Posts

Showing posts from 2012

emerald

Image
people say that diamonds are girl's bestfriend. probably because of its value.. and a man would like to give diamonds to their girl as a sign of love and appreciation probably because of its value too..

macam its says "my love is as much as this rong costs.." something like that.. ;)

kalau saya, orang da bagi diamond tu kan, ambik jela.. rezeki jangan ditolak.. tapi i prefer another gems. emerald.. sebenarnya saya suka jugak sapphire..yang warna macam princess diana pakai, and now kate middleton is wearing..

tapi warna kulit saya tak berapa nak masuk sangat dengan warna biru.. biru looks very nice tho...after try banyak rings sepanjang hidup ni, saya baru tahu yang green suits me the best..thats why saya nak emerald..kalau bolehla kan..kalau tak boleh nak buat macam mana....huuuuu

ok, da siap pilih permata apa yang nak...which is emerald..pastu design pulak.. saya suka yang classic sikit..yang ada tradisional kinda look to it...yang for certain people, it looks ugly...he…

tak habes-habes nak nanges..!!

Sungguh aku tak punya apa-apa

melainkan sekeping hati yang disimpan untuk menyayangi

dan sekeping hati yang sama untuk disayangi

bersama dengan kekhilafan aku sendiri..

serta air mata yang tak henti..

I screwed up but thats how i know i have made a right decision

Image
i screwed up big time yesterday...

sebab mulut aku ni, aku da sakitkan hati orang yang penting dalam hidup aku..
teruknya aku ni...aku rasa bersalah sangat..

tak kiralah walau macamana nak marah sekalipun aku, aku tak patut cakap macam tu..

awakkk, saya mintak maaf sangat sangat sangat sebab cakap benda yang sakitkan hati awak..
walau seribu kali awak cakap awak okay pun, perasaan bersalah ni akan tetap menimpa hati saya.
walau sejuta kali awak cakap awak faham pun, hati saya ni akan tetap rasa sedih..

kalaulah saya mampu, saya akan undur balik masa..
kalau lah saya mampu, saya nak sangat sangat salam tangan awak dan mintak maaf dengan awak.
tapi saya tak mampu buat macamtu sebab kita tak kawin lagi..

saya cuma mampu tengok awak pergi...
saya cuma mampu lihat raut muka awak yang sedih..
dan saya cuma mampu lepaskan awak pergi KL dengan perasaan yang bercampur baur..

awak, walau saya da sakitkan hati awak,
awak masih lagi angkat saya call,
awak masih lagi cakap baik2 dengan saya,
awak…

hari ketiga

hari ketiga??

masuk kerja terus buat keje even rasa lapar tapi fokus nak siapkan keje..tengok jam je da pukul 3 lebih, barulah makanan masuk dalam perut..

u know, that kind of feeling, that kind of day that i long for. almost like a dream comes true for me =)
Alhamdulillah, i got what i have always wanted.

saya dapat kerja yang tenang tapi masa saya terisi dengan kerja-kerja tersebut. more like a routine instead of problem solving. tapi buat keje kat kaunter sambil tengok telatah customer..tak mengantuk lansung. cuba kalau buat keje dalam bilik...menguap tak henti-henti... hehehe

dan, harini saya dapat rasa balik perasaan sedih..kenapa??

pernah tak rasa macam kita nak sangat-sangat jumpa someone tu tapi atas sebab-sebab yang tak dijangka, kita tak boleh buat seperti yang dirancang. perasaan sedih dan frust tu rasa mcm nak menitik air mata tapi kita terpaksa senyum sebab kita taknak die rasa bersalah sebab bukan dia sengaja buat semua tu...tapi at the same time kita rasa sedih... :'…

Hari kedua di tempat kerja

Image
hari kedua di tempat kerja..kenpa hari kedua? kenapa bukan hari pertama??

