n bina hidup tempat lain. Obviously husband perlu lebih masa untuk anak n ibu for his kids. Aku fikir sampai situ.

Tapi buat masa sekarang aku tak tahu. Aku tak tahu apa pilihan yg akk aku buat.

Sunday, November 2, 2014

waiting

Waiting for 2 bokittas
one set cadar baru leopard print.
syampoo labourse satu set
Satu pasang kasut sukan
2 set jogging attire
5 handbags
2 pair jelly shoes
2 phone cases
and maybe another 5 bokittas. Or maybe 7. 

Mati aku

Saturday, November 1, 2014

cant sleep

I cant sleep.
because im too tired.
esok kena bangun pagi pagi.

Herm...
Too much thinking activities.

Waaaaa

Friday, October 31, 2014

yeayyy

Harini close account for october..yeayyyy!!!

Da siap setup kedai..yeayyyyy!!!

Husband bagi rm500 utk beli bokitta. Yeay!!!!!

Hahaha.. erm...baru dpt 5 helai. Okayla tu.. weeewe

Xsabar.. nk tunggu my vendor anta gmbr new designs.. yummy...

lulus

Kedai no empat da lulus.yeay!!!

Aku baru je balik dari ambik stok kat kl

Esok malam setup. 1 nov up and running!!! Yahoo.

And rasanya plan china have to postponed sbb duit untung da di rolling kan untuk kedai ke4 ni..

Eem..erm...xtaula mcam mana.. husband nak tukar sport rim dulu..hehe. nak kena settle passport sume lagi..aiyoyi..pening kepala.

Bulan 11 ni adalah bulan staying low for me n husband sbb target kitorang da tercapai. Awal sebulab. Spttnya 4kedai dalam masa setahun. 1 dec ni anniversary setahun seyf amalin. Tapi now da tercapai.

So nak ambik masa sebulan ni untuk just enjoy the flow before start dengan planning second year.

And kalau first year 4 kedai.
2nd year anny we should have 10.
Gile!!! Yes.. i know..

Tapi target saya 100 pushcart seluruh malaysia.

Nak cuba buat dalam masa 3 tahun. Rasa mcm impossible gile. Kalau dapat 30 pon da giler da..hahaha.. well. If your dream make sense. Its not a dream yet.

Walau kedai ke4 tapi neves still ade. After this i will be paying 25k to kbmall not including husband's shop.
Pekerja for time being only 7 orang. And nak cari lagi sorang. 8 orang rasanya da cukup sbb kedai berpusat. Bole gilir2. Nnt venture out kena cari ramai lagi..


Monday, October 27, 2014

my dream

I have new words to live by.

"If im going to be known.
i want to be known as my husband's woman."

The reason he success
His arm candy.
his reasons to smile.

Sunday, October 26, 2014

dulu

When we were married.

My hantaran was only 7k. No rings or whatsoever.
but i dont mind at all. Tapi adelah kot mak2 sedara yang kesah.

Masa kawen tu i just fikir. As long as everything goes well.
perempuan yang berkat itu adalah yang maharnya paling mudah.

So. I just pikir. Seberapa yang husband mampu jelah..tak letak berapa2 pon. Alhamdulillah. Itu yang husband mampu masa tu.

Alhamdulillah sekarang tiap2 bulan husband tanya nak barang kemas or no. Tapi i feel like haaaa..da xtau nak pakai kat mana. Macam over gile kan ayat. Tapi tulah hakikatnya. Xtaula maybe lepas ni beli dinar jela kot..

Forth shop still menunggu jawapan. Hopefully eveeything will go according to plan.

Will be going to china.date to be announced. Banyak bnda bersangkuy paut sampai nk pilih date pon susah. Pfffff..

Friday, October 24, 2014

change of plan

Dream house??,

Noo.. we put a stop to our search and begin new mission..

Already submitted for the forth shop.
hopefully everything will be going as planned.
i really want to have 4 shops before our one year anniversary.

1 dec 2014. Genap setahun.

Almost end of month.
yeay!!! Im estatic!!!!

Xtaula apa nak buat next..
End of next year target..
xtau da nak improve apa.
rasa tepu..

dream house. no?

Have we met our dream home???

 I dont know.

Will be looking for two properties this evening.

Hope me and husband wilk find an agreement on a piece. I just cant wait to move.

Tuesday, October 21, 2014

love

You can never have the same love twice.

Never.

Sunday, October 19, 2014

bunga paksaan

Ada ke orang paksa husband die belikan  bunga??

Ade!! Akulah tu.

In fact aku tengah tunggu husband pilih bunga utk aku selepas aku paksa die beli bunga untuk aku..hehe.

Nak ajar suami jadi romantik..die xpernah beli bunga.

Tapi bajet kasanova je dulu2. Macam mana kasanova xpernah beli bunga. Hehehe

will never be me

Kadang2 rasa saya ni tak special pon..

Semua orang ada birthday party once. Tapi saya tak ada pon. Im hardly remembered.

Semua orang mest akan ade will you marry me moments with flowers n ring. And down on knees moment. I dont have that either.

Semua orang are so loved sampai ada kawan yg sanggup buat bachelorrete party but i dont have that.

Some people just loved so much. But thats not me. That will never be me.

Saturday, October 18, 2014

berhati hati

Tak semua orang suka dan bahagia tengok kita berjaya.

Kena berhati2 dalam bercerita.

Ramai yang lebih suka tengok kita tersungkur.

Pelik. Sebab Allah tak tetapkan kuota bilangan orang yang boleh berjaya.

Awak boleh berjaya. Saya boleh berjaya. Sesiapa sahaja boleh berjaya d3ngan izinNya.

Kejayaan seseorang itu tidak bergantung pada kegagalan orang lain.

Berjaya atau gagal kita bergantung pada usaha dan redha Allah.

Cari redha Allah. Insya Allah berjaya dunia akhirat.

Jadi manusia biar berbakti.
janganlah hanya ingin berlumba menjatuhkan orang lain.

Takut nanti ibarat menepuk tangan ke air..

Persaingan yang positif tu bagus. Berlumba2 untuk berjaya tu bagus.

Yang tak bagus bila kita suka lihat orang lain jatuh.

Doa yang makbul adalah doa seorang mukmin kepada mukmin yang lain tanpa diketahui.

Walau payah. Walau orang buat saya seteruk mana sekalipon. Saya akan doakan. Doakan yang terbaik buat orang2 ini.

Palin tidak saya akan buat sepeeti mereka tidak pernah hadir dalam hidup saya.

Tapi mereka2 ni pelik. Suka bercerita soal saya. Kenapa ye?

Kenapa ramai yang suka melihat saya jatuh?

Seronokkah? Bahagiakah?

Sorry but i do not live to please you.

Dengan nama Allah yang maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

Tuhanlah yang memberi rezeki untuk aku dan untuk mu.

point in life

I think its time for my little ones to arrive already..

Then maybe ill feel better.

At this point in life. I do not knoe what i want.

I just want time with my husband.

To go somewhere. And he gives me flowers. (This will never happen in a million years. And if it happens. Im gonna cry.)

I guess now its my hormones talking.

Alhamdulillah. For the life that Allah had bestowed upon me.

I hope i will be able to enter your jannah..

Thursday, October 16, 2014

rumah pulak

One o my highschool mate sells property.

I asked for her help already.

Looking for a house area pasir pekan/tunjung.

Teres around 100k-150k.

This time we are buying uaing my payslip. Since last house already used husband's

Target before next year nak beli sebab nk elak gst.

Kalau rumah hrga 150k. The monthly payment will be around 800 permonth. Okayla sebab sekarang menyewa pon bayar rm500. Cuma time nak pindah tu yang kena sedia duit lebih sikit.huuu

And knowing me. I already have my preferred interior designer. Rumah belum beli tapi da bgtau husband i will pecahkan balik tandas semua. Bilik and mcam2 lagi la.

Wednesday, October 15, 2014

kumpul dana

Just order 3 plain bokittas.

Diharap husband tidak marah..huhuhu..

Sekarang tengah jual sume tudung yang dah tak pakai. Sbb nak kumpul dana utk borong lagi 5 helai bokitta.

Wahahaha. Tisk

Monday, October 13, 2014

herm..

I fired one of my crew today.

And it went bad..

Maybe i was bad at firing people..

