Posts

Showing posts from May, 2015

Perasaan atau kebenaran

Dalam hati ni dapat rasa.
Yang baby akan keluar awal.Brg baby 50% siap.
Maybe die akan keluar di awal2 puasa.
Tapi yang pasti xkan cukup 9 bulan.Why?
Sebab dapat rasa badan dah berubah sikit2 to embrace labor.
Gerak hati menyatakan begitu.Namun marilah kita sama2 saksikan kebenaran.
I will announce bila i pop okayh..
Dulu. When i was in utp.
I was the one who wakes up first.
My frens would be sleeping around. And i cant continue sleeping.I would be getting breakfast alone.
And plan my day ahead.
Including everything i love to do in one day.Now i dont have energy to wake up from bed.
Huhuhu.
I really hope that after the baby is here.
I will be back to being the old energetic me.

Sepatutnya lah kannn

Husband sepatutnya drive ke kl today.
Alone.
Tinggal aku sorang2.
Aku supposedly tido rumah my mom tonite.Siap2 mandi. Siap2 kemas beg husband.
Die da cek kereta sume.
Tibelah masa die meninggalkan aku.Bye yang...
Bye bie...Aku mcm biasa peluk husband
Husband mcm biasa kiss pipi kiri kanan.
Pastu aku start nanges.. waaaaa
Bie... jangan balik lewat..
Balik cepat cepat..Husband terus duduk balik...
Cakap itu ini dengan aku.
Last2 tak jadi pergi kl.
Huuuuuu..Jangannnnn tinggalkan isterimu ini....
Sobsssss...

Complication

Harini hospital lagi.
Appointment dengan doc bersalin.
Ambik darah lagi..Haritu dua kali ambik darah rm250.
Harini jumpa pakar and ambik darah rm350.Orang yang keje kos medic syarikat tanggung kan.
Alhamdulillah. Tu rezeki jugak tu.In my case. Kena keje kuat lagi.
Semakin banyak komplikasi masa bersalin.
Makin mahal bil nya itu..huuu

26

Tahun ni sama macam tahun tahun lepas.
Cuma mungkin tak seteruk satu tahun dimana aku berseorangan dalam kereta di dalam uia menunggu detik 12 malam.Lupa apa yang jadi tahun lepas.Dan mungkin tahun depan pula aku akan lupa apa yang jadi pada tahun ini.Selamat ulangtahun ke 26 amalina.Dari amalina.

Tanpa usaha

Just because someone does not love you the way you wanted to be loved.Doesnt mean that they dont love you with all they got.But for me. To be happy. You need to be with someone who loves you the way you wanted to be loved just by being who they are.It will be effortless. And easy for both of you.
To love and to be loved.
To appreciate and be appreciated.
To be happy and at the same time make your spouse happy.Cinta ni tiada makna kalau kau tak bahagia.
Memaknakan cinta ni perlukan lebih dari satu pihak.
Perlukan seseorang yang menghargai.
Dan lebih penting memahami.Bagi aku. Kalau aku tengok video husband main gitar. Aku akan rasa macam falling again and again.
Rasa macam ya allah. Hensemnyeeee husband sapelah ni.. even dia main gitar bukan untuk aku pon.Tapi diri dia yang tu memang aku suka. Dan appreciate his style.. dan tak susah pon bagi die sebab die memang diri die. Suka musik. Suka main gitar. And its him.Effortlessly.