sebab hari pertama saya tak belajar banyak sangat. hari pertama baru kenal kedai, kenal kedudukan barang. and mula bekerja sebagai promoter. belajar basic pasal barang-barang kat kedai.

okay, for those who knew me..saya ni memang tak berapa nak minat sangat dengan kasut sukan macamneh..walaupun hakikatnya kasut ni ada bermacam-macam design. for training, running, futsal, bola, yada yada yada...tu je maklumat saya mampu kumpul dalam masa dua hari..huuuu T_T

Harini saya da start training for my real position. position apa?? biarlah rahsia..eceehhh..gedik sangat kenapa??? hehehehe... banyaaaaaaaakkkkk benda kena ingat.. harini ikut trainer sambil pegang buku sebab tulis semua benda yang perlu dibuat sendiri nanti.. budak engine belajar buat marketing, sales, accounts. pergh!!! xde sangkut paut dengan LED, transistor pun..hehehe

sementara tu bolehla belajar untuk asas-asas dan apa yang perlu untuk perniagaan sendiri…

Alhamdulillah untuk rezeki ini

Image
Setiap ucapan yang kita lontarkan, samada sacara zahir ataupun sesuatu yang hanya bermain di fikiran kita, dengan kuasa Allah akan berbalik kepada diri kita..jadi, jagalah percakapan kita, jagalah fikiran kita. janganlah kita mengharapkan keburukan kepada orang lain. saya juga sedang cuba. sedang cuba untuk bersangka baik dengan semua orang. sedang cuba untuk mendoakan yang terbaik kepada semua orang..ya, memang susah bila ada sesetengah orang yang kita tidak selesa untuk bersama. bila kita tahu sesetengah orang mengata kita, mendoakan yang tidak baik untuk kita. menghukum kita atas kesilapan silam, people who do you wrong, people who accuse u for something u never did. :'(

sangat menyedihkan bila apa yang kita ucapkan atau jelaskan cuma kedengaran seperti alasan bagi sesetengah orang. ada orang yang tidak ingin mendengar kebenaran. some people accuse and assume and they never believe whatever u say.

Apa-apa pun, bila benda macam tu terjadi, ia ibarat ujian untuk diri saya. sejauh…

Off to Perak we go....again???

Image
tomorrow i will be leaving Kelantan, back to Perak..

tapi barang tak packing lagi..

esok nak gerak pagi...

kenapa saya balik perak????

Insya Allah, kalau ade peluang dan rasa appropriate untuk diberitahu, saya akan bagitahu..

will be leaving with my best friend, mekshaaa...hehehe


lawa kan kawan saya ni??? kecik je..kurus je tak penah-penah gemuk..hehehe

and i hope i will see sara and others too...  :')

p/s: tahu tak air kencing musang bau pandan?? i know because musang kencing kat atas bumbung rumah saya meleleh terus ke atas katil saya. oh my god why this happens to me?? T_T

so, today i spend my whole day to rearrange my bed and belongings.. puas hati tengok bilik lebih kemas dan teratur dan semoga katil tak kena air kencing musang lagi..wuwuwuwuwu


Harini dalam sejarah

Image
harini (20/12/2012 even this post is publish on 21/12/2012) first time aku buatkan air milo panas untuk seorang lelaki..

OH MY GOD!!! dont u know how special u are??? heeeeee

harini die datang rumah, jumpa ayah aku.. ni first time die datang..mak suruh aku buatkan air.. aku terus bagitahu mak die da kenyang. padahal die tak makan pape pun lagi...heheh

then my mom cakap or sebenarnya laung kuat-kuat. "suruh adik buat, awak bawak keluar je air tuu.."

mak, perlukah cakap kuat-kuat???  T_T

then aku masuk dapur, da nampak adik aku siap2 nak buat air, tapi perasaan terbit dari dalam hati nurani, sanubari aku yang aku nak buat sendiri air tu.
"takpe, bia aku je buat air tu. aku nak buat sendiri." terpacul ayat tu dari mulut aku..

