Friday, October 31, 2014

yeayyy

Harini close account for october..yeayyyy!!!

Da siap setup kedai..yeayyyyy!!!

Husband bagi rm500 utk beli bokitta. Yeay!!!!!

Hahaha.. erm...baru dpt 5 helai. Okayla tu.. weeewe

Xsabar.. nk tunggu my vendor anta gmbr new designs.. yummy...

lulus

Kedai no empat da lulus.yeay!!!

Aku baru je balik dari ambik stok kat kl

Esok malam setup. 1 nov up and running!!! Yahoo.

And rasanya plan china have to postponed sbb duit untung da di rolling kan untuk kedai ke4 ni..

Eem..erm...xtaula mcam mana.. husband nak tukar sport rim dulu..hehe. nak kena settle passport sume lagi..aiyoyi..pening kepala.

Bulan 11 ni adalah bulan staying low for me n husband sbb target kitorang da tercapai. Awal sebulab. Spttnya 4kedai dalam masa setahun. 1 dec ni anniversary setahun seyf amalin. Tapi now da tercapai.

So nak ambik masa sebulan ni untuk just enjoy the flow before start dengan planning second year.

And kalau first year 4 kedai.
2nd year anny we should have 10.
Gile!!! Yes.. i know..

Tapi target saya 100 pushcart seluruh malaysia.

Nak cuba buat dalam masa 3 tahun. Rasa mcm impossible gile. Kalau dapat 30 pon da giler da..hahaha.. well. If your dream make sense. Its not a dream yet.

Walau kedai ke4 tapi neves still ade. After this i will be paying 25k to kbmall not including husband's shop.
Pekerja for time being only 7 orang. And nak cari lagi sorang. 8 orang rasanya da cukup sbb kedai berpusat. Bole gilir2. Nnt venture out kena cari ramai lagi..


Monday, October 27, 2014

my dream

I have new words to live by.

"If im going to be known.
i want to be known as my husband's woman."

The reason he success
His arm candy.
his reasons to smile.

Sunday, October 26, 2014

dulu

When we were married.

My hantaran was only 7k. No rings or whatsoever.
but i dont mind at all. Tapi adelah kot mak2 sedara yang kesah.

Masa kawen tu i just fikir. As long as everything goes well.
perempuan yang berkat itu adalah yang maharnya paling mudah.

So. I just pikir. Seberapa yang husband mampu jelah..tak letak berapa2 pon. Alhamdulillah. Itu yang husband mampu masa tu.

Alhamdulillah sekarang tiap2 bulan husband tanya nak barang kemas or no. Tapi i feel like haaaa..da xtau nak pakai kat mana. Macam over gile kan ayat. Tapi tulah hakikatnya. Xtaula maybe lepas ni beli dinar jela kot..

Forth shop still menunggu jawapan. Hopefully eveeything will go according to plan.

Will be going to china.date to be announced. Banyak bnda bersangkuy paut sampai nk pilih date pon susah. Pfffff..

Friday, October 24, 2014

change of plan

Dream house??,

Noo.. we put a stop to our search and begin new mission..

Already submitted for the forth shop.
hopefully everything will be going as planned.
i really want to have 4 shops before our one year anniversary.

1 dec 2014. Genap setahun.

Almost end of month.
yeay!!! Im estatic!!!!

Xtaula apa nak buat next..
End of next year target..
xtau da nak improve apa.
rasa tepu..

dream house. no?

Have we met our dream home???

 I dont know.

Will be looking for two properties this evening.

Hope me and husband wilk find an agreement on a piece. I just cant wait to move.

Tuesday, October 21, 2014

love

You can never have the same love twice.

Never.

Sunday, October 19, 2014

bunga paksaan

Ada ke orang paksa husband die belikan  bunga??

Ade!! Akulah tu.

In fact aku tengah tunggu husband pilih bunga utk aku selepas aku paksa die beli bunga untuk aku..hehe.

Nak ajar suami jadi romantik..die xpernah beli bunga.