Ambik darah

Aku memang takut dan fobia dengan kerja2 doktor.
Thats why aku xpernah apply medic lepas spm.Masa nak kawen kena buat hiv test. Ambik darah kat hujung jari je. Tu pon aku nangis.Last 2 days. Aku kena ambik darah untuk test denggi.
Harini back to back ambik darah untuk check up.Minum air gula then ambik darah lagi. Tempat sama pulak tu. Tak pulak aku nangis.Agaknya sbb aku da besar kot. Dah dewasa. Dah matang. Or aku just pikir apa2 pon memang aku kena hadap jugak benda ni. Jadi aku redha jelah..
Hi guyssss..
Lama tak menulis. I have been soo busy these past few days. Plus im sick. Demam. Batuk.selesema. muntah. Sakit sendi and terbaru badan dah naik rashes.Husband was worried that it might be dengue.
Last night went to the clinic at 1 a.m sbb badan start naik.bintik2 last night.Buat denggi test on da spot. Alhamdulillah negatif. Tapi doc cakap kencing tikus pon simptom sama. But he just gave me antibiotik dan ubat batuk. If still ade muntah2 bila antibiotik habis kena checkup lagi sekali.Since im preggy. Kalau betul kes denggi. It will be a big case sebab melibatkan baby dalam kandungan. National case. Thats what the doc said. As for me. I just nak jadi sihat. My body is aching all over..And i slept 24hours perday since ubat batuk kena consume 3times daily. Sooo. Baru nk sane. Dah mami sbb ubat balik..Please pray for my well being. As for now. Bintik2 still ade. Demam still ade. Pening kepala. Cuma sakit sendi da kurang sikit.

Sedap mulut je kan..

Image
Ingat tak my wanted coach handbag?Told my husband i want one. A watch n handbag.
What to buy first?He said handbag.
I said why? A watch cost only rm400 plus minus.
Handbag would cost rm750 plus minus.He said. Eh. Belilah handbag mahal sikit..
Hahahaha.. ehhhh.. husband sapa baik sangat ni.
Namun percayalah. Before i spend it maybe take me 2 or 3 months of research.Sebab tu husband sedap mulut je cakap camtu..His taste?

Rezeki

Korang nak dengar cerita tak?Harini macam2 jadi.
Aku dengan husband siap gaduh dengan management parkson sbb salah faham pasal tempat berniaga.Whatever it is. That settled already.Everyday pukul 2p.m my staff akan hantar sale update.And you know what. Kedai kat parkson belum ade sale walaupun rm1. Pukul 4 petang aku dan suami ke parkson sebab nak masuk barang baru n settle pasal tapak jualan.Settle around 5pm. Still no sale.Aku xrasa apa2. Benda mcm ni biasa lah bagi peniaga.On da way back home. Aku just terfikir yg adik aku hukak stall takoyaki from 5.30 sampai 7petang pon paling sikit collect sale rm40. Maksimum rm60.Tak payah bayar sewa tempat. Upah pekerja. Just tolak duit modal bahan2 masak je. Kerja xsampai 2 jam.Then malam ni kedai tutup kol 10. Tup2 my staff kat parkson wasap cakap sale rm123. Aku terkejut sangat.Aku tahu dan banyak kali terjadi. Rezeki hak Allah. Die bagi pada sesiap yang dikehendakiNya.Banyakkkk kali dah jadi. Tapi setiap kali ia terjadi it never fail to ama…

Dinasour or momnasour?

Kenyang okay.Makan durian. (Since when???? Its the baby seyf fault)
Makan maggi. (What??? Its not good for the baby. Are you even a mom?)Then scroll timeline fb. Ade org post gambar roti canai..Suamiiiii. Nak roti canai garing jugakkkk!!!

Masalah bila hati lembut

Masalah...Aku ni nampak je garang.
Tapi hati lembut woo.Husband mmg dengan pendirian beliau.
Nnt kalau aku mengalah die mesti akan cakap aku lembut sangat.Aku suka mudahkan urusan orang lain.
Cuba memahami orang.
Insya allah.. urusan kita Allah akan mudahkan.
Kita pon orang akan faham.Huhu.. ya Allah. Kau lembutkanlah hati suamiku..
Fuhhhhhhh

Daging dengdeng

Semangat aku nak masak daging dengdeng indonesian style arini.Rupanya dah salah satu step.Namun. Akan ku teruskan ke step yg seterusnya yang aku mampu..huuuuu

15weeks

Im big as ever.
And bila mengandung segala jenia celah jadi hitam dan gelap.
So sad.Big. Black and ugly. Swollen face. Swollen hand and feet. I cant wear my rings anymore.
Cant fit in my shoes.Then husband said. Sabarlah. Kejap je lagi.
Orang mengandung mmg mcm ni.. takkan nak kurus pulak.. sobsssss...Plus minus 15weeks more.

