Posts

Showing posts from August, 2015

Baby day 4

BAby ade kuning sikit. Masa second day doc pakar kanak2 cakap yg jantung baby ade lubang yang belum tertutup. Harini follow up doc cakap okay dah sume..Baby campur formula and mommy's milk. Sbb mommy xpandai bagi susu and end up breast berdarah. So mommy pam je skarang and feed by bottle. Apa2 pon mommy akan usaha supaya breast milk ckup utk baby tanpa formula.Daddy cakap baby ikut muka mommy. Mommy cakap baby ikuy muka daddy. WahahahaAnd harini mommy baru start berbengkung. Sbb perut xnak surut2 lagi.. nanti susah nak jadi beautiful wife. HeheheAnd maybe esok nak start lulur badan Dan minum air akar herbanika by Nona roguy
28 ogos 2015.Happy 31st birthday my beloved husband.I love you soon much..
Ingatkan dengn melahirkan baby ni.. suami akn sayangkn aku lebih. Tapi.. rupanya.. aku yg lebih sayangkan dia..Tq so much for giving me the best.
For working so hard for me and the baby.

Next plan

Next step that I want to do.Car I satu shop lot Yang tak mahal sangat.
Buat tempat simpan stok/jualan borong/bridal/office.Dari situ boleh start balik buat pelamin mini. Ade accountant. Tempat berpusat untuk marketing dan segala macam benda.Nnti pagi2 masuk office. Lepas lunch lawat kawasan..
Gitew...
G orange mall dah siap.
Aeon on da way.
If we can have one more shop dekat g orange.
Another one dekat aeon. We will be 8.Tapi dalam keadaan sekarang. Looks like one of kedai tudung di kbmall perlu ditutup. Why??
Sebab sale xdpt cover sewa and expenses kedai tu.
Apa2 pon kena tunggu sampai hujung bulan ni dulu..

Twenty three

I was 23. Lost and searching for love.And he saved me. From all the heartbreaks.
From the fake promises.
And he was the best ever since.I looked at him everyday.
And thinking that he will be a great husband to anyone he choose.But its not about who he chose
Or who i chose Its about who Allah have chosen for us.And loving the soulmate that Allah gives you..I feel so worried. For my baby.
I hope my baby will find a soulmate as good as my husband.

Currently

Currently am menunggu masa.
Next checkup 26 ogos.
Doc cakap cukup due nak induced cos baby too big.Last checkup 3.3kg.
Next mungkin 3.5/ 3.6kgI eat a lot now.
Sooooo...Enjoying my last few days of being pregnant.
Cant believe i almost finish this 40weeks
Cant believe next week i will be seing my baby..
Omg!!!!!! Hehehehe..Cant wait to see my great husband being a dad!Baby seyf.. mommy and daddy can't wait to see you..

Hover

Over takkk kalau aku dah cari baju utk majlis akikah and cukur jambul baby?Sedangkan baby xkeluar pon lagi.. huhuhu..
God. Cant wait to be a beautiful wife again.
And a stylish mom. Hehehe.Don't judge. Try being miserable for 40weeks.

List check

Image
Lamanyerrr tak update..
Well.. im not pop yet.Tapi semua to do list have been done.. yeayyy!!Tesco kota bharu. Tick!
Next please.hehehehe
Lemony snicket's series of unfortunate events.At tv9.Tq.. I love this story so much.
Ya Allah..
Aku mohon supaya kau jaga segalanya bagiku.
Aku tak berdaya walupun untuk menjaga diriku sendiri.
Aku serahkan hidupku dalam jagaaanMu.Suamiku. ANkku. Kedai kedai dan staffs semua.
Peliharalah kami dengan sebaiknya.
Hidup ini sementara.
NAmun aku beeharap dapat hidup dalam lindunganMu..

