Thursday, February 27, 2014

Girly girl

We are not after your money

We just wanna feel special..

I think every girl chose their husband because the guy makes her feels special..in some ways..

I like a romantic guy..and i guess he was kinda romantic..

But the bottom line is u can win a girl's heart simply when you make her feels special.

And that means something like..u dont flirt with other girls.appear randomly in front of her.hand her an umbrella on rainy days.buy her favourite foods.come all the way to pick her up. Those tiny little gesture when u listen to her problems..and call her juat because you miss her.

I am in fact reminiscing my single days..hehehe

But romance after marriage is different. I miss my husband when he goes out for his gym session. In that short amount of time..hearing the ringing door bell i would be running my heart out just to hug him. Kekekekeke..

Yeah..im that kinda girl.. bubbye..

Tuesday, February 25, 2014

Emotional based

I get emotional often.

I get emotional for many reasons..

And i just get really emosional regarding the latest issue on fb. Murtad or in english i dobt bother to look up..

I feel sad and i pray in my heart that Allah will always guide my family and all the people that i love on the right path..

Let us all strive for jannah..

Take care of our children..

Nauzubillah himinzalik..

Sunday, February 23, 2014

Hatiku..

Selalu mendoakan yang terbaik untukmu..

Saturday, February 22, 2014

Lets learn.

Semua yang kita plan atau kita.nk buat adelah mungkin dalam hidup ini..asalkan kita sanggup belajar..

Tapi masalahnya xramai yang sanggup..even nak.berniaga pun nak cari tapak pun mintak tolong orang. That is wrong. Pengalaman tu yang akan mengajar kita. What we need.. kadang kadang bukan taknak tolong tapi it is not as simple as owh i wanna sell sumthing. Give me the stall.. noooooo...

I was like that too and i have to learn a lot. Kena cari office situ sini..pagi sampai petang.. ade yg tak cukup..then kena cari jalan untuk penuhkan syarat.. hantar borang kena reject sampai kali ketiga bagitahu kt diri sendiri kalau kena reject lagi sekali nk giveup selama 6 bulan baru try lagi..tapi alhamdulillah 3rd try lepas.. terus tak jadi nak giveup..

Now nak buat bridal.. survey situ sini.. kadang2 asyik suh orang pm harga itu ini sbb nak cari the best deal. Harapnya janganlah sampai org marah sbb asyik pm je tapi tak beli..

Susah jugakla tapi insya allah dibukakan jalan sikit2. Da jumpe supplier bunga.. da jumpe orang custom made barng pelamin ikut suka hati nak buat caner.. skrg tgh struggle untuk cari tailor. Ade majlis bulan 5 ni. Ia struggle like a lot jgk now.tapi this challenge if i do not overcome..sampai bile bile pun i takkan step up dari where i am today..

So..lets all learn. Its the best way to be better. Essential thing to step up further..

Thursday, February 20, 2014

Penat

Just reach kb..
Just got back from kl

Beli tudung untuk seyf amalin hijaab
Beli barang pelamin untuk seyf amalin bridal




Hasil minum perla coffee for 14 days.. no makeup..no edit..




Amal jual.. satu kotak rm42 tak termasuk pos..
Sape nak boleh pm di 014 3383786

Tanda tanda demam

Pagi ni aku bangun tido then aku rasa malas nak fikir pasal pelamin lagi dah..

Malas nak fikir pasal design

Malas nak post pape pasal pakej kat facebook

Malas nak reply pm customer..

Semualah.. malass...

Then i knew im sick.. aku demam..

Senang je nak detect demam..

Kalau aku taknak buat benda aku paling suke dalam dunia ini...itu maknanya aku demam..

And im officially deman for a few hours today..sebab around 3pm aku da mula ghairah menggoogle segala mak nenek pasal pelamin..muahahaha

Tuesday, February 18, 2014

Rasa tidak sabar

Siyes aku xsabar nak design pelamin sanding..hiasan bilik tidur and meja beradab..

Rasa nk borong bunga banyak banyak..




Stage dengan jack set pun da siap ni..custom made supaya muat dlm atos kesayanganku..

Wehuuuu!!!!

Baby???

