Posts

Showing posts from February, 2015

cerita ni bilanya nak logik

Tengah tengok cite kat astro prima ni.
tajuk bidadari syurga.

Bini die tipu.
atlast husband die tau.
mengamuk lahhh husband die.
everytime husband die marah.
bini die cakap. Sampai hati buat macam ni..
lagilah suami die marah..

i tak pernah macam tu. Either kami sama2 marah.
or after my husbad marah.
i just look at him. And cry.
lari masuk bilik tutup pintu buat terjun tiruk atas katil.hehehehe.

The second one always better.
tunggu kejap dalam 30minit.
husband mesti masuk pujuk.
kui3. Air mata senjata paling power.

Now lagilahhh..
pegang je my belly bump.
he will be owhhh baby baby..
penah jugak gaduh sampai dua hari xcakap.
time tido pun die xmasuk bilik.
tunggu iolls da lelap baru husband masuk.

Belum pernah lagi merajuk sampai tido luar.

Cite ni buat aku sedar.
husband yang pemaaf is always the best.
tq encik fadzil. :)

tacing

Harini aku rasa tacing sangat2..
xtau kenapa..
aku just rasa yg my husband ni baik sangat..so far la kan..

Walau dengan keadaan aku yg tak terurua dan tak mampu nak mengurus rumah atau urus pasal die lagi.. die buat macam2. Rajin sangat.. tapi aku tau die penat..

Aku pulak asyik tak larat je..
frustrated dengan diri sendiri.
lepas solat just doa supaya allah bagi sihat.
agar aku mampu jadi org berjaya.
mampu beribadat dan mampu jaga org sekeliling dengan baik..

Insya allah. One day i will be better.

Tq husband.
sebab jaga saya baik2 today..
sorry husband.
kalau ade salah silap saya harini..
kite jumpe lagi esok ye husband..
insya allah..

sihat.sihat

Tengah rasa sihat.
becoz xmakan apa2 since pagi.
jadinya rasa i wanna ruleeeee the worldddddd

Nak bukak 10 cawangan pada satu masa.
upah 20 pekerja at the same time.
dengan segala kwsp n socso.

Haaaaa..gitewww..

dilema

Aku dlm dilema yang teramat besar.
pilihan yang aku ada hanyalah samada aku mau lapar. Atau aku mau pening.

Aku bole jadi sihat tapi perut akan berkeroncong.
dan bile aku makan. Aku akan serta merta jadi tidak sihat. Sangatlah letih..

Aku ade tanya rian. Agak2 bile morning sickness ni nk habis. She said she dont know sbb die tak muntah2 macam aku.

I know..my morning sickness is not that bad. Ade orang tu sampai masuk hospital.
but still. Aku rasa mcam i belong on the bed and on the bed only.. i dont know how to keep on going.

Im so sad sebab i have so many things in my mind
so many things i wanna help my husband with. Tapi macam kesakitan ni takkan berakhir.

Now ingat zaman dulu2 masa bertenaga sangat. Makan pon sampai berpinggan pinggan. Tadi pergi makan meatballs dgn husband. 20biji kongsi 2 orang. Dulu setiap orang oder 20biji. pastu oder chicken wings lagi. Fries lagi. And sume tu habis. Now...

Itu yang buatkan aku sedih. Sikit2 Allah tarik nikmat. Tapi takpelah. Allah nak bagi an…

bersyukur sangat

Tq husband..
yang sanggup bangun awal pagi dan pergi menunggu di stesen bas untuk ambik barang kedai.

Tq for being so rajin.
untuk sama2 jadikan impian kita satu kenyataan suatu hari nanti.

I cannot do this without you.
you are the best businessman ever.

For doing things without me saying twice.
kalau orang tanya bila kita berjaya.
apa support paling kuat.
it will be you.
always be you.
tak pernah pun komen yang meng downkan.
apatah lagi meruntuhkan semangat.

Semuanya perjuangan.
semuanya impian.
i cant bear to be a loser for a supporter like you

sempurna bahagia lelaki dan wanita

Im back to vomit.
and vomit.
ingatkan haritu episode muntah2 ni da berakhir since i reached 3months.

Rupanya harapanku hancur berkecai.
makan satu pinggan. Muntah balik mcm dua pinggan sebab campur dengan air sume.