Atleast i learnt something new.

How to fire people..

It was one kind of art..

And kedai celaru biru now.

Dengan nak tukar pushcart baru for both kedai baru.

Seyesly rasa nk givap. But i cant..

The truth is the main problem adalah dengan pekerja.

I wish i can just clone my crew or just buy robots.

commision

Finally at home.

Finally my shops are operating with 7 crews. Its a long story please dont ask.

Im soooo excited to pay commisions for my crews. I guess they are all more excited then me!!

Sunday, October 12, 2014

bokitta lover

Just paid for another 2 bokittas.

Before raya aritu beli 3.

Husband xtau. But hopefully he wont get mad.huhuhu

And i just got back from malacca with husband.

It was awsome. We stayed at a famosa resort.
Rm303 one night stay standard room+ 2tix waterworld+2tix wildwild west. Not bad

Range for room is around rm188 weekdays and 333 for weekend.

So.. bekerja sndiri ni have its own advantage. Pergi time weekdays jimat gile. I would never pay 300++ for a room.

Okay. Now kat KL. Plan nak ambik brg lagi before bertolak balik. Alang2 kat sini plus sale weekend lepas meletop. So nak tambah barang..

Thursday, October 9, 2014

packing

My husband is constantly asking when should we go to china.

I just said get the tix booked already.
Going to free all my schedule for it

Then i wonder if we should go to bangkok first.

Those first steps are the hardest.if everything goes right. We will be flying in and out more frequent.

And i hate to pack and unpack.arghhh

Wednesday, October 8, 2014

business and property

Harini..

Buat stupid mistake.

Silap tulis value kat cek.

Nasib baik perasan.

And tulis a new one.

Im a newbie. Tulis cek dari akaun sendiri. Memang nevesss.. berpeluh2..

Duit titik peluh sendiri.. sayang...huhuhu

Currently in KL.

Dah siap beli barang2 kedai..

And will be going to Malacca. Yeay!!! Time to have fun with hubby.

Then balik tru terengganu..
Nak singgah mesra mall.
Site visit.. untuk next project.

And tengah survey nak beli rumah.

Tapi kena ikut law from Robert.

I have to look into 100 properties before i buy one.

Now im virtually looking into 5. Jauh perjalanan lagi.

Tapi somehow. I got to start somewhere.

Sebenarnya rasa tak berbaloi pulak nk buat property ni. Sebabnya untungnya dr sebuah rumah hanyalah hundreds je. Which i can obtain dengan buat pelamin je. Buat pelamin pon cincai2 dapat more than 1k.

So.. fikir jauh jugakla.. bisnes lebih untung. Modal 10k je dapat balik modal dalam sebulan je.

I guess im gonna stick to business for a long time.


Tuesday, October 7, 2014

narnia

I love narnia..

Always love narnia.

Its like my secret place.

A world where i hope ill be.

My wedding dress arrived.

I mean a new one..

Friday, October 3, 2014

first

2 oct 2014.

Alhamdulillah.

My first car. Age of 25.

Our first car. Setahun penat lelah dengan husband. Turun naik bank settle itu ini.

Kesimpulan daripada ini kami decide nak apply kete baru jelah pasni.

Hari pertama drive the car. Husband said. Next car apa pulak??

My answer adalah. Beli rumah dulu..

Tapi sebenarnya dah ade jawapan. Between x6 atau range rover. Target dalam 5tahun. Min 3 tahun.haha...


Alhamdulillah my third pushcart da settle di buka.
And masalah pekerja still ada tapi under control.

Sbb saya selalu ade di kbmall. So apa2 pon bole settle first hand. Now da odw nk buat product listing untuk kedai keempat. My shops ni semua located di kbmall.

Saya ade sebab saya sendiri.

2. Sebab saya nak a layback life. No traffic jams. No hectic life. I can go anywhere i want. Anytime i feel like.

3. Becos its my strategy. As i always say. There is no right or wrong in business as long as you know your cashflow. Positive or negative cashflow.

4. Less management cost.


Walau dengan kenaikan harga minyak. Im so blessed that we are doing okay. Tpi tak tahulah lepas ni sale macamana. Kalau ikut pengalaman sale akan drop. Tapi a good thing about business adelah we are in control. Naik atau turun sale directly porpotional dengan marketing.

So. No worries. Not much.

Owh..btw.. its toyota vios 2014 g type. DCN ***0


Tuesday, September 30, 2014

benda kecik

Months end.

Done bagi gaji to all my crew.

Done belikan phone baru for my dad.

Xmampu nak bagi benda lain.

But i try my best. Utk bahagiakan my family.

Mak dan ayah banyak berkorban untuk aku.

Aku takut masa untuk aku balas jasa mereka semakin pendek.

What if one day my dad just gone.

Aku akan menyesal yang teramat.

So i start now. Benda kecik yang aku mampu buat. Sebab kalau nk tunggu nak buat benda besar. Tak tahu bila.

Mungkin aku yang akan mati dahulu.
Mungkin lepas ni aku dah tak mampu.


Monday, September 29, 2014

yang mana?

Kadang aku rasa Allah sayang sangat pada aku.
Sebab apa yang aku nak. Allah mesti akan bagi.

Kadang aku risau. Kalau Allah bagi semua yang aku nak supaya aku makin jauh dengan Dia.

Sunday, September 28, 2014

first time for everything

Harini first time aku guna check.

Ketaq jugakla tangan nak tulis cek tadi..

Haha.. okayla. There is a first time for everything.

My largest transaction happens today..

Alhamdulillah..

Tengah bayangkan one day i will be doing a 100k transaction..

Masa tu akan rasa 19k ni kecik gilerr..

Xsabar nak hadapi masa depan. Yeayness!! Hehehe

In a few days. Tak sabar nak tengok n launch my third baby.. :)


waking up

Today i woke up to a good news.

Kereta yang kononnya lambat nak sampai.
Is already on the wayyyyyy..

Kenapa happy sangat???
Because we struggle so much just to get this car passed the loan.

Susah sangat nk dapat loan bank.
We got this loan directly from toyota.

Dan harini jugak nk byar sewa kedai for the next 3 months...

Harini rm18k nak bagi kat kbmall. Gile x???

Tapi ni kire macam investmentla kan...hihoho..

Okayla. Lepas ni boleh gi jalan jalan dahhhh..
Husband dah tak ada alasan dah..

Saturday, September 27, 2014

togethee

Never said no to me.
Even to my wildest dream.

We build seyf amalin together.

I hope we stay together forever till jannah.

Hes not romantic.
But hes my biggest supporter
ever to my craziest idea.

Thursday, September 25, 2014

cat got my tongue

I dont know what to say anymore.

I have soo much to tell. But knowing that i have no point telling it.

I just am gratefull to have a loving. Protective husband.

The emotional security he gives me is beyond expectations.

I love him for saying i do.

I love him for taking me as his wife when im lost.

I love him and with all his past.

Yeah..i know his pasts even he rarely talks about it.

Often i would just stare at him and asked him if he loves me too.

And i would fall asleep crying. But still holding his hand. We only married for 1 year and 3 months. But i hope he will stay like this forever.

Wednesday, September 24, 2014

shopping frenzy

Im in this crazy period of shopping.

And i had my period.. so sad.. good bye baby..

Everytime i sulk with my husband. I'll grab my handbag and go shopping.

Its convenience since im already at kbmall everytime.

Now i just paid for two bokittas. Its a good thing eid adha is just around the corner. I got myself a good reason.

And many other things that i paid for. Including the wedding dress. And tbe wedding shoes. And many wedding stuffs. I think im going crazy. I think my husband thinks im going crazy.

Our supposedly car expected to arrive this months end is not going to arrive this month.we have to wait a little longer.

I insist on the colour we have chosen and wont settle for anything other than that even if we have to wait for another month.

And of course problems with my pushcarts. Husband keeps saying its okay. And i keep telling myself itd gonna be okay.

We have Allah.. :)

Sunday, September 21, 2014

rahsia

Aku baru sedar. Aku ni sebenarnya manusia yang banyak rahsia.

Ade 30% of my life is a secret yang aku akan bawa sampai ke mati kot.

Tapi dalam rahsia2 ni ade yang aku ceritakan dengan kawan2 baik aku tapi mostly aku cerita parts jelah..