To do list before labor

In the midst of busy days.
I miss pasang pelamin and mekap pengantin.
Hiuhiuhiu.So. It confirms that on this 15 ogos we will be operating at tesco. May Allah ease everything. I am hoping to settle eveeything before labor.12th: another checkup at annisa
13th: interview to find 5new staffs. Phewwww..
14th: close account parkson n bagi gaji staff parkson
15th: bagi komisen staff kbmall and
          Setup kedai di tesco.Harap2 semua running smoothly by the time baby is here...
I have been married for more than 2 years.
Another 3 weeks plus minus for our first baby.Nothing is definite in our life.
Im happy with hubs now.
I cant say the same for the next year.
Or maybe the next day.But im doing my best today.
The day I married my husband.
I don't feel the same way I do today.Love is not like money.
U don't have to devide it.It can increase or decrease.
I don't know if my husband loves me more or less.But I do love him more.
Because now he is most responsible man I ever know.
And I hope he will always be.I hope for nothing more than for him to be great. Live a happy life. Have a loving wife. Achieve everything he wants.
and achieve jannah.Even im not his wife anymore. Or im not with him anymore.
Just had my second life insurance.
While my husband have none.Act plan to cancel the first one tapi last year i paid for a whole year. So.. whatever. Let it burnnnnn..Im getting nearer to labor.
And i always think that my husband will be miserabel without me.And i always wanna tell him. Please tolong doakan sayang walaupun nanti sayang da masuk kubur. Please jangan lupa doakan sayang. setiap hari.Dosa aku banyak. NAK pergi mengadap tuhan.. takut. NAmun masih leka
Bila perut rasa sakit sikit2.
Terus terbayang kesakitan meneran keluar seorang baby.
Terasa seram sejuk kaki ni.Nak menahan sakit.
Terima kesakitan doc cek Jalan.
Nak push keluar.
Nak tahan koyakan.
Tahan kena jahit.
Allah.. berilah aku kekuatan..

Sejarah harini

5 ogos 2015.Harini dalam sejarah. Harini dapat panggilan dari tesco kota bharu.Finally...finally...
Our pushcart yg dah berzaman zaman di apply lulus akhirnya.
Allah maha besar.
MEmang lepas raya kami suami isteri dah rancang nak apply lagi sekali and nak tambah lagibsatu kedai tudung di parlson and satu kedai baju lagi di kbmall.Cuma kedai di tesco ni memang kami push sangat2 sebab nak bukak lagi operasi supaya lebih meluas.Alhamdulillah. Akhirnya Allah bagi ruang and peluang.Fakta: sewa di tesco lebih murah daripada di parkson. Huhuhuhu.APa2 pon operasi akan bermula 15/8 ni. Why?? Sebab sekarang org dah tak belanja. Staff kerajaan sedang catu duit sampailah 25 ogos ni. Hi huhu. Ni nak bukak 15-25 tu pon dah expect rugi dah..NAmun. Adatla.. ada untung ada rugi.Apa2 pon by the end of every month. Bila seimbangkan akaun. Ade angka positif berbanding negatif.Alhamdulillah. Our 6th shop. KEdai tudung kelima. Kalau ade daya. Sebelum tahun ini berakhir. Aku nak lagi satu kedai baju di kbma…

Keliru

Dah nak masuk 37weeks pregnancy baru nk oder maternity pants.Kita tengok apa yang sampai dulu.
Seluar sampai dulu ke. .baby sampai dulu.Bukan apa. Tetibe hormon nak bercantik2 tu datang balik.
Since suami belikan tudung. Otak aku da bergerak gerak nak beli baju baru. Handbag match dengan kasutla segala mak nenek.Tapi xpelah. Husband pon cakap..
"Sayang simpan duit buat apa. Belilah apa sayang nak."Hamboi kau laki aku. LEpas die cakap camtu aku ajak pegi noodle station die jawab. Mahal lah sayang. Rasa nak berjimat pulak. Hahahaha. Kekeliruan identiti betollah.. hahah

Mengeram

Harini suami ajak keluar.
Keluar makan. Keluar Jalan jalan.
Agaknya die kesian daa 3 hari bini dia 'mengeram' kat rumah.ANak xkeluar pon lagi.. hehe..
Baru 36weeks dah xlarat sayang oiiu.
Ade 4 minggu lagi ni..
Cane nak menghadapi...
Beli kerusi roda lah..huhuhu

Nak berjuang atau mengalah saja?

Fikir2 balik rasa nak tutup je kedai yg xde staff ni.
Haishhh.
Tapi kalau buat gitu.
Maknanya mengalah sebelum berjuang..
I'm just overwhelmed knowing that my baby will have a great dad to live with.
Nak cakap tqq kat my husband.
Harini pagi sampai petang aku duk rumah je..
Lepas makan je terus flap sampai 5 ptg..Pastu husband balik. Terus merengek nak pergi fareeda.
Husband terus cakap jom siap2.I got my cravings.
PAndai betul baby ni cravings nak tudung fareeda.hehe
I'm 36weeks now and I am gigantic.So frustrated with myself.
I feel so tired.
And all I can do is cry about it..