first time kot, aku buatkan milo panas..sebelum ni aku buat teh o ais je..tu pun mostly yg recyle je. mak aku da buat teh o siap-siap. aku just tambah gula je sbb nak letak ais. memang bagus sangat pompuan neh..hehehehe

aku pun tak tahulah ken…

Misi harini berjaya disempurnakan!!

today, i spend some extra time to put on some make up before i met him. siap gugel cara mekap untuk besarkan mata.. (sebab niat nak die tengok mata saya lalu jatuh cinta) hahahaha..apalah drama sangat amalina ni.... T_T tapi betullah, i really did put extra effort today sebab lepas ni tak jumpa lagi..untuk berhari-hari lagi.. baru je jumpa dua hariii.... tak cukup!!! (nanges 5 minit ...)

what i look like does not matter at all.. what matter is that die perasan!!! and seriously i dont know how to receive compliments.. im a loser in that sense. sampai-sampai je die tegur..

"lawa amal harini.." aku pun pandang tempat lain buat-buat tak dengar..awkward!!!!! pastu cakap, "mak cakap amal nampak gemuk.." hahahaha..tak ada kaitan lansung.. T_T

pastu pegi makan..die duduk depan saya.. pastu nampak die senyum..pastu die tunjuk  dua-dua pipi die guna jari telunjuk.. then he said. "amal nampak cantik harini.."

i was like.." duduk rumah takde keje bolehla spend t…

antara berat badan realiti dan berat badan yang tinggal sejarah

Image
i have been meaning to wear this thing called peplum for a long time. since im gonna wear it later on so i guess, first i wanted to show the person who gave this dress to me.

basically we were in a fight because he dont want to let me wear this because its too tight in the chest area.. i convinced him that i will wear a proper hijaab.. of course i used a very powerfull weapon called "marajuk muka masam tanak cakap dengan awak da" and of course it worked like a charm..hehehehe :P

i tried this in front of my mom and she said i look ugly and fat and big. OMG!!!!! i really feel sooooo sad.. i keep asking my little brothers and they too said i look fat and big.. OH NOOOO!!! i still cant accept the fact that im bigger than i used to be.. T_T

but, i really wanna wear this.. i think i look okay. i think i look modest enuff.. sigh~~~

what do you think???

best wishes

semoga aku tidak menyimpan perasaan benci kepada sesiapapun..

semoga semua orang yang telah aku sakiti mampu memaafkanku..

semoga aku mampu untuk mendoakan kebaikan untuk semua orang..

semoga aku mampu untuk memberikan yang terbaik untuk sahabat dan keluarga

semoga aku akan terus berusaha menjadi lebih baik dalam menutup aurat

semoga hatiku dilimpahi dengan kasih sayang

semoga di ampunkan dosa-dosa ku yang telah lalu.

semoga hidupku terus di kelilingi oleh sahabat yang baik dan jujur tentang segalanya

semoga semua orang mendapat apa yang mereka inginkan

semoga kita semua membuat keputusan yang tepat dalam hidup ini.

This piece of heaven

Image
"sebenarnya, kalau ikut islam. bila seorang perempuan berjanji nak berkahwin dengan seorang lelaki, itu dah dikira bertunang. berdosa kalau ade orang lain cuba nak rampas."

"yeah, i know..tapi kalau orang tak tahu macam mana?"

"itulah gunanya adat..supaya orang tahu..lepas ni awak jadi tunang saya :)"

"aaaa!! jangan cakap camtu... nervous...heheheheh "

ni dialog ambik dari cerita apa pun tak tahulahh..tapi cerita ni buat saya tersenyum sepanjang hari..

its been soooo long since i talk for hours on the phone.. i really cannot remember the last time i did that. to have someone to call me at 3 am just to talk to me. thats just precious.. a kind and sweet act that i have live without for quite some time..