Aku suke. Ade rahsia. Ade benda hebat yg cuma aku tahu. Ada benda yang i will take to the grave.

Tapi semua orang pon ade rahsia kan. Semua orang pon sama mcam aku..

Macam perasaan. Selagi mana ia tak terluah. Selama itu perasaan itu special. Sama dgn rahsia. Selama mana xde org tahu. Selama itu rahsia akan kekal special.

Saturday, September 20, 2014

harapan

Selalu aku ingat je bile last date aku menstrual.

Skarang bole plak lupa last date period.

So ni xtau bile spatutnya aku period.

Rasa macam da lama da. Macam da lewat da ni.

Aku da membina harapan ni.

impian dan cita2

On 31st december 2014 i will be sying these.

1. My name is nur amalina abdullah salleh. Age 25. Married to a great man.

2. I have 4 small shops and 10 staffs under me.

3. I generate 25k per month.

4. Before 30 i will have my first 1 million.

5. I will be expanding to terengganu (mesra mall) and pahang(east coast mall)

6. I will buy the house belakang maahad that i am eyeing.

Kasi canlah.. nak berangan sikit.

You are what you think of yourself. Hehehe

Friday, September 19, 2014

jaga tiang

Just finished my second meeting in this month dengan pekerja2.

Why?

 Becos sale kedai menurun. Belum sampai tahap rugi tapi i can sense sumthing is wrong. One rotten fruit can infect the whole bucket.

And i just realise that rotten fruit tak solat. Past months all my staff pray diligently.

So i held a meeting a throw a sentence that i hope all of them understand. Sesapa yang tak solat will be fired immediately lepas ni.

Becos to me Allah is the most important. I dont care about other people. I dont care about my shop. Sape tak jaga Allah. Saya akan pecat. Sbb solat itu tiang. Kalau tak jaga tiang macam2 benda lain akan terjadi.

membahagiakan orang lain

Tak sabar nak tunggu hujung bulan ni..

Sebab nak bagi gaji kat pekerja. Bulan ni pekerja 5 orang. Bulan depan 7 orang. Target hulan 12 ni nak pekerja 10 orang with 4 pushcart. Seorang supervisor. Seorang assistant supervisor. Seorang my personal assistant cum accountant.

Sebab bulan depan bukak puahcart baru. Nk tengok daily sales and weekly sales macam mana di tempat baru. Dan bole start planning for the next pushcart.

Sebab xsabar nak bagi duit kat ma and my abah. And my mil and fil. Seronok buat parents happy.

Sebab nak belikan fon baru for my dad. Memang bole beli sekarang tapi that would be tal professional. Kena tunggu tutup akaun dulu. :)

And sebab bulan depan kereta da sampai... nak bawak my parents jalan2. Akhirnya dalam hidup ni..buat orang lain gembira adelah lebih membahagiakan.. weeee

mesin rumput

Sedih sangat rasa..

Harini ade orang datang meain rumput kt depan rumah..

Runah kami ni da mcm hutan.
Punyelah susah nk cr orang yg sanggup mesin rumput ni..

Mintak tolong abah saya cari orang baru ade yg nak datang.

Lepas siap sume. Saya tengok and bajet mcm mahal jugakla sebab die settle sume.

Bile tanya harga die jawab rm80 je. Ya Allah.. rasa sedih sangat.. orang kerja keras tapi tak harapkan banyak pon.

Rasa nk suh die datang every weekend je. Bole tolong die.. bile berniaga ni.. duit macam takde makna sangat.. ambik apa yang perlu untuk makan dan hidup sahaja.

Rasa bersyukur sbb Allah pilih saya dan suami untuk susuri kehidupan sebagai saudagar.

Dalam setiap doa. Saya mintak pada Allah supaya beri saya peluang untuk berniaga. Dan beri peluang kepada saya untuk mengikut sunnah nabi..

Wednesday, September 17, 2014

he know me well

Tadi tengah makan dengan husband.pastu gitau die.

Bie. Kalau yang bagitau sumthing jangan marah ek..

Die terus tanya. Beli ape???

Hahahagaga... xbole nk mengelak dah...kui3


nakkk jugakk

Ohhhh maiii godddd

I already ordered the wedding dress.
And the wedding shoes.
And the wedding jacket.

Now i just have to wait for it to arrive.

And plan on how im gonna raise 8k for istanbul.

Aaaaaa..tak kireeee.. nak jugakkkk..haha

Nnt barang sampai i let you guys know..

Tuesday, September 16, 2014

wifey mode on

Now im sooo in wifeyy mode.

Januari nak g krabi but i planned everything now.

Shopping dresses untuk makan malam dengan husband. Confirm tak jadi backpacking sangat.

And tengah survey wedding dress.
Sebab next year anny nak pegi istanbul (even tiket xbook lagi)

Nak shoot wedding kat sana.. oohhhh...
Seronok sbb time nak kawen dulu xmampu nak plan pape. Kekangan duit dan masa.

Sekarang hadap fon dan gugel everything.
Planning sikit2. Selang seli dengan planning for seyf amalin.

Btw da sign contract utk 3 push cart.
Dan already tanya for another one november ni.

May Allah ease everything.

Andddd.. tadi ade nampak sebuah rumah area maahad lelaki. Cantikkkk..

Saya sukee..husband pon suke.

Planning nk pindah tahun depan.

Target bulan 1 tapi pk balik mcm xlogik sbb masa tu tgh melancong. Maybe bulan 2 atau 3. Tp tindakan selanjutnya hanya akan dibuat bulan 12 ni lepas settle sume pasal kedai..

Cant wait!!!

Monday, September 15, 2014

orang benci bos.

Sejuk kaki tangan gua.

Baru lepas mengamuk kat pekerja.

Kalau aku tak mengamuk. Sampai bile pon tak selesai.

Masalah sama je duk ulang2. Hari2 aku duk pk masalah sama.

Sampai bila pon aku xbokeh pikir nak kembangkan syarikat. Masalah macam ni aku tak larat nk fikir.

Sunday, September 14, 2014

cipta bahagia

Sebenarnya kehadiran husband as teman hidup ni tersangatlah banyak kebaikannya.

Bila lepas kawen baru faham. Oooo..patutla Allah suruh berkahwin.. ini sebabnya..

Salah satu sebab yang saya nak kongsi adalah ketenangan jiwa. Sbb kita bole dapat emotional security. Sebab kita tahu kita always ade sumone yang sayang kita. Kita tahu yang kita ada sumone yg tak curang dengan kita.. benda tu priceless..

Even ade pompuan yang chat fb or mag die kita tak rasa bimbang pon. Sbb kita tahu die sentiasa je depan kita.

Tapi saya tahu. Perkahwinan ni bukan sntiasa bahagia. Tapi kebahagiaan tu adalah sesuatu yang kita kena cipta.

Thursday, September 11, 2014

fiil husband

My hubs ni seorang yang tak pernah nak bagi iolls buat keje seorang diri. Die mesti nak ikot jugak.

Sampai satu tahap iolls rasa rinass sangat  tapi iolls cepat2 sedar diri. Kenapa sungguh tak bersyukur diri ini??

Tak pernah pon iolls bercita2 nak dapat hubs sebegini. Kalau nak pegi tingkat3 kbmall untuk withdraw money pon akan dicari iolls sampai ke hujung dunia ubtuk teman beliau.

Sekali sekala ada jugak beliau benarkan iolls berseorangan. Seperti ketika iolls mekap customer  itupun selepas kali pertama beliau ikut dan terpaksa tunggu 2 jam di dalam kereta. Barulah beliau ibsaf dan berfikiran waras.hehehe.

Mungkin ni kot cara beliau jaga wife. Taktahu nak cakap cara ni betul atau tidak. Tapi bile beliau tak ada baru iolls rasa dihargai.

Seperti sekarang ini. Beliau ke gym. Iolls tido dalam stor kedai selepas bermati matian tak ingin pulang ke rumah walau disuruh beliau berkali kali.

Wednesday, September 10, 2014

im that kind of mommy

So... now just nak update my future plans.

Sejak dari sekolah lagi kalau nak pape akan tulis kat kertas or mana2 tempat selalu tengok..

1. Set up kiosk 3 dan kiosk 4(baju)
2. Bukak shoplot/butik untuk baju, tudung and bridal.
3. Beli mesin jahit tepi. (Start my own line)
4. Butik akan ade dua pekerja. Both bole menjahit. Sorang potong kain sorang jahit sambil jaga kedai.
5. Venture out. First choice KL. Second choice N9 dan sekitar.