Kasut tinggi dan red hair

Missing my heels and wedges.
Since married i really dont wear heels and wedges anymore.Becos husband dont like them.
Die cakap. Apa pakai kasut tinggi pastu jalan cover2.πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚Jadinya he prefers me to wear flat. Kasut bertutup. Uhuk2. Yang macam clarks punya style.. soooo not my style. Kalau pergi clarks pon mesti i went straight to the heels part.Walaupun tahu yg badan dah besar kaki tak mampu tampung. Cuba kau pakai heels lagilah kau. Jalan 30minit je mampu.Tapi rindu.. rindu nak bergaya macam diri sendiri. Sebab lepas kawen semua kena melalui penapisan dari suami..hehe.. Sampai ade org cakap yang my mother in law lagi pandai bergaya than me. Masa tu rasa sedihnyeee. Bika bagitau kat suami. Die cakap. Haiiii nak pakai lawa2 nak tunjuk kat sape???And i loveee red hair. Da cuba mcm2 cara nak bagi die approve. Suami cakap no. Die suka rambut hitam. Even my mother in law pon dye rambut. Me? Only natural.. haishhh..Ni kalau one day husband cari perempuan lain yg pakai kasut tinggi …

Breakeven

Day 3. Masih belum breakeven.Insya allah.Allah yang memberi rezeki.masih ade mcm2 usaha boleh dibuat

If only i will not be that tired

What i want for my birthday would be husband and me fly to kl.Check in somewhere nice.
Go watch movies.
Next day shopping barang baby.
And catch flight home.That would be nice and also tiring.
I just wanna lay in ma bed.
And eat and drink.
I am extremely tired.
And sick...

Plain water

Image
Because he knows i hate medicine.Every night he will wake me up and brings me plain water so that i will take my medicine.I should be the one doing this to my husband.I feel like a bad wife now.Tq for being such a good husband. Even for a bad wife like me. 😒😒😒😒

The day

Image
Today is the day.
Macam2 jadi.
I cant even start my story.
Dan masalah masih belum berakhir.People tell you. That you need to be strong.
Preseverence is important.
And you just feel like yeah..yeah..Until u are in a situation where you need to be strong.
You need to preserve
You need to be patient.Then you know the meaning of what people tell you.

My idol

Vivy yusof.You must know her. If not google her like now..I got so inspired from reading her blog.
Giggles everytime she post something on her instagram.Love her dynamics with her husband. (Kinda like mine except my husband is not too attached with me. He still
Leave me without regrets for gym)Adore her passion for her work. I wish i have her spirit. So high energy. She dont take nap in the afternoon you know? ( me? Im writing this on my bed at 18.15 you got the idea alright)I really wish to be like those high spirited high willed woman out there that make changes to the world.While i adore them from my timeline.Keep inspiring people mompreneurs. Im one of those who got spiked when i see you guys rolling. Thank god for being such an inspiration.

One more day

Image
Satu hari lagi...
My to do list for today is as long as ever.1. Post bokitta pada tuan baru.
2. Beli kain untuk tutup kedai. 5m×4keping
3. Hantar kain ttp kedai untuk dijahit.
4. Masuk barang baru yg sampai pagi tadi.
5. Bayar deposit kat parkson.
6. Sediakan barang2 besi utk setap kedai pagi esok
7. Make sure pekerja ade 2 org.Herm... penat tapi tak baik merungut. Kalau ade PA. No 1.2.3. Dah boleh suruh die settlekan.Masih lagi tidak sihat. Selesema dan batuk kokol.Ini tudung yg di produce dari kota bharu.
Now xsabar nak tunggu product from kl utk shoot n release ke media fb and insta and start online marketing.huuuu