Pastu badan macam tak dapat nutrien.
cepat letih. Sebab tak sempat nak digest nak vomit balik.

Susah kan nak jadi ibu.
ni baru part mengandung.
belum part melahirkan.
part jaga anak taknak tido malam.
patutla Allah bagi tempat yang besar untuk seorang ibu.

Pengorbanan ibu tu besar sangat.
kasih sayang ibu tu terlampau besar.
i just hope i can raise my child the best way that i can.
so that he/she will be the best person.
supaya dia tahu yang the one person that will love him/her wholeheartedly is just me.

i know im not a good child myself.
so i kind of worry that my child will be like me.
i used to find love outside my family.
so i worry about that.
but my husband pentingkan family or his mom particularly. Which is good.

Hoping that my child will follow his trait on that.
i…

sampai bila

Tak makan..lapar..
da makan..nk muntah pulak..
da muntah..lapar balik..

Da lapar..kena makan..

Sampai bile ni baby??

baby's name.

I have a fren who have the same kind of brain like i do.

A person use to say that i am fren with my kind that limit my thinking. Well. Whatever.

Her name is sara. We used to talk about baby's name.

And we agreed on one thing.
no puteri. No ratu.
why?

Sebab bimbang our baby will not live up to that name.
if you know what i mean. hehehehehehe

staff issues

Lately.. i face too many staff issues.
maybe sebab i dont conduct interview first kan.
but whatever it is pon.
i always pikir yang allah nak bagi sumthing bigger for me and husband.

After this i plan to conduct interview. Yelah.. always have pon tapi since morning sickness ni i just cut off any works that i can.

Hopefully our permohonan untuk kedai baju di kbmall n kedai tudung di tesco diluluskan. Ready to be open this march.
im ready for our 4th and 5th shop and go on until 10 shops before i pop.

Ikut plannye. I want another 2 shops di kbmall.
another 2 di tesco.
and another one at airport.
after that  focus for raya.
untung raya ni guna untuk bukak butik kat luar.
and beli mesin and start focusing on our brand.

Yelah. Org lain bina brand dulu.
me and husband. We acquire money dulu.
biasalah. modal kecik.
kena tahu gandakan dulu.

I also plan nak naikkan lagi gaji my staff yg da lama bekerja. Tapi still in planning la. I have a staff that already work for more than a year. I hope i c…

travelling

Lepas ni kalau nak travel mana2.
We need to travel with comfort.
im thinking disneyland hongkong.
nk pegi naik mas/klm.
duduk hotel disney.
masuk disneyland.

im still in fobia sebab kena duduk 6 looooong hours dalam flight to n back from korea.

Sepanjang tu rasa macam nak baring atas lantai.
i need a bed.
i need a bed.
tu je pikir...

bahagia tu nikmat Allah

Satu masa dalam hidup ni kau akan rasa macam kau tak hidup untuk apa2 lagi dah.

Ada orang kerja siang malam cari duit sebab nak beli rumah. Nak beli kereta. Dan dengan itu mereka rasa gembira dan puas.

Masalah dengan aku sekarang adalah aku tak rasa kereta atau rumah bole memberi kebahagiaan kepada aku.

Dan aku tak rasa apa2 pon bole buat aku bahagia dan gembira. Waima rumah baru. waima kereta baru. Waima melancong ke luar negara.

Entah. Aku macam habis dah purpose hidup aku..
kehidupan untuk kebahagiaan aku.

Ramai orang menuntut sesuatu drpada aku.. tp itu tak membuatkan aku bahagia.

tak bersyukur

Dulu...
dulu kalau boyfren ajak keluar. Brdesup pergi mandi bersiap. Kalau da plan awal2 tu. bersiap sampai berjam2. Pastu plan cancel memang mengamuk merajuk.

Now.
now my husband selalu ajak keluar tapi malasnya ya ampunn.. aku rasa aku ni termasuk dalam golongab isteri yg taktau bersyukur. Orang lain dapat lunch dengan husband depa punyalah happy.

Aku ni dahlah husband tak suruh masak pon. Ajak nak keluar makan pon malaihhhh..

Taktau apa nak jadi.


kalau ku tahu

Tadi dalam flight.