OUR aim.

1. Anniversary next year nak ke istanbul.
2  nak backpack ke china dan vietnam cari suplier. Nak learn on our own.
3.nak beli tanah first. Then build our cute little hone.
4. Nak pujuk husband invest in apartments. Hes so against this. How can i make him understand.
5. End of next year i should have my own bmw x6/ range rover.
6. Try for our first baby.

Anda pon boleh cuba. Cuba tulis impian anda. Hari2 baca ransang minda dan insya allah capai impian..

Haritu saya tengok cerita boys over flowers. Then nampak tekanan those four boys yang kena take over syarikat multimillion dollars and tiba2 at the age of 19 kena handle the biggest responsibilities ever. Syarikat yang support around 7k employee..

It made me thinks. Taknaklah besar2 sangat sebab i dont know if my child wants to do what i do now.


So cakap dekat husband. Kita berniaga just until kita mampu travel around the world. Kesian jugak kat anak2 nanti macam kena push something they dont want. Maybe they wanna be an artist. Or a doctor. Or a teacher. Kita taktahu kan..

Plus i dont wanna be a pushy mom. Just wanna let them be whatever they wanna be.im that kind of mom. Just like my mom. ;)

good news

Push cart di kbmall da tukar yang baru.

Lepas ni kena simpan barang setiap hari.
Rasa a bit menyusahkan tu ade tapi naseb baik my kiosk mmg ada dua orang pekerja. Atleast xdelah penat sangat. Lagipon pagi2 bukan ada customer sangat pon..

Dalam kesusahan Alalah beri dua berita gembira.

Push cart ketiga sudah lulus. Cuma tunggu nasa je untuk operasi bulan 10 ni. Alhamdulikkah. Dahlah bulan october ni raya haji. Insya allah sales meletup lagi. Means i need more pekerja..

Saya nak cari lagi dua orang pekerja. Nampak macam membazir kan tapi i jave my own reasons..

Kereta pulak da confurm lulus cuma tunggu kereta sampai either akhir bulan ini or awal bulan depan. Bile2 pon xkesah. Im happy that kete da lulus pasni nk ajak husband g jalan mana2 senanglahh..

Tak sabar nak tunggu oktober tiba..

Sekarang da start planning for 4th & 5th kiosk di kbmall.

Setel je kiosk kelima. Akhir tahun ni nak hire accountant cum my personal assistant. Nak buka gaji rm1000 untuk buat akaun, taxesand keje kedai yg lain.

Uniform untuk pekerja.. i wilk be having 7 crew.

Seronok... impian nk ada ramai pekerja. Nak ade system kedai yg terbaik. Support system yng terbaik..insya Allah.. doakan ye?

Tuesday, September 9, 2014

tetibe teringat

Tetibe teringat pasal dulu2.

Masa awal2 kenal husband.

Dulu lepas clash dengan ex bf saya memang xdelah nak kapel dengan orang lain ke hape. Sebab tulah takde pon nak delete gambar dengan ex kt fb tu.. biar jelah kat situ sebab he was part of my life kan.

Sapa2 yg nak kenal ngn saya kenalah terima kenyataan itu.

Pastu one morning husband pegi like gambar tu. Dalam hati dah rasa yang die salah faham.

Nasib baik die cepat terima penjelasan..haha

Monday, September 8, 2014

kalau tak cuba tak tahu. statistik kedai.

For a few months jugakla kami laki bini duk mengusha kereta toyota wish. Taknak beli baru. Nak second hand. Why??

1. Sebab kereta is a bad debt. The moment you drive it out from the show room. The value decrease. Its like you lost few tenth thousand dalam sekelip mata. Gile kauuu!!!

2. Sebab memang plan taknak kereta malaysia. Lagi satu sebab value bila nak resell. Toyota ni know for harga lambat jatuh. Kereta malaysia faham2 sendiri jelah. Overpriced.

3. Nak kereta mpv sebab da kawen. So nak prepare for babies nanti. Kereta sedan ni mcm tak sesuai. Sempit sangat rasanya..

4. Sebab nak guna untuk angkut barang bile pasang pelamin. Atleast kereta ni xdelah jadi liabili je.. bile dapat jana income lain dari kereta tu, kereta tu akan jadi aset instead of liability.

Tapi orang berniaga ni punyalah susah nk approve loan untuk kereta second. So today we gave up. I told my husband. Jomlah kita cari kereta malaysia je. Zero downpayment and bayaran bulan2 around 600 je. Sbb nak jimat di downpayment. Duit tu bole buat bukak kedai baru and jana income lain utk bayar kereta.

Dipendekkan cerita we end up kat toyota jugak sbb seyesly rasa kereta malaysia overpriced. Tak sanggup okay nk bayar 72k untuk preve' dan susun harga banyak gile bile nak resell.

Plan kami just nak guna kereta ni for couple of years sbb atos kesayangan saya tu da tua sangat dan selalu rosak. Dalam sebulan tu we spend like 1k untuk maintenance sahaja. Baik buat bayar kereta baru.. kan???

Bla3 akhirnya we end up dengan vios jugak. Kereta sedan jugak. Plan nk buat isi barang pelamin entah ke mana. Plan nk bawak anak entah kemana. Tapi sedapkan hati sendiri yang kereta ni just untuk guna beberapa tahun.

Lepas ni kalau ade rezeki nak beli range rover terus. (Aim high okay) 5k sebulan is possible kalau income 50k sebulan.

Dulu my wildest dream adalah untuk dapatkan income 10k permonth. Sekarang da tercapai aim higher. 50k permonth. Macam2la plan untuk realisasikan impian ni. Bile da ade pattern rasa semakin mudah.

Betullah apa yang robert cakap. 3 years pertama adalah yang paling susah..

Saya bukan nak cakap besar. Just nk sampaikan yang its not that hard. Just requires a little bit of courage and hardwork. Tapi i dont feel like its a hardwork because i loveeee doing this.

My first kiosk generates around 4k-6k permonth.

Paatu bila second kiosk set up. Magically income from both kiosk around +-15k. So untuk dapat income 50k i just need maybe around 2 more kiosk.

Tapi its not just about bukak kedai and let it run and just collect duit. Banyak keje sebenarnya. Kena selalu pikir strategi untuk naikkan sales. Kena sentiasa ade perubahan.

Bila nampak ade masalah kena fikir penyelesaian. Promotion. Bla3. Kiranya tido tak lena jugakla untuk sampai tahap ni. Tapi ni baru level beginner. Level one. Ade 99 level lagi.

Apa yang saya nak cakap sini adelah u just need to try. Try to run your business. Start today. Start now. And you will see wonders.

Sunday, September 7, 2014

cerita seyf amalin

Saya ni tak rasa pon diri saya ni seorang usahawan.
Sebab tu saya jarang nak bercerita pasal bisness saya.

Saya cuma rasa macam saya sedang bekerja di sebuah kedai yang menjual tudung. Dan juga seorang yang buat part time dengan buat pelamin.

Maybe sebab saya ni orang yang terlampau strict dengan diri sendiri.

Setakat ni alhamdulillah saya dan suami ade dua kiosk di kbmall. Dan jugak bisnes pelamin and mekap. Tapi dalam otak ni da pikir macam2.

Bulan 12 ni genap setahun saya dan suami mulakan bisness tudung ni.. jadi saya fikir nak hadiahkan diri sendiri dengan dua lagi kedai.

Supaya genap setahun kami berbisness, kami sudah ada 4 buah kiosk. Saya ni tersangat fail dalam bidang menjual online. Tapi bridal ni saya buat online okay je..

Cuma oleh sebab kurang nya saya dengan marketing dan sale online. Saya lebih fokus pada sale dan marketing kedai2 yang nyata. Saya cuba nak ikut tauladan dari sahabat2 nabi yang hebat berniaga.

Saya mulakan dari nama. Seyf amalin terhasil dari buah fikiran saya. Husband menerima seadanya. Masa mula2 fikirkan branding saya cuma fikir satu patah perkataan yang buat brand tu melekat dalam fikiran orang. Yang penting kena lain dari yang lain.

