Posts

Showing posts from May, 2014

Why jerawat?? Why??

Aku berharap jerawat yang bermaharajalela sekarang ni adelah salah satu indication aku pregnant

Tapi aku rasa harapan tinggal harapan je.

Btw what happen to my skin??

Hormone perhaps.
Now call me amalina with loads of pimple

I want my virgin skin back.

Urgh!!!
Lusa my bday
Aku pon lupa apa jadi masa bday aku tahun lepas.
Tahun ni aku mls nk pk lebih2.
Sbb aku tahu husband aku bkn jenis sweet2..

Hahaha..hihihi..

Mimpi lagi

Da banyak kali da aku mimpi laki lain.
Semalam laki lain pulak.
Padahal xde pon aku pk sal laki lain sbelom tido

Aritu da bgtau husband pasal mimpi kim joong kook
Yg smlm husband xtau agi

Namun apalah dayaku.
Aku xmampu control mimpi sendiri.

Sobsa

Reality check

Bile sebut pasal dosa
Dengar pasal dosa.
Solat tapi masih melakukan dosa.

Aku rasa bersyukur sebab aku pilih jalan ini.
Pilih jodoh ini.

Dulu aku solat. Dan dulu aku jugak melakukan dosa.
Couple kalau tak pegang tangan memang tipulah kan.
Masya allah..

Alhamdulillah kerana Kau masih sayangkan hambaMu ini
Alhamdulillah kerana memberi aku peluang untukku kumpul pahala bersama suamiku sebelum aku pergi untuk bertemu denganMu.

Ya Allah..
Teruslah menyayangi aku.
Walaupun aku tidak layak disayangi dengan semua dosa2 ku..

Kau rela?

Image
Aku rela xdpt kaki sexy..




Kau rela?

Yg 50 seconds wall squat tu aku rasa nak mati.

Gile penat.

Biarlah aku apa adanya.

Yang pasti sekarang adanya lemak di bahagian kakiku.

No more sexy long legs

Mimpi je.. bkn betol2

Mimpi...
Keluar date..
With Kim joong kook..

Kalau husband tau ni...
Habeslaaa

Menantu pemalas

Im at my in laws house..
Ya allah..syok giler....
Bangun pagi makanan da terhidang atas meja.

Xpe..aku rela jadi menantu pemalas..hahahaha
Pas makan nasik ade buah buahan lagi..

Ni kalau husband aku balik rmh aku..
Makan nasik bungkus jela tengahari..hehe

Sbb my mom keje..
His mom housewife..
Aku pulak mcm malas pulak nak masak.

Papepun.. enjoy!!!!!
Esok will be flying to kl.
Husband atas urusan kedai die.
And aku atas urusan kedai tudungku.

Syok jugak dua2 bisnes2 ni..
No monday blues.
No weekdays.
Just weekend with something to do.yay!!!


Merajuk lepas nikaah

Image
I was merajuk.
Cos heaven tersalah cakap.

I was bersihkan dapur at 10 p.m sambil nanges teresak2.
Tragis.

He gave me silent treatment sampi kol 3 ptg td.




He said sorry.
This is how he says sorry.

Apologies accepted.

Best merajuk lepas nikaah.
Korang pon cubelah..
Hahaha

I guess..

I guess it gives me a happy feeling
Knowing that people actually read my blog.
Atleast people that i know.
Or knew is the right word.

No regrets john doe. Whoever you are.
May the future brings only happiness and more for you.

And for secret artist. Xlah secret sangat sebab i know exactly who you are.
Yes Im already married. Almost a year.. Thanks for the wishes.
Hoping for babies soon here.
And praying the same for you..
Insya allah..

Thank you.
For reading this little secret book of mine.
For this is the only place i let my heart out.

And be happy everyone.
Its a struggle but i know that we all can do it..
Gambatte ne!!!

Emosi seorang perempuan

Image
Emosi aku mmg macam roller coaster yang paling gilerr di dunia



And this man able to stabilize these reactions in my body.
Thank you. For being understanding when im pretty sure you have all the rights to be angry.




And thank you for menerima nikahnya aku nur amalina abdullah.

I promise you we will walk this up and down of this crazy world together.
Youre a good man. And im just lucky.. ;)

Masa lalu

I think dua benda dalam hidup aku yang paling ramai orang nak tahu adelah:

1. How the hell aku boleh clash dengan my ex bf
2. How on earth aku boleh kawen dengan husband aku sekarang.

I guess yang no. One tu have 2 diff sets of stories.
My story and his story.

Dan niat aku menulis harini adalah bukan untuk jelaskan dua benda kat atas.

Sebab biarlah rahsia antara org2 yang rapat dengan aku. Die dan jugak kawan2 die.

Dan cerita aku dengan husband aku xdelah cerita macam fairy tales pon. Xde he gave me flowers. Auwwww.. no....

Cerita die boleh di sum up kan sebagai dan bertemulah jodoh yang tuhan tetapkan untuk kami. Camtuuu...

Apa aku nak bagitau harini adelah pasal takdir. Jodoh. Ajal. Rezeki.

Kita manusia. Tak mampu menolak aturan Allah.
Kenapa Allah tak bagi kapel? Sebab ni lah..sebab lepas da kawen ade istilah ex bf dalam hidup...

Husband pon ade exgf die. Tapi magically tuhan bagi aku no jelous feeling at all dengan ex2 husband ni.. xtaulah kenapa.

Tapi bagoslahhhh.. sebab kalau n…

Setiap 28 hari

Malam nih aku rasa blur yang teramat sangat
Kawen bukan mcm kapel. Boleh luahh je masalah kt mana mana
Tibe2 aku rasa sunyi.

Kalau aku mati malam ni banyaknya benda yang aku nak sangat buat tapi xmampu sampai arini.

Orang kata hidup hanya sekali.

Conclusion nya aku rasa aku nak period
Sbb tu aku rasa mcm ni.

Nak nanges jab before sleep.
Bye