Masa pukul 6.30 petang. Melihat dari jendela kapal terbang.

Lihat ke bawah. Cuma nampak awan.
kami sedang terbang pada ketinggian melebihi awan.
pandang ke atas. Ku lihat bintang berkelip.

Masih lagi jauh walaupun begitu tinggi.
saat itu aku tahu.
dengan segala kejadian kapal terbang terhempas. Diletupkan. Hilang dan sebagainya.
kebergantungan aku hanya pada Allah.

Kalau Allah kata habis disitu rezeki dan hayatku maka tiada satu apa pon yg bisa menyekat.
kerdil rasa diri ini.aku cuba berdoa.
Semoga Allah terima doaku kerana aku rasa sungguh dekat walau hakikatnya masih jauh langit itu.

Semoga Allah pilih aku dan keluargaku untuk terus menjadi orang beriman. Dan bila tiba di malaysia. terkejut menerima berita kepergian awrwah tok guru.
rupanya petang itu semestinya malaikat semua sedang turun. Untuk melaksanakan arahan tuhannya.

Ya Allah. Aku juga nanti akan mati. Semoga aku mati dalam keadaan baik. Semoga aku mati selepas aku mampu memberikan kebaikan kepada orang l…

salam takziah

Arrived in malaysia at 9.30pm
disambut dengan berita pemergian TGNA.

Innalillahiwainnailaihirajiun.

Mati itu pasti buat semua yang hidup.

Satu2 cara untuk bertemu pencipta kita adalah melalui mati.

Dan kematian itu adalah satu peringatan buat mereka yg masih hidup.

Redha dan sabar itu pula pada tamparan pertama.

Satu hari nanti kita pula bakal menyusul.

Cuma dimana dan bagaimana.

Cuma Allah yang mengetahui.

Kumpullah pahala. Kita mungkin tak sehebat tuan guru. Namun kita semua masih mampu mengejar syurga.

hai

Hai.nama saya amalina dan saya ratu muntah.

Bau makanan rasa nak muntah.
tengok fon rasa nak muntah.
makan apatah lagi.
memang muntah..

Salute. For all the moms out there who is going tru their first trimester.

May the force be with you.

Day 9 in korea. Stuck in bed. Waiting to go back home tomorrow.

salam dari south korea

Salam dari bumi korea dari mommy seyf.

Huuuuuu..
this is my fifth day here.
da dua hari lepak dalam bilik je sebab rasa tak larat sangat.

Esok by hook or by crook kena kelaur jugak.
Ade 5 hari lagi utk jalan2.
harap body cepat2 sihat.

Lately rasa sedih sangat.
takut bila pikir tuhan ambik nyawa masa tgh labor.
kesian kat baby seyf.
hopefully everything will be alrite.

I just pass 11 weeks.
harapnya this mornibg sickness will be over soon.

I also dont want any vacation aftr this.
nak focus on my works and expand kedai.
vacation just hold too many things.
maybe next year.

update jarang2

Hai uolls.

Sedikit update from mommy to be. Hahaha..

Last day of the month. Hari tutup akaun.
hari bos dapat gaji..
sanggup tu bersengkang mata sampai dua pagi settlekan akaun.
asingkan duit komisen budak2 sumer..

alhamdulillah.
walaupun hanya 2 buah kedai yg operate dr awal bulan dan satu kedai lagi operate from 6 jan. Namun pada penghujung bulannya. Semuanya dapat cover utk sewa 3 kedai.

Lagi satu kedai baju iolls cancelkan kontrak.
Jadinya baju2 semua da sebulan dalam beg guni.
menunggu utk dimasukkan ke kedai baru.

Apa2 pon. Tomorrow hari terakhir iolls berada di kelantan. 2hb dah bergerak ke kl. Dan 3 hb akan bertolak ke south korea. And to my suprisE. Apa pon tak kemas lagi....waaaargghhh..

sedangkan esok banyak giler keje

1. Ambik stok sampai dengan bas pkl 4.45 pagi
2. Briefing budak baru 3 orang
3. Sediakan jadual sepanjang aku takde di kelantan
4. Sediakan borang total sale utk supervisor n asst. supervisor.
5.bank in duit balance
6. Beli pasir bebok dan hantar bebok rumah m…