Jadi terhasillah seyf. Seyf ni sebenarnya adalah the grand way to spell saif. Saif yang bermaksud pedang.lepas tu i read it somewhere yang sahabat nabi berniaga menggunakan nama sendiri. Nama itulah yang menghasilkan kepercayaan pengguna kepada kita.

Plus we are selling our name. Mestilah kita nak bagi yang terbaik untuk jaga nama kita tu. Lantas terhasillah seyf amalin. Ada nama saya supaya terhasilnya keyakinan pembeli pada brand saya.

Dalam.hati ni terfikir nak ada production team sendiri. Tapi saya ni jenis yang suke nak bagi semua kerja pada orang lain. Dulu sebelum kawen semua benda saya nak buat sendiri. Tapi sekarang pemikiran saya dah lain.

Other people's time.
Other people's money.

Lagipon setiap orang ada cara berbeza. Produk berbeza. Husband selalu cakap kita akan berjaya walau xbuat online. Saya susah nak percaya. Tapi saya fikir balik banyak brand yang berjaya yang tidak buat online. Banyak. Dan brand yang first hand dengan customer ni banyak kelebihan die.

Plus saya tak suka busy. Sebab keadaan sekarang pon da menghuru harakan hidup saya.walaupun saya belum ade baby.

Sekarang saya dalam proses untuk mendapatkan sebuah lagi kiosk untuk tudung di KBmall dan dua lagi kiosk untuk baju.

Seyf amalin hijaab
Seyf amalin fashion
Seyf amalin bridal.

Saya nak seyf amalin jadi sebuah brand yang menjadi sebutan ramai.

Seyf amalin bridal saya pon saya da terpaksa tolak sesetengah request sbb saya nk fokus area kota bharu sahaja.

Insya allah bulan 10 ni dengan izin Allah sebuah lagi kiosk tudung akan beroperasi. Dan pada bulan 11 ni kiosk baju pula akan bermula.

Dalan bisness saya. Saya lebih sukakan kiosk. Adijuma adalah role model saya. Saya tahu cost operation sebuah shop lot sebab my husband handle a shop lot.

Mungkin suatu hari nanti.

Cukup 5 kedai di kbmall saya dan suami plan untuk venture out. Kenapa kedai tudung dan baju??

Sebab saya seorang yang suka fikirkan masalah sebelum masalah itu hadir.hahaha.

Jadi saya pelbagaikan market incase market tudung jatuh. Saya masih ade market baju dan bridal. Dan begitulah sebaliknya.

Kalau nak bercerita memang panjang perihal kedai saya. Walaupun nampak kecik alhamdulillah saya mampu tolong mak saya dari segi kewangan. Dan saya tahu kalau saya bekerja makan gaji saya takkan mampu buat begitu.

Saya dan suami. Kami bermula dengan modal rm3500. Hasil duit simpanan+gadaian barang kemas hadiah emak.

Harini stock worth di dua buah kedai plus minus 15k. Stock sahaja. Modal dalam bentuk aset cair dalam 6.5k harga gadaian. Kalau jual lebih lagi.

N simpanan wang kedai dalam 10k. Not bad considering we started out with only 3.5k

Sekarang bole cakap alhamdulillah..saya tak kerja dengan petronas.

Cukup serba serbi. Tak perlu minta duit dengan suami. Kadang2 husband saya bimbang sebab dia takut die berdosa sbb tak bagi duit kat saya. Haha. Lawak pulak bile pikir balik.

Betullah berniaga itu 9/10 rezeki.

Saya percaya.

Wednesday, August 27, 2014

kadang2 senyum pon petanda sedih

Ada benda yang buat kite sedih sampai kite nanges..

Ada benda yang buat kite sedih sampai kite tak mampu nak nanges.

Hanya mampu senyum dan pasrah..

Friday, August 22, 2014

that little note that i guess made whole malaysia cry

Im such a cry baby.
I cry over almost everything.

Harini 22/8/2014
Hari berkabung Malaysia.
MH17 is coming home.

And i just saw on facebook.
a husband of one of the crew.
Left a bouquet of flowers at amsterdam airport.
For his wife. Who was killed.

With a note written on it

"To my one and only wife.
I will remember you forever."

And i just cried.
For almost 30 mins.
Hugging my husband.
And cry..

May you rest in peace..

So now i guess i need to leave husband a note.
In case i die first.

"Dear husband,

See you soon.. ill just wait until you get here. "

Monday, July 28, 2014

Eid mubarak

Selamat hari raya.
Eid mubarak..

Be happy people..
Be happy with all the loved ones around us.
Be happy..

Monday, July 21, 2014

First time..

Malam ni will be the first time kena tinggal dengan husband.
Tido sorang2..
Xpenah lagi camneh..
Aku harap aku tak nanges malam neh..
Dua malam jugakla..
Sobsss

Saturday, July 19, 2014

Skin

Currently feeling stisfied with the improving skin conditions.




Without makeup.without edit.

I really hate supplements or vitamins or any kind of medication.
But since i come back from perhentian. My skin get worse. With irritation and discoloration.

So i decided to take an extra care of my skin.
Now its gtting better. Alhamdulillah.
My sister also acknowledge the change.

Friday, July 18, 2014

Our baby

Our baby for time being.

Alhamdulillah. Walaupun Allah belum berikan kami little caliphs yet.
Allah berikan satu lagi keinginan kami.






Haritu fly to kl.
Our seats got separated.
I duduk lane 17
Husband duduk lane 18.

Tetibe rasa sedih.
We never separated that far since marriage.
Masa tu da fikir. I cant be without him.
Masa flight take off. I put my hand at the back of my seat so i can hold his hand.

Berbeza baris je.
Tapi rindu sangat rasa.
Baru perasan yang kami xpernah xtido sama.
24 jam bersama. Since kawen.

Now we work together.
Sama2 ikut sunnah nabi dengan berniaga.
Alhamdulillah..

Ade pro dan cons die.
Apa pun i just love the fact that i can always be with him.
Touch him when i miss him.
Ask him to hug me when i feel like it.

Nikmat paling besar yang tuhan bagi.
Alhamdulillah

Monday, July 14, 2014

Sedih

Baby..
Wherever you are.
Know that we both love you.
And cant wait to meet you..

Monday, July 7, 2014

Superhuman

Is listening to superhuman by christ brown.

Some things will never change.
Some feelings will forever stay.

U will know what i mean.
One day.

One day.

Friday, July 4, 2014

Vacancy here

I still cant sleep from sahr.
My mind is running at full speed.
With more than one tab open.

I need a part timer this raya.
Now im facing a new challenge.
Before this i thought opening a new branch is a challenge.
Now i have two branches and now i know that staff is the real prob

I can easily expand my business
But im having a hard time finding a comitted staffs.

So i guess i need to think of a solution.
To maximise profits
While helping as many people as i can
And also provide me more freedon than before.

Tuesday, July 1, 2014

Kelebihan kahwin lelaki lebih tua.

Kelebihan kawen lelaki lebih tua.

In my case la kan.

1. Pandai jaga hati kite. Once kita cakap kite xsuke certain things. Terus die xbuat da. Or kalau die tahu kite xsuke pape awal2 lagi die da avoid benda tu.

Okey. Tu je buat masa sekarang..hehe

Saturday, June 21, 2014

Berkahwinlah

Lelaki yg betul sayang kat kite.
Akan usaha untuk halalkan hubungan kita dengan die.

Noktah.
Perkahwinan membuka segala pintu rezeki.
Dengan rahmat dan redha Allah.

Indah kan.
Bila kita pegang tangan orang yg kita sayang.
Allah melihat kita dengan pandangan kasih sayang.

Thursday, June 19, 2014

Baju sanding emerald green untuk disewa

Baju sanding/ bertandang untuk disewa.


Colour: emerald green
Size: S until M
Grooms attire: M until L

Price
Bride only: Rm200
Groom only: Rm200
One set: Rm350 including accessories

Location: kota bharu kelantan
For more info please sms only to 0143383786



Juga menawarkan servis mekap


Wishlist.

I just got back from our so called honeymoon
Tapi xtaula perasaan tak honeymoon sangat sebab da kawen setahun.
We went to pulau perhentian je.
Short gateaway before puasa.
And after a long hardwork from memasang and meroboh pelamin.

Atleast one thing from our wishlist is crossed.
And waiting for another one to be crossed by this early july insya allah..