terima kasih ya Allah..kerana masih menyayangi hambamu ini.. kerana memberikan sesuatu yang aku perlukan.. kerana menemukan aku dengan seseorang yang, masya Allah...sempurna segalanya di mataku.. every imperfections does not seem to matter at all.…

Quotes

Image
the hardest decision is to admit that you are not happy and to take that one step back. there are alot to consider. including the other one's feeling. but you always have to put yourself first because you cannot make someone else happy without you yourself are contented with your life. i have been there. i know how hard it was to admit that the person you fight for is no longer the person who makes you smile but a person who makes you cry.



this is soooo cutee... ^_^

doing nothing is really not that good

baru duduk rumah tiga hari tanpa buat apa-apa i already feel so guilty..macam takde hala tuju hidup. rasa macam bazirkan duit mak bapak je hantar saya belajar sampai universiti tapi still xdapat keje and xmampu nak tolong mak ayah..

kenapa susah sangat nak dapat kerja ni?? actually, i know why..

1. sebab saya taknak, or more to no point cari keje luar dari KB atas sebab-sebab yang susah nak dijelaskan

2. sebab saya tanak keje jadi cikgu even org sekeliling sume duk bagi input jadi cikgu is the best option.

i have been stuck at home. banyak bnda yang difikirkan. i need to get out..

p/s: please come home quick.. plis.plis.plis. :'(

Calm

di akhir doa, saya minta Allah berikan ketenangan hati buat diri ini dan orang-orang sekeliling.

semoga ketenangan ini akan terus berada bersama saya.. akan terus dinikmati oleh orang-orang yang saya sayang.. :)

kadang-kadang kita bimbang, adakah pilihan kita adalah pilihan yang baik. kadang-kadang keyakinan kita seakan hilang. kita bimbang pilihan kita itu akan melukakan kita.

perempuan yang baik itu untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik itu untuk perempuan yang baik. dan juga sebaliknya. jadi, pasangan kita adalah pantulan diri kita. elok diri kita, insya Allah..eloklah pasangan kita.

terima kasih kerana mengingatkan..terima kasih kerana bersabar dengan seorang amalina.

"semoga aku mampu menenangkan perasaan mu sepertimana tenangnya aku dengan mendengar suaramu"

my very first day as penganggur bertauliah

Image
i quit my oart time job yesterday. jadi harini hari pertama saya sebagai penganggur yang bertauliah. since i already graduated. so, bertauliah tu sangat penting. heheh :P saya bercadang nak bangun lewat but i cant. dah terbiasa bangun awal. bangun je terus mandi and keluar pergi pasar beli lauk yang mak suruh, pergi bank buat keje mak jugak. then i got myself a new haircut. dah lama mengabaikan diri sendiri. sampai rambut da lebih pinggang sebab takde masa nak potong. so, today, my head feels lighter. duk rumah pun boleh bia je rambut ni, tak perlu ikat, pusing-pusing bagai sebab panas. tapi yang buruknya, i cannot stop eating. dari pagi sampai ke malam, mulut mengunyah, otak asyik pikir nak makan ape je. tanpa henti. T_T  first day: the most casual shirt i own. without make up

Doa banyak-banyak

someone used to tell me that women love easily.

i tend to disagree with him at first because i wanted to show him that i only love one person and my heart cannot easily be moved. i made my point to him. women do not easily love.

but deep deep deep down in my heart. i know its true.
orang perempuan sangat mudah sayangkan orang. especially orang lelaki. plus kalau lelaki tu orang yang layan die baik-baik. selalu dengar masalah dia, selalu bagi nasihat cara berhemah, selalu teman dia. orang perempuan memang sangat senang jatuh hati. sangat senang rasa suka, rasa sayang, rasa nak memiliki orang lelaki.

sebab tu orang lelaki tak boleh terlampau baik dengan orang perempuan. bimbang nanti orang perempuan akan berharap tetapi si lelaki cuma mahu berkawan dan bersikap gentleman.