Bile tgk baby..tengok orang pregnant..diriku ini memang rasa nak sangat ade baby cepat2.. tapi semuanya suratan.. dan juga aturan Allah... i have been married more than 8 months now.. rasa macam baru je bulan lepas kawen..hohoho

Aku mmg ade period pain yg sgt teruk tapi tanak gi jumpe doc sbb macam bersungguh sangat pulak..kawen xsampai setahun pun lagi..

Sedih jugak sebenarnya bila terfikir yang aku maybe xmampu bagi anak kat my husband.. tapi aku cuba buang fikiran negatif jauh2.. hahah..bimbang kottt..kang suami aku dah ade alasan nak kawen lagi satu..mih3...

Act aku and husband busy giler..otak aku ni cam xde masa nak rest..gerak je 24 jam..aku rasa cam.percentage aku guna otak aku ni lebih banyak lepas kawen daripada masa belajar dulu...

Mungkin sbb banyak pikir aku jadi stress pastu baby susah nak lekat..tapi aku pon cam xtau..bilalah masanya aku dgn husband boleh lari dari kesibukan ini.. kalau tengok schedule aku free bulan 4 je.. pastu straight sampai bulan 9 busy.. puasa nanti lagilahh..mcam2 plan dalam otak aku ni tunggu nak execute dan dpt kebenaran dr husband aku je..

Aku rasa aku nk pindah rumah lagi sekali. To a more smaller house. Rumah yang aku mampu handle dengan kesibukan aku ni.. nak dua bilik..satu stor..satu dapur..satu ruang makan.satu ruang tamu.dua toilet and no lawn sebab aku xdek masa nak jaga bhagian luar rumah kalau dalam rumah pon xsempatt..

Sekarang ni rumah aku ade 3 bilik..dua toilets..dua ruang tamu..satu dapur..satu ruang makan and a big yard. Sumpah aku xsempat nak jaga semua..sobssss..

Balik pada isu anak..korang doakan aku dapat baby bile tibe masa yg paling sesuai..betul jgk ckp husband aku. Rmh skrg xsesuai utk baby sbb banyak nyamuk and bla3.. i need a simpler house to welcome my baby..

Sunday, February 16, 2014

The reason i marry you

Becoz you love me perfectly..
Even without roses and chocs

Becoz you love me
And nothing more than this
That i ever want


Tuesday, February 11, 2014

Review produk harum malam

Assalamualaikum..

Im a wife now. Not gonna brag about it coz if i can turn back the time i probably wanna spend a few more years with my friends first.. hehehe...just saying..

Tapi now as a wife..saya nak kongsi salah satu produk yang saya just guna a few days ago.. nama produk ni harum malam..bkn nk berniaga okey..just benda baik ni amal nak share...

To those yg ade masalah keputihan..bolehla cuba.. as for me it helps to reduce about 80% which is quite a lot considering masalah2 dan ketidakhadiran yang hadir bersama masalah keputihan tu..

Another kesan jelas adelah menghilangkan bau badan.. walaupun lps seharian saya jalan bawah terik matahari..bile sampai rmh suruh hubby tlg bau..masam ke tak.. hehehe... die cakap tak bau pape..rasa mcm magic sungguh..



Retail.price rm33.. tapi if u guys beli dkt kiosk mintaklah kurang maybe boleh dapat harga rm30..

Seriously it helps me a lot and i hope it can help u guys too...

Pelamin mini by seyf amalin

Salam semua.. lama gile tak post something kt sini..
Rumah baru je ade wifi.. sblm ni online kt fon je problem giler nk post..

This time amal nak bagitahu tentang servis pelamin mini amal...
Kenapa amal buat pelamin ni??
Sebab amal nak bantu semua yang kat luar sana yang nak jimat kos pertunangan atau perkahwinan..

Setakat ni alhamdulillah..a few customers yang amal da serve semua berpuas hati.. and hopefully a lot more to come..




Ni contoh pelamin...

Kat bawah ni pulak pelamin mini bajet..
Sewa barang sahaja cuma 100..
Kalau amal pasang kt rumah anda 150..
Harga tak termasuk caj pengangkutan..






Please pm amal untuk bincang harga.. and please add fb seyf amalin for more pics..

Or just pm me at 014 3383786

Test 101

Test..