Posts

Showing posts from March, 2013

the truth

the truth about my relationship:

i was ready to be married when all the guys around me are not.
yes, All of them are not ready to be married. economically or mentally..

then was the time i met my fiance
he barely knew me. so do i.
we only spoke for a few times before he asked my hand for marriage.
and those time we spoken, we have quite a lot of misunderstanding.

the only same thing about us was that he was ready to be married.
and so do i.

now, here we are..
counting days to be a husband and wife.
may god give me the chance to love him with all my love, tru all my life.

he told me. " belum tentu orang yang kita kahwini itu adalah jodoh kita. mungkin dia cuma seorang penjaga yang Allah hantar sebelum kita jumpa jodoh kita"

i asked him back. "jadi even after kita kahwin, belum tentu lagi ajay jodoh amal?"

and he answered yes...

day out

Image
the very first pic together after engaged for 2months and 3 days.. ;)

DIY: veil nikah part 1

Image
veil... herm..termenung panjang saya fikir pasal veil ni..esok nak beli fabrik untuk buat veil nikah dan jugak lace patch... tapi im very particular about how i look. so, veil tu nak siapkan secepat mungkin and try pakai dulu..kalau tak cantik and sama mcm yang saya nak, i need to find another alternatives.

so, i decided on three things:
1. nak veil chiffon.
2. nak pakai shawl with veil, taknak tudung awning or tudung bawal
3. nak veil paras punggung coz baju da biasa, veil tu nak bagi feel nikah sikit.

macam gambar kat bawah ni..

sweet sangat macam ni.. i want exactly like this... baju nanti mungkin kena alter kasi ketat sikit.heeeee..niat da terpesong da.. patut time nikah kena tutup aurat sesempurna mungkin. self-slap!

kenapa saya pilih shawl? sebab saya nak nampak macam ni...

lawanyelahhh pompuan nehhhh..heeeee.. maybe shawl tu saya nak potong sendiri buat bentuk halfmoon. senang nak dililit dan juga tutup dada. nak yang menutup aurat.. tanak singkat sangat tudung nanti...

kenapa …

DIY : Kad Undangan Part 1

Image
saya sedang siapkan kad undangan. 1000 keping. yes, i know.. thats just sangat banyakkk..nanges...
thats why jugak saya siapkan awal-awal. takdelah awal sangat sebab bulan 5 nanti dah nak edarkan.
buat sikit2 dulu..

semalam saya print around 50 keping dan potong siap2. tunggu nak lipat and masuk sampul je...



untuk kawan-kawan zaman sekolah dulu, saya berharap sangat nak bagi face to face. insya Allah, aftter i quit my current job, saya akan aturkan untuk jumpe semua..and harap sangat dapat jumpa.

untuk kawan-kawan utp, nanti bulan lima ni, i will be going to KL to spend some times with my bestest friends, saya akan aturkan untuk jumpa yang mana ada kat KL and bagi face to face jugak..

saya rancang nak balik kelantan from kl tru Perak and singgah UTP jap bagi kad kat budak2 gamelan tersayang and kawan-kawan yang still ada kat sana. tapi yang ni xsure lagi tunang saya bagi or not..hopefully semua goes as planned.

btw, some tip bagi sape2 yang nak diy kad undangan sendiri.

1. first of a…

fiance'

my fiance is on his way to KL..
and im right here in kelantan. (oh, why do i have to work? T_T)

he's leaving to prepare some things for his shop.
and im patiently waiting for him to come back.

i only have about 44days to work.
then im gonna take 1 month time off to spend with my girlfriends (read bachelorette party, hooyeh!)
and im gonna be a housewife..woot..woot..my ultimate dream finally will be coming true.

okay, maybe not a housewife...maybe personal assistant for my hubby..
well, that just sounds soooo right..
atleast until im pregnant..woooo,wooo..lets just stop there.. ^_^

this job im currently working, speaking the truth, is for my marriage.
i dont want to burden my parents with all the expenses.
thats why im telling myself to be patient.

i cant wait to wake up every morning, perform subuh with my imam.
then prepare his breakfast.
then accompany him doing his works.
going to gym with him.
spending holidays with him.

and yeah, hes going to gym now.. and im sooo excited. i …

wxyz

Ya Allah....

kau berikanlah kebahagiaan kepada semua orang yang aku sayangi..
kau berikanlah ketenangan hati buat kami.
permudahkanlah urusan kami..
tetapkanlah hati kami..