and a few days ago. theres a guy who told me that lelaki sangat cepat jatuh sayang dekat perempuan. i was a bit shock by his statement. but i did not go against him. hes a guy, im sure he knows how he feels, right?

he …

one two three

1. I quit my job as a part timer today..

2. I HAVE TO cancel going to KL, which i dont really mind because god's plan is always the best ;)

3. I finally find some common ground on certain issues with him

i have always knew that me and him is too much alike. i wonder if its a good thing. too many things that we have in common. as if he is the male side of me.

it keeps me wondering if we can work the relationship that we are going to have. insya allah, the marriage. we were discussing the habit that i cannot tolerate easily, which was smoking. all my life i have always wanted a guy who do not smoke. but, we always be tested with things that we afraid of.

the first time i knew him, damn..he smells soo good.. i dont think that he is a smoker. but yeah, he is. and i will have to compromise that.. that possibly be the hardest thing to tolerate. but, he accepts all my flaws. which is a lot i can tell you that. and he keeps telling me that he accepts me for who i am.

so..... i accept you…

baik bos!

amal, hari ni balik awal ye..rest awal kt rumah..

amal, pegi tido ye..rest cukup-cukup...

amal, makan banyak2 ye..pastu gi tido ye...

me: baik boss.....

basically, saya asyik disuruh rest,makan dan tido..
taktahu ke saya nak msg dengan awak??

T_T

belajar masakk!!!

him: awak, belajar masak ek..

her: erm..okay =)

him: bila nak start..

her: saya da suh mak ajar masak. mak cakap lepas kawen akan pandai ngn sendirinya..

him: HAHAHAHAHA... betul ke mak cakap camtu? tapi, betullah..adik saya pas kawen da pandai masak..

her: see!! bukan saya cakap, mak yang cakap..

so, jangan bimbang okay..nnti lepas kawen mesti akan pandai ngn sendiri. zaman sekrang ni da ade google sume bagai...

imagine: wife ikat rambut dua mcm dak2 kecik, duk dapur pakai apron bukak buku resipi belah kanan, belah kiri ade laptop sbb ngah google cara nak masak. plus muka konfius... comel kan???hehehe ;)

common sense lesson from mother

Image
pagi tadi saya bangun dengan bebrapa soalan di dalam kepala..dan hanya mak yang mampu jawab semuanya..

me: ma, masa kawan pompuan apih(my younger brother) datang rumah, die salam dengan ma cium tangan tak

mother: tak pun.

me: owh..okay...

mother: kenapa?

me: takde..kalau orang pegi rumah kawan, kena salam cium tangan mak die ke???

mother: kenalah! jangan tak cium pulak..

me: tak pelik ke?

mother: ape yang peliknye..kalau xcium tangan tu yang pelik. tapi dengan kakak2 die, salam biasa jelah..

me: owhhh...camtu ek?? okay, kalau camtu org ciumla tangan mak die nanti..

i wore pink skinny jeans today..(and loving it!) as one of my effort to look young... ;P

 before i step into the car,

me: ma, cantik tak seluar org?

mother: erm, pelik2 budak neh..nanti awak pegi rumah die jangan pakai camneh pulak..

me: dah tu, xkan nak pakai baju kurung??tak nampak cam bersungguh sangat ke??

mother: manada..pakai je baju kurung...

so, pengajarannya..
1. silalah cium tangan mak kawan anda..
2. pakailah ba…

Gulp!

him: seronok makan dengan bestfren?

her: seronok!! bole minum air kelapa n makan sotong celup tepung, udang celup tepung sambil borak-borak dengar ombak n rasa angin pantai..rindunye nak pegi pulau..

him: rindu nak pegi pulau? nnti honeymoon kite pegi ek.

her: gulp! (tapi muka blushing..rasa nak lempang tak?)