Dua hari lagi

Salam semua.
Harap semua tengah happy. Sihat. Bahagia.Aku tengah sakit. Batuk2. Selesema.
Dan masih ade 2 hari sebelum pembukaan kedai di parkson dan masih tiada pekerja.hahaha. πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘Harini pergi ambik tudung yang dijahit tepi di kota bharu. Actually husband je yg pergi ambik sbb aku xlarat nk keluar rumah..huhuLabel yg tempah 500 keping haritu dah habis sebab dah oder untuk product di kl. Tapi nasib baik dah tempah awal2 seminggu lepas. Tempah 1k terus senang sikit.Esok pagi kena ambik barang yg sampai dengan bas. Awal2 pagi sebelum subuh lagi.Nak kena pegi jumpa management parkson utk bayar balance deposit.Kena pergi pejabat pos sbb aku da jual bokitta aku 2 pcs sebab nak beli brg2 utk mekap pengantin. Huhu. Since aku pon da kurang pakai kan. Aku jual yg aku paling jarang pakai..Ala xpelah. Nnt bole beli baru.. no worries. Just xnak guna duit belanja sekarang sebab perlu simpan untuk labor n sume2. Thats why cr jalan lain utk acquire money..huuuu

Baby. Awak ni boy ke girl sebenarnya?

Husband went to gym.
My routine would be shopping for barang baby.Tapi harini dapat beli sarung tangan je.
Aim nk beli 3 pasang bodysuit/jumpsuit.
Tapi mcm tak berkenan pulak.
Limited sangat design kat kbmall ni.Plus nk beli baju pon mcm.
Kalau beli baju boy. What if its a girl.
Kalau beli baju girl. What if its a boy.
Walaupun doc da bgtau gender tapi mcm still ade doubt tu.. haish...Macam tak lepas pulak perasaan nak shopping tu sbb asyik kena pilih warna2 safe je. Coklat. Putih. Cream. Sooo boringgg..

Semangat sikit boleh?

I ended 1 dis 2014 last year with one year achievement dengan ade 8 org staff seyf amalin hijaab n seyf amalin clothes.Dan dua orang staff green galaxy. (Yang ni bukan ade kene mengena dengan aku pon sebenarnya.hahaha. ini husband punya hal)Dan sekarang ni masih lagi 8 org staff. Cuma insya allah dengan bukak lagi satu kedai di parkson akan tambah lagi 2 orang. Dah 10 orang. Alhamdulillah. Harapnya aku da mampu ringankan beban 10 orang yang mencari rezeki halal.Target aku untuk 1 disember 2015 ni. Untuk menandakan 2 tahun berniaga. 1. Aku nak ade 20 orang staff.
2. Aku nak ade 7 buah kedai kecik
3. Aku nak ade sebuah butik sekali dengan production kecil2lan
4. Aku nak up and running my online business dalam 60%Insya allah.. kena tulis besar2 letak tepi katil.
Tak boleh nak aim banyak2 sebab berpantang je dah 100 hari. Nanti nk kena handla baby seyf lagi..Btw husband nak tukar nama seyf amalin hjjaab. Sebab nak tukar strategi meniaga. Aku just terfikir byseyf utk nama baharu.Nak mula…

Chef ke sekarang?

Sejak dua menjak aku rajin masak lepas morning sickness aritu makin sedap pulak masakan aku.Buktinya??Husband mula2 suap sampai habis nasik die puji cakap sedap.. pastu siap tanya aku ingat tak camne aku masak... hahahaApa nak ingat. Aku gugel je sume resepi tu.
Pastu screen shot.
Time nak masak follow jela resepi..heheheZaman dah moden.
Hidup dah senang. Kalau zaman dulu nak masak apa2 kenalah call mak ke adik ke tanya camane resepi.Sekarang ni rasa teringin je bukak je google. Pastu pilih resepi yang minimum bahan2. Sebab the lesser the ingredients. The less thing that can go wrong.As for tonite aku masak ayam masak lemak cili padi nogori style. (Style menggulai xde guna bawang)And sambal kentang ikan bilis pedas.Licinnnnn husband makan sampai jilat pinggan.Tu aku masak aambil nyanyi lagu adele je tu.hik3