Tapi bajet kasanova je dulu2. Macam mana kasanova xpernah beli bunga. Hehehe

will never be me

Kadang2 rasa saya ni tak special pon..

Semua orang ada birthday party once. Tapi saya tak ada pon. Im hardly remembered.

Semua orang mest akan ade will you marry me moments with flowers n ring. And down on knees moment. I dont have that either.

Semua orang are so loved sampai ada kawan yg sanggup buat bachelorrete party but i dont have that.

Some people just loved so much. But thats not me. That will never be me.

Saturday, October 18, 2014

berhati hati

Tak semua orang suka dan bahagia tengok kita berjaya.

Kena berhati2 dalam bercerita.

Ramai yang lebih suka tengok kita tersungkur.

Pelik. Sebab Allah tak tetapkan kuota bilangan orang yang boleh berjaya.

Awak boleh berjaya. Saya boleh berjaya. Sesiapa sahaja boleh berjaya d3ngan izinNya.

Kejayaan seseorang itu tidak bergantung pada kegagalan orang lain.

Berjaya atau gagal kita bergantung pada usaha dan redha Allah.

Cari redha Allah. Insya Allah berjaya dunia akhirat.

Jadi manusia biar berbakti.
janganlah hanya ingin berlumba menjatuhkan orang lain.

Takut nanti ibarat menepuk tangan ke air..

Persaingan yang positif tu bagus. Berlumba2 untuk berjaya tu bagus.

Yang tak bagus bila kita suka lihat orang lain jatuh.

Doa yang makbul adalah doa seorang mukmin kepada mukmin yang lain tanpa diketahui.

Walau payah. Walau orang buat saya seteruk mana sekalipon. Saya akan doakan. Doakan yang terbaik buat orang2 ini.

Palin tidak saya akan buat sepeeti mereka tidak pernah hadir dalam hidup saya.

Tapi mereka2 ni pelik. Suka bercerita soal saya. Kenapa ye?

Kenapa ramai yang suka melihat saya jatuh?

Seronokkah? Bahagiakah?

Sorry but i do not live to please you.

Dengan nama Allah yang maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

Tuhanlah yang memberi rezeki untuk aku dan untuk mu.

point in life

I think its time for my little ones to arrive already..

Then maybe ill feel better.

At this point in life. I do not knoe what i want.

I just want time with my husband.

To go somewhere. And he gives me flowers. (This will never happen in a million years. And if it happens. Im gonna cry.)

I guess now its my hormones talking.

Alhamdulillah. For the life that Allah had bestowed upon me.

I hope i will be able to enter your jannah..

Thursday, October 16, 2014

rumah pulak

One o my highschool mate sells property.

I asked for her help already.

Looking for a house area pasir pekan/tunjung.

Teres around 100k-150k.

This time we are buying uaing my payslip. Since last house already used husband's

Target before next year nak beli sebab nk elak gst.

Kalau rumah hrga 150k. The monthly payment will be around 800 permonth. Okayla sebab sekarang menyewa pon bayar rm500. Cuma time nak pindah tu yang kena sedia duit lebih sikit.huuu

And knowing me. I already have my preferred interior designer. Rumah belum beli tapi da bgtau husband i will pecahkan balik tandas semua. Bilik and mcam2 lagi la.

Wednesday, October 15, 2014

kumpul dana

Just order 3 plain bokittas.

Diharap husband tidak marah..huhuhu..

Sekarang tengah jual sume tudung yang dah tak pakai. Sbb nak kumpul dana utk borong lagi 5 helai bokitta.

Wahahaha. Tisk

Monday, October 13, 2014

herm..

I fired one of my crew today.

And it went bad..

Maybe i was bad at firing people..

Atleast i learnt something new.

How to fire people..

It was one kind of art..

And kedai celaru biru now.

Dengan nak tukar pushcart baru for both kedai baru.

Seyesly rasa nk givap. But i cant..

The truth is the main problem adalah dengan pekerja.

I wish i can just clone my crew or just buy robots.

commision

Finally at home.