#dugaan :'(

believe me or not?

percaya tak kalau saya cakap duit yang banyak takkan menjamin kebahagiaan.?
percaya tak kalau saya cakap merc or bmw can never be able to give u a lasting happiness??
percayalah, coz i have been there.. and its the truth yang bahagia tu cuma sekelip mata.

happiness is when ur loved one is always by your side.
to calm you when u are sad or angry.
to say the right things when u feeling down.
to perfectly believe that he/she is always loyal to you.
without a single doubt.

awak takkan bahagia kalau awak bangun pagi dan risaukan pasangan awak. bimbang dengan siapa dia breakfast. bimbang dengan siapa dia keluar. awak juga takkan bahagia jika pasangan awak xcuba untuk menjaga hati awak. cinta ni dibentuk dengan banyak perkara. kepercayaan adalah salah satu daripadanya. tetapi bagaimana anda menjaga kepercayaan yang diberi adalah kunci kebahagiaan anda sendiri.

thats my definition.
what is yours?

Baju nikah tak seindah di idam namun aku masih bersyukur

Image
askum semua..

aku da ada baju kawen..*joget-joget..

happy sangat sebab da setel satu lagi hal... sebelum ni aku da setelkan baju sanding dan baju bertandang.. warna masih sama seperti idaman aku..

majlis sanding warna kuning diraja
majlis bertandang warna hijaumacambajusilat en fadzil

aku pun xtahu nak explain macam mana kaler hijau tu..yang penting en tunang tu da berkeras nak kaler tu jugak...naseb baik cantik, sebab tu aku redha je..kalau xcantik dimata aku, mesti aku da counter awal-awal..hehehehe

alkisahnya baju nikah ni aku taknak kaler putih, sebab aku tak putih dan aku sure xnampak cantik pakai putih. semestinya aku akan nampak agak gelap. dan aku consider jugak en tunang. jangan jadi obses dengan diri sendiri tanpa memikirkan keadaan tunang boleh tak? *nasihat untuk diri aku sendiri.

aku nak kaler niiii..aku pun xsure ni kaler apa tapi aku panggil putih gading..banyak2 tempat jual kain aku pergi, sorang je yang paham bila aku sebut putih gading..sedih tak sedih macam tu???


 l…

buka pekung di dada??

harini nak bukak cerita sendiri..

telling the truth, i give my mom RM1k every month. tapi bukan nak bangga ke apa sebabnya kalau saya takde duit, saya mintak ngan mak saya jugak.

jadinya, i think duit tu terlampau sedikit untuk mak saya..

tapi duit tu adalah lagi untuk kegunaan saya dan perbelanjaan harian since ansuran kereta pun mak tolong bayar, duduk rumah free, bil elektrik free, bil astro free. duit untuk makan, dan duit minyak dan topap je. tapi since sekarang da guna DIGI, topap sebulan memang da fix da RM40. since saya ambik pakej DIGI. call and sms tunang adalah free, maka gayutla cakap fon sampai 6, 7 pagi pun tetap free... kat situ da jimat banyak gile..

kalau buat kira-kira, dulu sebelum guna digi, sehari topap rm5 sebab tiap malam cakap fon. kalau sebulan dah RM150. tu minimum. kalau maksimum takyah kiralahhhh...

tapi saya ambik pakej digi ni rm78. bil untuk fon saya rm30. bil untuk tunang saya rm48. bulan lepas baki bil saya - rm 0.06 sen. siap negatif tuuuuu...padahal…