Managing

Sedang cuba utk menegurus pembukaan kedai baru within budget. Sebab nak elakkan menggadai emas..Kebaikan ade banyak existing kedai adalah aku ada banyak giler stok lama yg perlu diuruskan.Which akan digunakan utk memenuhkan kedai baru.Barang2 baru yg tengah top kena oder baru sebab kalau ambik dari kedai lama akan menjejaskan sale kedai lain. Bila bukak kedai baru. Barang kena banyak enuff so that orang akan geram. Tapi xbole terlampau banyak.. sbb nanti orang akan overwhelmed.And susunan memang main peranan sangat.Dengan sales slow memang gamble sangat bukak masa sekarang. Tapi sebagai peniaga kena pandang ke hadapan. Buat masa skrg aku cuma pandang sampai selepas raya. Fokus utk sales raya je. Ambik peluang sebab time raya memang gile2 okay.Tapi now masalah pekerja belum ada. Sabar dulu dan redha. Insya allah ada.. chaiyok2. Btw aku lapar gile ni. Balik ni kena masak dulu baru boleh makan.Nasib seorang isteri. Huhuuuu

Request

bila request dengan suami nak take some time utk beli barang2 baby.He will say... Tunggu dulu..
Da banyak2 kali request baru sedar. Mungkin dia takde duit.Sedih pulak rasa.Kita memang sedih sebab xbole shopping barang baby.Suami mesti lagi sedih sebab tak mampu nak bagi apa wife die nak.Lagi2 wife die mintak berulang2 kali.Sorry husband. Sebab tak sedar before this. 😳😳😳

Dekat

My birthday getting nearer.Husband dah tanya nak apa for birthday.Seyesly tak tahu..Im just glad i dont have to fikir what to give him since estimated due date for our baby is on his birthday. Yeahhh

Juggling

Okey sebelum aku lupa.
I need to prepare to open on 15th may 2015.Nak bukak kedai baru ni beza sikit dengan pindah kedai.Barang semua belum hanger lagi. Nk susun atur kena planning dulu. Apa nak beli. Apa nak sediakan. Sape nak keje??Arghhhh... breast pump on hold. Barang baby on hold. Fokussssss seyf amalin parkson pulak.Bismillah..

Zero basic in new field

Image
Rasa tak percaya pulak sedang me research tentang breast pump. Niat tulus ikhlas dihatiku ini adalah untuk provide baby seyf with only the best. Which is susu ibu. Kalau boleh taknak tambah formula lansung. Insya allah i can do it.Tak bermakna aku suri rumah aku xpayah beli breast pump walau hakikatnya memang baby 24jam dgn aku. Dalam setiap benda yang kita nak buat mestilah research dulu. Zaman internet ni kau gugel jelah apa nak tahu. Limpahan maklumat akan keluar.My concern pasal BP(breast pump) ini adalah aku takut sakit. Soo definately akan cari yg tak mensakitkan.And other concern like:1. aku taknak bazir masa buat manual pumping. Jadinya aku mahu yg elektrik. Sambil pum sambil tengok tv. Sambil main fb. Ig dan macam2 benda lain lagi aku boleh buat.2. Pump on minimum time. Aku taknak spend 30min utk pump belah kanan then another 30min pulak utk belah kiri. Dah sejam benda tu berangkai dengan aku. Baik 30min utk kiri dan kanan. Jimat masa tahu? Walaupun hakikatnya masa pantang ka…

Samsung galaxy s6 edge

Samsung galaxy s6 edge.Retail price: rm 3099Membazir jeee.. sbb guna utk fb. Ig. Wasap. Call n msg je.Pandai tak aku yrick minda sendiri?? HeheKalau nak jugak make sure income bulan ni 20k plus plus. Haha