Finally my shops are operating with 7 crews. Its a long story please dont ask.

Im soooo excited to pay commisions for my crews. I guess they are all more excited then me!!

Sunday, October 12, 2014

bokitta lover

Just paid for another 2 bokittas.

Before raya aritu beli 3.

Husband xtau. But hopefully he wont get mad.huhuhu

And i just got back from malacca with husband.

It was awsome. We stayed at a famosa resort.
Rm303 one night stay standard room+ 2tix waterworld+2tix wildwild west. Not bad

Range for room is around rm188 weekdays and 333 for weekend.

So.. bekerja sndiri ni have its own advantage. Pergi time weekdays jimat gile. I would never pay 300++ for a room.

Okay. Now kat KL. Plan nak ambik brg lagi before bertolak balik. Alang2 kat sini plus sale weekend lepas meletop. So nak tambah barang..

Thursday, October 9, 2014

packing

My husband is constantly asking when should we go to china.

I just said get the tix booked already.
Going to free all my schedule for it

Then i wonder if we should go to bangkok first.

Those first steps are the hardest.if everything goes right. We will be flying in and out more frequent.

And i hate to pack and unpack.arghhh

Wednesday, October 8, 2014

business and property

Harini..

Buat stupid mistake.

Silap tulis value kat cek.

Nasib baik perasan.

And tulis a new one.

Im a newbie. Tulis cek dari akaun sendiri. Memang nevesss.. berpeluh2..

Duit titik peluh sendiri.. sayang...huhuhu

Currently in KL.

Dah siap beli barang2 kedai..

And will be going to Malacca. Yeay!!! Time to have fun with hubby.

Then balik tru terengganu..
Nak singgah mesra mall.
Site visit.. untuk next project.

And tengah survey nak beli rumah.

Tapi kena ikut law from Robert.

I have to look into 100 properties before i buy one.

Now im virtually looking into 5. Jauh perjalanan lagi.

Tapi somehow. I got to start somewhere.

Sebenarnya rasa tak berbaloi pulak nk buat property ni. Sebabnya untungnya dr sebuah rumah hanyalah hundreds je. Which i can obtain dengan buat pelamin je. Buat pelamin pon cincai2 dapat more than 1k.

So.. fikir jauh jugakla.. bisnes lebih untung. Modal 10k je dapat balik modal dalam sebulan je.

I guess im gonna stick to business for a long time.


Tuesday, October 7, 2014

narnia

I love narnia..

Always love narnia.

Its like my secret place.

A world where i hope ill be.

My wedding dress arrived.

I mean a new one..

Friday, October 3, 2014

first

2 oct 2014.

Alhamdulillah.

My first car. Age of 25.

Our first car. Setahun penat lelah dengan husband. Turun naik bank settle itu ini.

Kesimpulan daripada ini kami decide nak apply kete baru jelah pasni.

Hari pertama drive the car. Husband said. Next car apa pulak??

My answer adalah. Beli rumah dulu..

Tapi sebenarnya dah ade jawapan. Between x6 atau range rover. Target dalam 5tahun. Min 3 tahun.haha...


Alhamdulillah my third pushcart da settle di buka.
And masalah pekerja still ada tapi under control.

Sbb saya selalu ade di kbmall. So apa2 pon bole settle first hand. Now da odw nk buat product listing untuk kedai keempat. My shops ni semua located di kbmall.

Saya ade sebab saya sendiri.

2. Sebab saya nak a layback life. No traffic jams. No hectic life. I can go anywhere i want. Anytime i feel like.

3. Becos its my strategy. As i always say. There is no right or wrong in business as long as you know your cashflow. Positive or negative cashflow.

4. Less management cost.


Walau dengan kenaikan harga minyak. Im so blessed that we are doing okay. Tpi tak tahulah lepas ni sale macamana. Kalau ikut pengalaman sale akan drop. Tapi a good thing about business adelah we are in control. Naik atau turun sale directly porpotional dengan marketing.

So. No worries. Not much.

Owh..btw.. its toyota vios 2014 g type. DCN ***0