3 hari dua malam sorang rm280 including bot transfer. Penginapan and snorkeling 5 points. Not bad la..

Sbb not including makan. We spend around rm200 for makan untuk dua orang. So total around rm800 plus minus.tapi next time we plan to juat redah je xpayah book ape2. Sbb actually total damage for boat transfer and snorkeling baru rm100 per person. Sampai sana pandai2 la korang cari tempat nk tido. Tapi pegi weekdaysla. Kalau weekend buat gitu memang jawab die tido tepi pantaila.

Btw masa kemas2 barang sebelum pegi pulau hidung aku berdarah lagi sekali. Its a big deal okay sebab seumur aku hidup ni second time aku berdarah hidung yang meleleh leleh ni. Aritu abb maybe penat sangat pasang pelamin sampai peluh2 seluruh badan.

Tapi kali ni waktu subuh kot. Time sejuk2. Husband aku pon da pelik da. Aku apatah lagi..tapi taknaklah tunjuk gelabah depan husband. Buat rileks je..

Btw early july ni dengan izin Allah aku akan bukak satu lagi cawangan seyf amalin hijaab di kbmall. Harap korang boleh doakan aku.. semoga kita semua berjaya di dunia dan akhirat.meniaga ni best jugak. Sambil cari rezeki halal niat nak ikut sunnah nabi muhammad. Harap dapat bantu timbangan kebaikan di akhirat nanti.

Till next time guys.

Tuesday, June 3, 2014

Convo

Tetibe rindu my convo day.
I miss everything on that day.

Mesti ade org kata aku kejam hari tu.
But u dont know what exactly happen.
What i did
Or what i didnt do.

Sempurna

Jika ditakdirkan aku peknent
Benda pertama aku nak buat selepas berkongsi peradaan happy dengan husband adelah.

Beli brg untuk majlis berendoi.
Hehehe..

Percaya tak kalau aku kata bile kite sayang kat seseorang tu macam mana die sakitkan hati kite pon jauh kt dalam hati ni kita still sayang kat die.

Dalam hati ni selalu doakan kebahagiaan die.
Walaupun dah tak berjumpa.
Malah mungkin dia dah benci kite.

Sesetengah perkara yang Allah da tetapkan aku xmampu nak explain..
Contohnya jadi seorang perempuan.
Kena redha di syurga nanti husband ade bidadari sekalian yang ramai.

Kalau berfikir dengan otak aku ni memang xtercepai akalku
Tapi ni apa yg Allah da tetapkan
Apalah hak aku sebagai hamba utk menolak.

Cuma aku tahu di syurga nanti semuanya akan jadi sempurna.

Sempurna untuk aku.kau dan semua.

Thursday, May 29, 2014

Why jerawat?? Why??

Aku berharap jerawat yang bermaharajalela sekarang ni adelah salah satu indication aku pregnant

Tapi aku rasa harapan tinggal harapan je.

Btw what happen to my skin??

Hormone perhaps.
Now call me amalina with loads of pimple

I want my virgin skin back.

Urgh!!!

Sunday, May 25, 2014

Lusa my bday
Aku pon lupa apa jadi masa bday aku tahun lepas.
Tahun ni aku mls nk pk lebih2.
Sbb aku tahu husband aku bkn jenis sweet2..

Hahaha..hihihi..

Friday, May 23, 2014

Mimpi lagi

Da banyak kali da aku mimpi laki lain.
Semalam laki lain pulak.
Padahal xde pon aku pk sal laki lain sbelom tido

Aritu da bgtau husband pasal mimpi kim joong kook
Yg smlm husband xtau agi

Namun apalah dayaku.
Aku xmampu control mimpi sendiri.

Sobsa

Reality check

Bile sebut pasal dosa
Dengar pasal dosa.
Solat tapi masih melakukan dosa.

Aku rasa bersyukur sebab aku pilih jalan ini.
Pilih jodoh ini.

Dulu aku solat. Dan dulu aku jugak melakukan dosa.
Couple kalau tak pegang tangan memang tipulah kan.
Masya allah..

Alhamdulillah kerana Kau masih sayangkan hambaMu ini
Alhamdulillah kerana memberi aku peluang untukku kumpul pahala bersama suamiku sebelum aku pergi untuk bertemu denganMu.

Ya Allah..
Teruslah menyayangi aku.
Walaupun aku tidak layak disayangi dengan semua dosa2 ku..

Thursday, May 22, 2014

Kau rela?

Aku rela xdpt kaki sexy..




Kau rela?

Yg 50 seconds wall squat tu aku rasa nak mati.

Gile penat.

Biarlah aku apa adanya.

Yang pasti sekarang adanya lemak di bahagian kakiku.

No more sexy long legs

Tuesday, May 20, 2014

Mimpi je.. bkn betol2

Mimpi...
Keluar date..
With Kim joong kook..

Kalau husband tau ni...
Habeslaaa

Sunday, May 18, 2014

Menantu pemalas

Im at my in laws house..
Ya allah..syok giler....
Bangun pagi makanan da terhidang atas meja.

Xpe..aku rela jadi menantu pemalas..hahahaha
Pas makan nasik ade buah buahan lagi..

Ni kalau husband aku balik rmh aku..
Makan nasik bungkus jela tengahari..hehe

Sbb my mom keje..
His mom housewife..
Aku pulak mcm malas pulak nak masak.

Papepun.. enjoy!!!!!
Esok will be flying to kl.
Husband atas urusan kedai die.
And aku atas urusan kedai tudungku.

Syok jugak dua2 bisnes2 ni..
No monday blues.
No weekdays.
Just weekend with something to do.yay!!!


Saturday, May 17, 2014

Merajuk lepas nikaah

I was merajuk.
Cos heaven tersalah cakap.

I was bersihkan dapur at 10 p.m sambil nanges teresak2.
Tragis.

He gave me silent treatment sampi kol 3 ptg td.




He said sorry.
This is how he says sorry.

Apologies accepted.

Best merajuk lepas nikaah.
Korang pon cubelah..
Hahaha

Thursday, May 15, 2014

I guess..

I guess it gives me a happy feeling
Knowing that people actually read my blog.
Atleast people that i know.
Or knew is the right word.

No regrets john doe. Whoever you are.
May the future brings only happiness and more for you.

And for secret artist. Xlah secret sangat sebab i know exactly who you are.
Yes Im already married. Almost a year.. Thanks for the wishes.
Hoping for babies soon here.
And praying the same for you..
Insya allah..

Thank you.
For reading this little secret book of mine.
For this is the only place i let my heart out.

And be happy everyone.
Its a struggle but i know that we all can do it..
Gambatte ne!!!

Monday, May 12, 2014

Emosi seorang perempuan

Emosi aku mmg macam roller coaster yang paling gilerr di dunia



And this man able to stabilize these reactions in my body.
Thank you. For being understanding when im pretty sure you have all the rights to be angry.




And thank you for menerima nikahnya aku nur amalina abdullah.

I promise you we will walk this up and down of this crazy world together.
Youre a good man. And im just lucky.. ;)

Thursday, May 8, 2014

Masa lalu

I think dua benda dalam hidup aku yang paling ramai orang nak tahu adelah:

1. How the hell aku boleh clash dengan my ex bf
2. How on earth aku boleh kawen dengan husband aku sekarang.

I guess yang no. One tu have 2 diff sets of stories.
My story and his story.

Dan niat aku menulis harini adalah bukan untuk jelaskan dua benda kat atas.

Sebab biarlah rahsia antara org2 yang rapat dengan aku. Die dan jugak kawan2 die.

Dan cerita aku dengan husband aku xdelah cerita macam fairy tales pon. Xde he gave me flowers. Auwwww.. no....

Cerita die boleh di sum up kan sebagai dan bertemulah jodoh yang tuhan tetapkan untuk kami. Camtuuu...

Apa aku nak bagitau harini adelah pasal takdir. Jodoh. Ajal. Rezeki.

Kita manusia. Tak mampu menolak aturan Allah.
Kenapa Allah tak bagi kapel? Sebab ni lah..sebab lepas da kawen ade istilah ex bf dalam hidup...

Husband pon ade exgf die. Tapi magically tuhan bagi aku no jelous feeling at all dengan ex2 husband ni.. xtaulah kenapa.