Rezeki masing masing

Alhamdulillah.Finished potong 59 helai tudung harini dan berjaya jugak jumpa a tailor yg charge rm3 sehelai untuk jahit tepi halus+potong since aku buat tudung empat segi xde ruffle2.So next time just order label. Beli kain. Hantar jahit. Tunggu siap and jual.Produce dekat kl and dekat kb jugak.Remember to choose less effort principle okay.Its okay to spend more rm1 or rm2 sehelai.
Kongsi2 rezeki yang tuhan bagi. Another way to look at it.We will be opening a new shop at parkson kat bandar kb.
After soo many delay. Hope it will be okay and run smoothly.Bimbang sangat sebab first time step out from kbmall. Bimbang about how to manage. How to do closing. Hiw to macam2 lagilah..And hopefully will get a spot at tesco before raya.Btw modal da flat out 8k. Kena take time to build balik modal. Fuhhhhh.. Insya allah. Kalau tuhan izinkan. Rezeki anak..

Mak vs wife

Perangai husband yang tak berapa masuk dengan iolls.Nak makan punyelah susah..
Apa yg iolls suke die tak suke.
Apa yg die suke iolls tak suke.Contohnya die suke sangat pergi seoul garden.
Aku kalau jarang2 sekali bolehla. Sbb xtau nak makan apa. Kata je buffet. Tapi... not to my taste.
Tapi husband memang makan banyak giler la.
Daging lembu 3 pinggan. Daging ayam 2 pinggan. Dagjng kambing 3 pinggan. Ice cream lagi dan segala jenia daging. He is a meat lover.Me pulak masuk seoul garden ambik fishball. Benda2 tak pekdah tu masuk lam tomyam.. sooo not my taste..
Ice cream pon xmakan sangat pon.Sampai naik kembung perut asyik minum ice lemon tea.Lagi satu husband memang memilih kedai makan. Kalau gerai2 die memang tak makan. Sebab my mother in law memang jenis yang masak kat rumah. So he loves home cooked meal. Tengahari most of the time mesti akan lunch kat rumah my MIL.So.... susah for me sebab aku malas masak tengahari and nak makan nasikk. Kalau tengahari lunch di kbmall. Asyik nak …

Sayang anak..

Kan best kalau income stabil je belas2 ribu..
Bole book terus photographer untuk new born nanti..Harga pakej 1600. Tapi lawa gilerrrrr... arghhhh..Tapi meniaga biasalah. Kejap ade kejap takde.Pikir balik.. set tilam baby 1.3k aku tempah. Gambar ni nak simpan sampai tua. Anak woiiii.. sayangggg...

Impulse buy

Ade dua benda yang buat masa sekarang xde hasil yang saya buat.1. Beli mesin jahit tepi dan tak guna sebab dah givap xpandai guna.2. Beli banyak sangat kain corak untuk tudung and tak siap potong pun lagi apatah lagi jahit tepi dan letak label. Sebab tak pandai guna mesin jahit tepi and kena uoah orang lagi.Total damage?
Around 1.8kTapi i am known for my perangai yang hangat2 tahi ayam. Yang semangat kejap je pastu biar je..Now tengah push diri sendiri untuk potong kain untuk tudung tu and start balik belajar guna masin jahit teoi damnyou tu..But.. nothing happens by chance. Semuanya takdir.1. I will have my own butik. Masa tu akan ade pekerja n memang nak guna mesin jahit tepi.. well. Kan da ade mesin jahit tepi so xpayah beli.. there!!2. Atleast i know yang i should never choose something yang i kena buat sendiri. As much as i loveeeee doing thing by myself. I am not motivated enuf to finish it. But im sure am very good at giving orders and making sure things go as planned. Btw. Sti…

Perempuan. Yang macam aku

Perempuan..
Kalau update status kat fb.
Xkesah pon kalau org lain xbaca.Asalkan bf/suami baca and like and comment.
Zaman sekarang ni sosial media ni some kind of nafkah batin jugakla.Bagi perempuan macam aku.Maksud aku bukanlah nak tunjuk kau happy lovey dovey 24jam sehari setiap hari. Cuma macam kalau otang lain yang nak masuk jarum tu tengok. Ooo..die ni ade wife ni.. ni yang selalu komen fb die ni..
Oooo..die ni husband die selalu komen kat fb ni.Lebih kurang macam tu la.Perempuan. Yang macam aku ni kadang2 tak mampu nak luahkan semua benda walaupun suami da tanya one to one. Persoalan bermain di minda sampai satu tahap aku tulis je. Sometimes aku akan wasap. Sometimes update status fb kalau sesuatu yang tak membuka masalah keluarga la.Pandai2la beb. Takkan kau nak post masalah dengan family in law kat fb.??? Agak2 la. Kang benda besar kuman jadi besar pulak.

