Posts

Showing posts from April, 2013

tapi bukan aku..

manusia ni memang susah sangat nak menghargai permata depan mata..masih lagi nak cari kaca-kaca yang hanya akan melukakan. aku bukan nak cakap orang. malah aku nak bagitau diri aku sendiri macam tu lah..

jadi sebelum aku buang permata yang berharga yang aku ada, baiklah aku cepat2 sedar diri. sesiapa yang da sakitkan hati aku dan buat aku nanges sampai bengkak mata dan bengkak hati aku boleh blah dari hidup aku dan pergi sakitkan hati orang lain selain aku. there's a reason u dont make it in my life now. perhaps, more than a reason..

carilah orang yang boleh membahagiakan kau dan yang paling penting orang yang kau boleh bahagiakan, tapi bukan aku..aku doakan kau akan jumpa perempuan yang mampu buat kau jadi seorang lelaki hebat..

aku sudah jumpa adamku, yang jauh terlebih baik untuk diriku...

tibe-tibe salah pulak?

selama beberapa bulan aku bawak kete jalan yang sama, dengan hadlaju yang sama.
xde orang cakap ape pun.

tetibe malam ni korang nak sumpah seranah aku bawak laju pulak.
dah korang pelahap sangat nk pasang bendera malam2 buta kat tengah jalan tu apehal pulak?
ada membantu parti korang menang ke pun?
membazir kan duit je..orang miskin ramai lagi yang berlapar..

dua-dua sama je..pas ke bn ke.. buat keje bodo...

a little splurge for a very tired soul

Image
got a new stuff for myself. ;)


i forgot how it feels to shop for myself..
i guess im a very responsible person now.. rolling eyes..

baju nikah siap! heeee

Image
baju nikah dah siap..wah, straight to the point gitu..hik3..

baju nikah memang da beli yang sedia siap. pastu mak pergi tambah manik2 bagai..

harini proses penambahan manik telah pun selesai dibuat oleh kawan mak saya..kalau nak harapkan saya, mungkin tahun depan baru boleh pakai baju tu..biasalah, im always busy..hehehehe

kos baju nikah saya around rm300 pun tapi of cos lah ini belum masuk kos kasut nikah, tudung nikah, veil nikah dan semua mak nenek yang nak dipakai pada malam yang bersejarah itu...

dan yang paling penting, segala tujuan utama iaitu baju nikah ni nak make sure boleh dipakai di setiap anniversary kahwin selepas ini, insya allah sudah tercapai...persoalan sekarang ni, muatkah aku nak pakai baju ni next year on the 6 june 2014???? kita sama-sama nantikan ekkk..hew3


baju neh nampak cam besar sikit kan..tapi xpe, longgar lagi baik... menghitung hari neh..44 days... tak neves pong! hehehe

life is in fact a b*tch

people say life is a bitch. karma has its own way to give back whatever u have done..

kalau kita curang dengan pasangan kita. kecurangan lah yang akan kita dapat.
begitulah sebaliknya dengan kesetiaan. kalau kita setia dengan pasangan kita, kesetiaan lah yang akan kita dapat.

Allah dah berjanji, lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan perempuan yang baik untuk lelaki yang baik. pasangan kita adalah pantulan diri kita.. kalau kita rasa kita da buat sesuatu yang salah, berterus terang adalah yang terbaik. jika dia sayangkan kita, dia akan memaafkan kita...

kita kena ingat, semua orang buat salah..pasangan kita buat salah..dan satu hari nanti kita akan buat salah. the biggest lesson that i have learnt is jangan sakitkan hati orang yang kita sayang. bila hati dah terluka, macam2 benda boleh berlaku. contohnya, putusnya sebuah ikatan. tak kiralah ikatan couple, tunang malah perkahwinan sekalipun.

hati adalah benda utama yang kita kena jaga. utamakan perasaan orang yang kita sayang. …

promises

i promise that i will never ever let go of my dreams..

never...

hari ini hari.....(sila isi tempat kosong)

Image
hari ini hari cuti..
hari ini hari lunch bersama tunang.
hari ini hari check up perkembangan renovation soon-to-be-our-home
hari ini hari teman encik tunang bersihkan kolam depan rumah.
hari ini hari makan magnum dalam hujan dengan encik tunang
hari ini hari masak murtabak maggi untuk encik tunang
dan hari ini hari jumpa soon-to-be anak saudara..

comel sangat budak niiii!!! putih melepakkkkk..ringan sangat rasa nak lempar2 jeee...

abam katam..

Image
duluuu....masa mula2 kenal..

sekarang..about 56 days to wedding...


im a happy person. :)

so called friends

too many things that i wanted to say right now..
from where i am today, sometimes i will recall my memories from utp. remembering my friends and my so called "friends"

frankly, im happy to see those i used to be close to are being successfull. they are becoming great people and i cant be happier. and i wish all the best to them.

people that we met in our lives teach us something if not big things.

i maybe did not learnt anything from them but they do teach me one thing. they teach me that every single thing is not like what they seem to be.

i learnt that guys, if not much, will lie to their gf. ( im not saying that girls do not lie to their bf)
and there are people who potrey themselves as a perfect man on the net, yet really miserable in real lives.

i just wish that they will be happy in their lives and they will forgive me for what i have done to them
if i was being evil, heartless or even mean to them. i was so young and stupid and i regret all the bad things that happene…

makbulkan keinginannya

Image
Ya Allah..
Kau permudahkanlah urusan orang-orang yang aku sayangi..
bukakanlah pintu rezeki mu seluas-luasnya kepada kami
berilah ketenangan kepada kami..
tunaikanlah segala keinginan kami..
semoga kami mampu menujumu Ya Allah..
Makbulkanlah doa kami..


aku tahu ini keiginan terbesarnya..
kau permudahkanlah ya Allah..
bawalah kami ke sana.
semoga kami mampu menjadi orang-orang yang terpilih..

soon-to-be our home

harini...

macam-macam benda jadi harini..

harini tunang saya bawa saya pergi tengok rumah yang bakal kami diami bersama selepas berkahwin.

he showed me our room, heeeeeeee.. :p

then the toilet we going to share..

and the kitchen im going to be in..

ruang tamu, kawasan rumah, the rabbits, the pond in front of the house( ada katak, takut okeh!)

frankly, rasa macam tak percaya, that im going to live in that house this 9 june..

what i felt was just...rasa macam pergi jalan-jalan rumah boy friend.

still rasa macam tak boleh absorb the fact that im going to be a wife soon..

excited sangat okeh.. i really feel like all my wishes have come true.

going to be a house wife.
going to be next to my husband 24-7
going to live my life free from working pressure.
i hope i will be a very supportive wife
i hope i will be a good wife.

im going to marry a 29 years old man
who is a very responsible, my saviour, my problem solver
and the best man i have ever known.

alhamdulillah for all this gifts...

big deal

Image
hari ini dalam sejarah...
sebab saya masak untuk tunang saya.... awwww..so sweet.. hahahaha

okay, saya memang tak pandai masak. jadi, bila saya masak, its really a big deal.
harini saya masaka roti bakar telur manis cheese or lebih dikenali dengan rbtmc. benda alah ni hanya boleh di jumpai di kawasan around utp.

so, today i give it a try so that ajay can taste it. it was constructed (apahal nak guna ayat constructed pulak?) using bread, egg, krimer,cheese. malas nak cakap banyak, sila tengok gambar di bawah..


RBTMC, full with love..to encik tunang.. hope he will love it..

btw, i cook for u encik tunang. you must be very special for me. i hope u know that..