Tapi bagoslahhhh.. sebab kalau nak diikutkan aku ni memang manusia yang tahap jeles melampau..

Ape2 pon aku harap semua yang cross path dalam hidup aku sebelum ni mampu maafkan segala kesalahan yang aku penah buat. Dan aku pon da maafkan semua yang mana tersalah or terlebih terkurang.

Aku doakan semua orang bahagia dengan hidup masing2.

Masa lalu akan tetap kekal sebagai masa lalu.

Semoga kita semua akan berjumpa semula di syurga nanti..

Insya allah..

Tuesday, May 6, 2014

Setiap 28 hari

Malam nih aku rasa blur yang teramat sangat
Kawen bukan mcm kapel. Boleh luahh je masalah kt mana mana
Tibe2 aku rasa sunyi.

Kalau aku mati malam ni banyaknya benda yang aku nak sangat buat tapi xmampu sampai arini.

Orang kata hidup hanya sekali.

Conclusion nya aku rasa aku nak period
Sbb tu aku rasa mcm ni.

Nak nanges jab before sleep.
Bye

Wednesday, April 30, 2014

Bende biasa..

Malam ni mekap diri sendiri..

And i uploaded this.. just for fun.



Hahaha.. overexposure much?? Suree...

Of course im not that fair.. and it makes me looks like a fool..

This is the real deal..




Dont be too hard on yourselves.
You dont need to be perfect all the time.
Take a chill pill.
Laugh at yourselves.

Sometimes.
Its good to make someone else happy.
But its always the best to make you a happy person.

Sunday, April 27, 2014

Tiring days

I have so much to do today
Thinking about the work to be done making me tired already.

So i decided to put evrything on hold
And have a one day rest today.

Tomorrow i will be busy like a bee.
I hatr being busy now
Coz im tired

Saturday, April 26, 2014

Lelaki dan monopod. Mulut kata benci. Hati kata nak sangatt..

Yesterday i gave a monopod to husband
Coz i know he loooveees this kinda thing.

And siap plan nk balut dlm wrapping paper tulis i love u sume.
Lastnye bagi gedabak dengan kotak oren tu..
Haha

Tapi sampai sekarang xde pon lagi update gambar guna monopod.
Malu lettew.
Malu tapi mahu..
Haha

Thursday, April 24, 2014

What i do

I take pride in everything i do
Even for certain people its not a big deal
For me its about motivating myself
Realizing my dreams becoming easier when i talk about it..







Nak cakap saya syok sendiri..boleh..
Nak cakap saya perasan.. boleh..

Atleast im doing something that i love.

Takde kejinya in what im doing..

So im not working for a monthly salary. Big deal?

Wednesday, April 23, 2014

Perasaan

Banyak yang dikenang
Semakin banyak airmata mengalir
Atau kadang2 hati yang menangis
Muka masih cuba tersenyum depan husband.

Sebak. Sedih.

Tuesday, April 22, 2014

My savior

Lelaki..

Yang bile tengok kite diserang. Die terus bingkas bangun pertahankan kite.

Yang bile tengok ade orang lukakan kita. Muka die terus berubah sebab marah.

Yang protect kite dari segala ancaman luar dan dalam.

Yang always lebihkan kite over perempuan lain.

Depan atau belakang kite..

Lelaki tu..masya allah..a perfect guy.
A wonderful guy.
A very handsome guy.

Saya penah nampak my husband tampar seorang budak lelaki.
Because that guy stole my phone.

Hati berdegup kencang..
Terus jatuh cinta berkali kali.

Terima kasih wahai suami.
Menjadi pelindungku sentiasa..

My little wishing star

I wish you can read my mind
So you would know
So you will understand
So you will see
So you will feel

How my heart aches
How i wish you would magically know how i feel.

But i cant do that
Neither do you

Sigh~

Sunday, April 20, 2014

Pelamin tunang murah

From Seyf Amalin Bridal
Untuk orang kelantan da besut
Pakej 2014










Caj pengangkutan seperti berikut
Sekitar kota bharu: rm50
Pasir mas/machang/tanah merah: rm80
Besut: rm100

Saturday, April 19, 2014

Nickname

My husband calls me "my love"

I should start calling him "my heaven"

Coz he save me fron this world.


Tuesday, April 8, 2014

Watcha say

This crazy life of mine..

Watcha say?

This lump in my frozen heart..

Watcha say?

These feeling which i feel or do not feel..

Watcha say?

You meant well.. yet it lead me here.

Where do i look now?

Where do i go from here?

I broke so many hearts..
But believe it or not mine was the most crushed and burned
I build it back up from scratches.
Shaped into what it is today
Full of scars
Full of ashes

I still cry. I only learnt to cry after i got married.
Atleast my husband gave a pulse to my heart.

No one knew what was happening with me years ago
No one cared what was missing from me
It was my heart.

So.watcha say now?

Tuesday, March 25, 2014

Im a sinner

I cannot picture myself at the age more than 28.
Im worried that maybe im the chosen one that will die young
What if i die without doing enough good on earth?
What if i die a sinner??

I cannot picture myself old.
I cannot pic myself with kids and grandkids.
In scared. I dont wanna tell people what i feel.
Then i think about what will happen if im just gone.
I need to tell sumthing to my husband
I need to tell him what i think.

Last nite i finally told him
And he got asthma attack..

Masha Allah...
Im scared..
What if i die a sinner??? Nauzubillah..

What if i die tomorrow??
Then whatever i do today ia not gonna matter anymore
Whatever my hope for tomorrow is not going to matter anymore..

Just dont let me die a sinner ya Allah..

Wednesday, March 19, 2014

Durian balls

I think i wanna be a wife who can cook really well..

I think i wanna start with durian balls..

Cuz husband loves them mucho..

And i kinda like it too despite my love and hate relationship with durians..

Saturday, March 15, 2014

Bye..

Akhirnya..harini aku period..
Sedihnye..tadi da happy dengan husband sbb da lewat 3 hari..

Bye baby..

Kena usaha lagi..

Thursday, March 13, 2014

Main tipu tipu

I supposed to have my monthly menstrual yesterday..

We want babies soo much..

So i told my husband..

Selagi im not having my period he should treat me like im pregnant..

Hope this works..hihihu

Kembar..kembar..

Monday, March 10, 2014

Apa aku rasa?

Home is where my safe place is..

I feel so scared..

Semoga malaysia sentiasa aman..
Sentiasa di bawah jagaan Allah..

Jika Allah nak turunkan bala kerana kemaksiatan yang berlaku..dengan orang yang beriman pun akan turut kena sebab tak mencegah..

Marilah kita sama sama juangkan islam..

Denggi..kemarau teruk..mh370..

Apakah kita masih buta mata hati untuk menilai..

Ini tiada sikitpun berkaitan politik..

Ini soal kita hamba Allah.. perjuangkanlah agama Allah..

Dia tak perlukan kita pun untuk tegakkan agamaNya tetapi kitalah yang oerlukan Allah..

I feel so sad.. and scared..

I want twin babies

Che ta pon da pregnant.. hopefully i will get my baby twin soon..

Hopefully.. such a pressure.. padahal xde org pressure pon..haha..

Just hope we will be having babies soon agar terasa lengkap hidup kami..

Korang doakan jgk..please.. ?

Thursday, March 6, 2014

Niat

Some people ni kalau bercakap mmg dah tak ingat da yang dulu2 die pon buay benda sama..

Malas nak layan manusia camneh..aku delete jgk dr fb..

Kadang2 rasa i wanna be succesfull just to show you that i can do it. Tapi buat apalah nak berjaya semata2 nak tunjukkan kt orang lain.. so tak berbaloi. Niat untuk berjaya perlu lebih ikhlas dr sekadar itu..

Monday, March 3, 2014

Divert to husband

Lepas ni kalau ade orang tak kenal call bagi husband jelah yang jawab.

Orang ni pelik2la..

Laki call tanya pelaminlah kononye..mcm macam pulak tanye.. pastu dengar orang gelak2 kt belakang..haishhh..

Baju sanding emerald green

Dah dua hari berturt turut aku jajah jalan tar sebab cari kain satin emerald green bidang 60 dengan kain lace kosong or kain net emerald green. Punyelah susah nak jumpe...

Sampai saat ni pon masih belum jumpe..stress gile.. punyelah susah..

