Posts

Showing posts from January, 2018

simple fast bread beef lasagna

Image
salam and hi korang...

sejak dah jadi isteri mithali ni, keje akak mostly masak je..
rasa amazed jugak dengan diri sendiri sebab masa awal-awal kahwin dulu akak masak nasik pun tak reti tau..hihihihi

sekarang alhamdulillah,
berkat constantly masak for almost 5 years..
tapi jenis akak ni kalau masak nak masak yang simple.
yang cepat. yang tak guna banyak bahan.

harini akak share resepi lasagna guna roti.

bahan-bahan;
- daging cincang
- bawang besar
- sos prego ( kalau takde guna sos tomato + herbs oregano)
- oregano (tak ada pun tak apa)
- roti
- telur
- cheese

langkah-langkah;

1. sautekan bawang besar dengan mentega dalam kuali. sampai bawang tu macam coklat2 sikit.
2. masukkan daging cincang dan masak sampai daging cukup garing.
3. masuk sos prego sampai mendidih
4. susun roti dalam bekas, curahkan telur yang dipukul ke atas roti.
5. letak cheese atas roti+telur
6. letak daging yang kita masak tadi.
7. susun roti pulak. ulang-ulang sampai bahan habis. roti, telur, cheese, daging, rot…

Selamat Datang 2018

Image
Hello 2018.

Tahun 2017 ditinggalkan bersama dengan kesalahan-kesalahan.
kebanyakannya adalah kesilapan dalam bisnes.
tapi tidak mengapa, tahun ini kita cuba betulkan kembali.

stick to our own plan dan tidak terikut-ikut dengan orang lain.

sekarang pun dah rasa a bit stabil compared to before
so ecpected lepas raya tahun ni akan fully stabil.

been so long i dont write here.
most updates on facebook and instagram only.
cant seem to find time to just sit and write.
banyak keje harian kena buat.
contohnya masakkkk dua kali sehari..hahhaa
dah siap masak kena kemas dapur pulak.
dah siap kemas dapur kena kemas ruang depan pulak.
itulah kehidupan seorang surirumah.
apatah lagi aku yang bekerja dan juga surirumah.

tapi alhamdulillah, Allah bagi tenaga untuk aku buat semua benda
cuma biasalah kadang-kadang terlebih penat sikit.
confirm muka muncung jela.
tido tengok dinding. tak tengok muka suami akak.ahahahahaha
takyahla tipu, mesti korang buat macam tu jugak kan..

okayla, akak akhiri post har…