Ya Allah, kau luaskanlah jalan yang sempit.permudahkanlah segala yang susah. percepatkanlah semua yang lambat. kau jagalah kami berdua dari melakukan dosa. berilah permulaan yang baik kepada kami berdua. semoga pengakhiran kami juga baik. :')

lets have some fun. shall we?

will be going to KL to have some fun and meet my friendss..
sape nk jumpe sila contact awal-awal
and will be going to Perak again..
lets have a blast! i cant wait ;)

p/s: need a new haircut..

pink skinny jeans

Image
today i bought a pair of shocking pink skinny jeans. and now i dont know what to wear it with.. maybe with a black jacket but i dont think its applicable here in malaysia.. a black chiffon blouse will do   or with a white lacey top?? i dont have a beautiful lacey top. i just have a white chiffon blouse..chiffon again??

or pair it with a mint coloured blouse..well, i do have a mint blouse.. or i should just buy a new one..
kerja org menganggur. nk pakai baju apa pun sempat lagi gugel. haishhhh!!!

kebahagiaan hakiki seorang perempuan

Image
Ya Allah, kau ringankanlah jodoh buatku..

sebab semalam tengok selami jiwa fadhilah kamsah tajuk kahwin muda.
actually, aku ni tak consider muda dah pun. in less than a month i will be 24 which is OLD untuk seorang perempuan.

back to the topic of discussion, dalam program tu Dr muhaya cakap, kebahagiaan hakiki bagi seorang perempuan ialah bila dia ade seorang suami yang menyayanginya.

take note, suami..bukan bf, bukan tunang, bukan kawan lelaki. SUAMI

that got me thinking...
insya allah, aku berada di landasan yang betul.
insya allah, aku tak mengejar gaji beribu-ribu walaupun dulu itu adalah salah satu wish aku..

aku taknak kapel lagi..cukupla selama usia aku 23 tahun ni..
aku nak SUAMI..
yang boleh aku sayangi, cintai, manjakan, dimanjakan dan bla, bla, bla

dan aku nak buat semua itu dengan redha Allah kepada aku.
aku nak buat semua tu dan mendapat ganjaran pahala dari Allah
aku nak buat semua itu dengan harapan semua tu akan jadi laluan aku ke syurga, insya Allah

Ustaz Azhar Idrus …

change of plan

Image
i just got back from work. today, i listened to sampai syurga by faizal tahir.. and i cried..just like always.. :'( im home now.. will be settling down in KB.. hopefully i got the job with S.U.K even my parents seems to agree.. working with the goverment, even the paycheck is little but the benefit is higher. plus, im in kelantan, the living cost is only half my pay. and i can save all the traffic jam, and hectic kl life.. me with my dear little sister. another pic during the holiday. why is it so hard to upload pics here? T__T

Gambar semasa holiday

Image
bercuti selama 6hari ke cameron highland, dungun, kemaman, kuantan banyak gile gambar-gambar tapi nak haplod satu ni pun da percubaan kali ke berapa baru dapat.. seronok bercuti, makin gemok, makin gelap heeeeee
p/s: bile tibe-tibe dalam hati kite ade rasa marah, benci, rasa kecewa. doakanlah yang terbaik buat semua orang..

saya doakan semua orang bahagia dengan pilihan masing-masing. untuk semua orang yang membenci saya dan juga tentunya untuk semua orang yang menyayangi saya..

tak ade satu benda pun yang terjadi di dunia ini melainkan dengan izin Allah, waima sehelai daun gugur sekalipun.. redha, pasrah, dan berserah. ;)

Family Holiday

Image
im currently in Terengganu...

my mom is really pushing for us to have this holiday together..

i wonder why....

anyway...happy holiday guys ;)


its my choice

i deleted all the old posts. i wanna start anew.

and i wanna start with everything right..

insya Allah, saya tak sembunyikan apa-apa daripada sesiapa..

i choose to take care of everything by doing what is right.

p/s: semoga semua orang bahagia dan dapat apa yang mereka impikan. aminn..

