Posts

Showing posts from August, 2013

Pakej pelamin simple

Image
here is a few packages for simple dais..

package 1: Vintage
deco: balck and yellow
price: start RM250 for exact design and deco







package 2: sweet love
deco: pink and purple
price: start at RM200 with exact design and deco




perfect package for those yang minat anything simple... and also jimat a few hundreds.. :)

interested? massage me at 014-3383786

janji manis yang telah aku lupakan

aku sebenarnya lupaaaa
mana aku dapat tenaga dulu2 untuk bersiap berjam-jam semata-mata untuk dating..

coz rite now, im at home with my pyjamas at 4pm
and my husband went to work by himself
coz im too lazy to iron my clothes and get ready yada yada yada

and i do had that promise too
yeah, the one that i will always look good for my husband no matter what
now, look at me now
on the bed
with my last nite pyjamas

damn!

sekarang ni kalau bagi racun pun rasa madu..

Image
today..
raya kelima...

aku memang da lama mengidam nak makan pizza since raya ni sebab asyik mengadap rendang, lontong jeee..

semalam aku da pegi tapi beratur sampai ke luar..semua orang nak makan pizza time raya..

sooo typical -_-

jadi, harini adik aku ajak kua, pastu aku usulkan gi pizza..
goda husband sikit suruh belanja..
dengan kecantikan aku, maka husband pun setujulah nak belanja pizza..
siap bawak anak-anak sedara die sekali..hohohohoho




makan pizza pun nak kena blog jugak ke??
bisalah, awal-awal kawin ni..
kalau boleh, masuk toilet sama-sama pun nk hapdet...
tapi aku belum segila itu

btw, aku dan suami belum masuk keje lagi..
husband said he is glad that he works for himself.
im just :)

sebak, tahu?

Image
raya tahun 2013..
sempat jumpe seorang sahaja teman lama..

sebak tahu?
rindu tahu?
zaman married tak seperti zaman single dimana kau boleh pergi ke situ ke sini sesuka  hati kau jee

suami didahulukan, hati suami diutamakan


terima kasihlah Rahim sebab snap gambar ni..
bilemasa ntah dia pegang camera.. -__

First Eid as a wife and a homemaker

Image
raya pertama as a wife...

beberapa perkara berubah...contohnya, malam raya aku kena iron dua helai baju...hohho..walaupun aku rasa malas, tanggungjawab tu kenalah ada since da berkahwin..

tahun ni jugak mula bagi duit raya..walaupun aku cumalah seorang homemaker/housewife, tapi aku still boleh bagi duit raya sebab aku guna duit husband..hehehehe

walaupun sikit tapi janji ade.. niat sedekah, dan boleh bahagiakan budak2. insya allah tahun depan lebih lagi..kalau first year da bagi rm5 sorang, nanti tahun depan takut tak dapat nak keep the expectations up pulak kan..hohohoho

dan tahun ni berjaya bagi duit raya kat mak walaupun guna duit husband...hohohohoh

tapi, feeling nak raya tahun ni tak semeriah tahun-tahun lepas.. baju raya pun aku tak beli baru..tapi baju2 lain husband da bagi awal2. punyalah die paksa aku beli baju raya tapi aku ni susah sikit nak beli pape..kalau harga mahal sangat aku taknak sebab aku rasa membazir. punyelah kedekut kannnn..padahal bukan guna duit aku pun...

ap…

buat kawan di UTP

Image
berada jarak jauh dengan kawan-kawan buat aku rasa sebak..
24 tahun hidup aku ni, UTP paling aku ingati dalam memori aku ni..
kadang-kadang aku bangun pagi dan teringat jalan yang aku lalui time nak g kelas..aku kan selalu sorang-sorang jadi aku ternampak diri aku berjalan sorang2 kat village 5 menuju ke kereta sebelah court futsal.

aku rindu makan di sabilah dengan kawan-kawan. sembang dan tengok bola macam tak ingat dunia.zaman remaja muda belia.

aku rindu time jogging kat tasik UTP dengan roomate yang paling aku sayang.

aku rindu makanan kat cafe yang dulu aku da muak nak makan.

aku rindu perasaan keluar kereta dan dengar bunyi gamelan dari bilik gamelan.

aku rindu jalan ke ipoh dari utp..

aku rindu jalan ke KTM batu gajah tempat aku ulang alik pukul 3 4 pagi untuk pergi kl.

semua tu memori yang berharga bagi aku
dan
di sini aku jumpa kawan-kawan yang hebat!

aku tak sangka kawan-kawan aku akan datang pada majlis perkahwinan aku sebab jauh..
tapi derang tetap jugak datang.. masa tu …