Lastly mungkin akan gune kain chiffon je.. berpasrahlah

Thursday, February 27, 2014

Girly girl

We are not after your money

We just wanna feel special..

I think every girl chose their husband because the guy makes her feels special..in some ways..

I like a romantic guy..and i guess he was kinda romantic..

But the bottom line is u can win a girl's heart simply when you make her feels special.

And that means something like..u dont flirt with other girls.appear randomly in front of her.hand her an umbrella on rainy days.buy her favourite foods.come all the way to pick her up. Those tiny little gesture when u listen to her problems..and call her juat because you miss her.

I am in fact reminiscing my single days..hehehe

But romance after marriage is different. I miss my husband when he goes out for his gym session. In that short amount of time..hearing the ringing door bell i would be running my heart out just to hug him. Kekekekeke..

Yeah..im that kinda girl.. bubbye..

Tuesday, February 25, 2014

Emotional based

I get emotional often.

I get emotional for many reasons..

And i just get really emosional regarding the latest issue on fb. Murtad or in english i dobt bother to look up..

I feel sad and i pray in my heart that Allah will always guide my family and all the people that i love on the right path..

Let us all strive for jannah..

Take care of our children..

Nauzubillah himinzalik..

Sunday, February 23, 2014

Hatiku..

Selalu mendoakan yang terbaik untukmu..

Saturday, February 22, 2014

Lets learn.

Semua yang kita plan atau kita.nk buat adelah mungkin dalam hidup ini..asalkan kita sanggup belajar..

Tapi masalahnya xramai yang sanggup..even nak.berniaga pun nak cari tapak pun mintak tolong orang. That is wrong. Pengalaman tu yang akan mengajar kita. What we need.. kadang kadang bukan taknak tolong tapi it is not as simple as owh i wanna sell sumthing. Give me the stall.. noooooo...

I was like that too and i have to learn a lot. Kena cari office situ sini..pagi sampai petang.. ade yg tak cukup..then kena cari jalan untuk penuhkan syarat.. hantar borang kena reject sampai kali ketiga bagitahu kt diri sendiri kalau kena reject lagi sekali nk giveup selama 6 bulan baru try lagi..tapi alhamdulillah 3rd try lepas.. terus tak jadi nak giveup..

Now nak buat bridal.. survey situ sini.. kadang2 asyik suh orang pm harga itu ini sbb nak cari the best deal. Harapnya janganlah sampai org marah sbb asyik pm je tapi tak beli..

Susah jugakla tapi insya allah dibukakan jalan sikit2. Da jumpe supplier bunga.. da jumpe orang custom made barng pelamin ikut suka hati nak buat caner.. skrg tgh struggle untuk cari tailor. Ade majlis bulan 5 ni. Ia struggle like a lot jgk now.tapi this challenge if i do not overcome..sampai bile bile pun i takkan step up dari where i am today..

So..lets all learn. Its the best way to be better. Essential thing to step up further..

Thursday, February 20, 2014

Penat

Just reach kb..
Just got back from kl

Beli tudung untuk seyf amalin hijaab
Beli barang pelamin untuk seyf amalin bridal




Hasil minum perla coffee for 14 days.. no makeup..no edit..




Amal jual.. satu kotak rm42 tak termasuk pos..
Sape nak boleh pm di 014 3383786

Tanda tanda demam

Pagi ni aku bangun tido then aku rasa malas nak fikir pasal pelamin lagi dah..

Malas nak fikir pasal design

Malas nak post pape pasal pakej kat facebook

Malas nak reply pm customer..

Semualah.. malass...

Then i knew im sick.. aku demam..

Senang je nak detect demam..

Kalau aku taknak buat benda aku paling suke dalam dunia ini...itu maknanya aku demam..

And im officially deman for a few hours today..sebab around 3pm aku da mula ghairah menggoogle segala mak nenek pasal pelamin..muahahaha

Tuesday, February 18, 2014

Rasa tidak sabar

Siyes aku xsabar nak design pelamin sanding..hiasan bilik tidur and meja beradab..

Rasa nk borong bunga banyak banyak..




Stage dengan jack set pun da siap ni..custom made supaya muat dlm atos kesayanganku..

Wehuuuu!!!!

Baby???

Bile tgk baby..tengok orang pregnant..diriku ini memang rasa nak sangat ade baby cepat2.. tapi semuanya suratan.. dan juga aturan Allah... i have been married more than 8 months now.. rasa macam baru je bulan lepas kawen..hohoho

Aku mmg ade period pain yg sgt teruk tapi tanak gi jumpe doc sbb macam bersungguh sangat pulak..kawen xsampai setahun pun lagi..

Sedih jugak sebenarnya bila terfikir yang aku maybe xmampu bagi anak kat my husband.. tapi aku cuba buang fikiran negatif jauh2.. hahah..bimbang kottt..kang suami aku dah ade alasan nak kawen lagi satu..mih3...

Act aku and husband busy giler..otak aku ni cam xde masa nak rest..gerak je 24 jam..aku rasa cam.percentage aku guna otak aku ni lebih banyak lepas kawen daripada masa belajar dulu...

Mungkin sbb banyak pikir aku jadi stress pastu baby susah nak lekat..tapi aku pon cam xtau..bilalah masanya aku dgn husband boleh lari dari kesibukan ini.. kalau tengok schedule aku free bulan 4 je.. pastu straight sampai bulan 9 busy.. puasa nanti lagilahh..mcam2 plan dalam otak aku ni tunggu nak execute dan dpt kebenaran dr husband aku je..

Aku rasa aku nk pindah rumah lagi sekali. To a more smaller house. Rumah yang aku mampu handle dengan kesibukan aku ni.. nak dua bilik..satu stor..satu dapur..satu ruang makan.satu ruang tamu.dua toilet and no lawn sebab aku xdek masa nak jaga bhagian luar rumah kalau dalam rumah pon xsempatt..

Sekarang ni rumah aku ade 3 bilik..dua toilets..dua ruang tamu..satu dapur..satu ruang makan and a big yard. Sumpah aku xsempat nak jaga semua..sobssss..

Balik pada isu anak..korang doakan aku dapat baby bile tibe masa yg paling sesuai..betul jgk ckp husband aku. Rmh skrg xsesuai utk baby sbb banyak nyamuk and bla3.. i need a simpler house to welcome my baby..

Sunday, February 16, 2014

The reason i marry you

Becoz you love me perfectly..
Even without roses and chocs

Becoz you love me
And nothing more than this
That i ever want


Tuesday, February 11, 2014

Review produk harum malam

Assalamualaikum..

Im a wife now. Not gonna brag about it coz if i can turn back the time i probably wanna spend a few more years with my friends first.. hehehe...just saying..

Tapi now as a wife..saya nak kongsi salah satu produk yang saya just guna a few days ago.. nama produk ni harum malam..bkn nk berniaga okey..just benda baik ni amal nak share...

To those yg ade masalah keputihan..bolehla cuba.. as for me it helps to reduce about 80% which is quite a lot considering masalah2 dan ketidakhadiran yang hadir bersama masalah keputihan tu..

Another kesan jelas adelah menghilangkan bau badan.. walaupun lps seharian saya jalan bawah terik matahari..bile sampai rmh suruh hubby tlg bau..masam ke tak.. hehehe... die cakap tak bau pape..rasa mcm magic sungguh..



Retail.price rm33.. tapi if u guys beli dkt kiosk mintaklah kurang maybe boleh dapat harga rm30..

Seriously it helps me a lot and i hope it can help u guys too...

Pelamin mini by seyf amalin

Salam semua.. lama gile tak post something kt sini..
Rumah baru je ade wifi.. sblm ni online kt fon je problem giler nk post..

This time amal nak bagitahu tentang servis pelamin mini amal...
Kenapa amal buat pelamin ni??
Sebab amal nak bantu semua yang kat luar sana yang nak jimat kos pertunangan atau perkahwinan..

Setakat ni alhamdulillah..a few customers yang amal da serve semua berpuas hati.. and hopefully a lot more to come..




Ni contoh pelamin...

Kat bawah ni pulak pelamin mini bajet..
Sewa barang sahaja cuma 100..
Kalau amal pasang kt rumah anda 150..
Harga tak termasuk caj pengangkutan..






Please pm amal untuk bincang harga.. and please add fb seyf amalin for more pics..

Or just pm me at 014 3383786

Test 101

Test..