Berapa kilo?

Baru balik dari scan baby kat klinik..Da dapat tahu gender tapi rasa nak rahsiakan dululah..hihu..Okayla. Lepas ni gi kl da bole start shopping barang baby sikit2.Beli sikit2 tak terasa sikit die punya duit tu mengalit keluar.Nak kena save for labor lagi... aiyoooooo..
Kena kerja kuat ni..
Doc pun tanya tadi. Saya tak kerja kuat cuma saya kuat berjalan. Sampai sakit pinggang. Tapi tadi da mintak kalsium.Berat da cecah 68.5 kg woiii..hahahaHusband cuba tenangkan dengan cakap xpe... lepas beranak mesti kurus..Kalau tak kurus?????

Shopping now?

Image
Suddenly i have this urge to shop..Tapi xtau nak shopping apa.Nak cincin allah rasul muhammad tu je rasanya for my birthday tapi yelah. Pakai cincin tu nak masuk toilet kena bukak. And me pulak jenis yang frequent ke toilet.Nak beli barang mekap sikit2. Untuk job bukan utk diri sendiri.Maybe get a new coach handbag i have been eyeing for some time now..

Trending

Now banyak baca cerita pasal janda couple dgn suami orang. Or anak dara kawen dengan suami orang.Kalau dengar cerita yang belah orang ketiga which is janda or anak dara sekalipun. Ayat yang femes adalah lelaki tu cakap wife die terlampau mengongkonglah apa lah. Semua yang buruk pasal isteri diceritakan..Memanglah dah xnampak yang elok. Sebab tu nampak yang buruk je.. lepastu sebab nak ngorat yg baru mestilah buruk2 je wife kat rumah kan.For me.. if you are not happy talk to each other.
Settle kan satu2. Takde guna jugak xhappy dengan wife. Cari bini no 2. Buruk2 kan wife sume. Sebab buruk2 wife pon itulah yg bersabung nyawa lahirkan zuriat awak. Yang tu jugak yang awak duk ngorat dulu2.Duduk and bercakaplah.
Im not happy. Why? Bla bla bla.Anak letak tepi.
For me. We live for ourselves. Bukan untuk orang lain.
Bukan untuk anak2 kita. Bukan untuk pasangan kita.
Kebahagiaan kita dulu kena letak nombor satu.Hidup paling lama pun 70tahun. Katalah kawin umur 25 tahun. Bahagia for 5years. …

Routine

Malam esok bola kelantan lawan.
As always. Bbq depan tv dengan husband.
Tengah hari esok marinate lamb.
Dan apa2 yg perlu.Now tengah tersadai di atas katil becos today is hectic.
Badan makin kembang.
Drumstick pon turut sama sampai jalan pon bergesel. Aduhhhh.. sakitttt tahu??Husband asyik cakap tak sabar nak tunggu baby keluar.
Aku pon memanglah tak sabar jugak tapi bile pikirkan sakitnya tuhhhhh... rasa nak pengsan.Haritu pergi kl. Ade sorang supplier baju tanya ajay die nak anak berapa?Nasib  baik die jawab 3 je.. lega dalam hati..Kalau bole yg first ni i want a girl sbb barang gegirl cantik tapi instinct cakap more to boy. And husband pon nak boy sbb nak suruh jaga adik2 die nanti.Whatever it is pon i still have to go tru labor 3 times minimum with god's will. Tapi rasa macam nak jarak sikitla. Nanti yang sulung da 5years baru tambah lagi sorang. Sebab nak fokus pada anak kedua sama macam affection and love for the first child.Tapi cakap pasal anak ni semua rezeki Allah. Kalau…