pengajaran dari cerita lalu

bila kita cakap kita sayang kat seseorang tu. ade banyak benda yang kite suke yang kita kena korbankan. demi untuk orang yang kite sayang tu. ada banyak benda yang kita suke dan seronok untuk kite buat.

for example, kite rapat dengan kawan berlainan jantina. tapi bila kite da ade bf/gf, and die tak suke kite rapat dengan kawan kite tu. terpaksalah kite berterus terang dengan kawan kite tu dan tak boleh jadi rapat mcm dulu demi org yg kita panggil sayang tu.

kite buat macam tu demi untuk jaga hati orang yang kita sayang. bila kita sayang seseorang tu, kita mesti taknak die sedih kan. taknak lukakan hati die. yes, semua manusia buat salah. saya ade salah saya sendiri.. ;( like if my bf tak suke saya main gamelan, i should stop demi untuk jaga hati die, kan? tapi dulu saya tak buat macam tu. tak tahulah kenapa..

cuma, apa yang saya nak bagitahu,

Yahya Adel Ibrahim‏@yahya_ibrahim
"I love you" is not an utterance, but a consistent behaviour of favoring your …

honey, u cant have it all.. u just cant..

there are certain things in life, that we always know that we never want to loose it.

but there are also things that we know we could never have.

we know that one day it will all disperse away.. and it will all turn to pieces.

and god, im greedy.. i want it all..

trying to keep things the way i want it forever.

i love my blood rushing. i love my heart pumping.

getting fat?

im gaining weight.
sigh~~ ;(

TRY

just a chorus from a song that i keep repeating these days. somehow i think it gives me a little push and hope in my life now. Where there is desire
There is gonna be a flame
Where there is a flame
Someone's bound to get burned
But just because it burns
Doesn't mean you're gonna die...
You've gotta get up and try try try

by pink entitled try

awal dan lambat

Image
harini aku bangun awal..well, actually aku memang selalu bangun awal. satu benda yang aku suke buat lambat adelah mandi..heeeee. walaupun aku seorang wanita, tapi aku malas nk mandi.. buruk sangat lah perangai nye punnn..

tapi harini aku mandi awal sebab aku sakit perut. sakit perut bulanan maksud aku. senggugut aku ni da berada di tahap yang agak kritikal aku rasa sbb semalam memang aku rasa sakit sgt sampai tido pun tak lena. satu-satunya cara untuk aku okay adelah dgn makan panadol. and macam selalu, sampai masa, kena beli sepapan panadol sbb dua biji panadol tu tahan untuk 4jam je pastu aku kena keep on taking the panadol for about 2 days. then lepas tu aku da tak sakit da.. ^_^

jadi, harini aku berharap aku okay2 je. semalam kat tempat keje aku sakit perut plus pening kepala sampai rasa macam na jatuh kt kedai tu.. aku sebenarnya sgt jarang sakit kepala tapi xtaula kenapa. bile bgtau kat adik aku die suh aku makan panadol lagi.. T_T

btw, aku suke keje kt kbmall tu sbb semalam aku…

So awkward

What happened last night really closed my heart for you..
im not the one yg sepatutnya menjaga hati awak
you should be the one.

tapi akhirnya, u did what i hate the most.
so, i hope u can be happy from now on.

there was a reason i asked you out.
and the reason is now no longer valid.

have a hapy life.
perhaps i do deserve a better man.
insya Allah..

you should not change who u are

i went to hariz's convocation.
i dont think people will understand.
i dont expect people will understand.
but if i found someone that do understand.
thank you for taking me for who i am.

and im at peace now..
for that was me doing things that i want.

satisfied. =)

sampai disini

mulai saat ni aku da taknak update blog ni da. sbb lepas aku tulis apa yg aku rasa, perasaan aku jadi lemah. hati jadi lemah. biarlah aku simpan semuanya sendiri. mungkin bila2 aku rasa da takde tmpt lain untuk mengadu, aku akn menulis balik. tapi sampai disini, maafkan aku andai ade tulisan aku yg mengguris hati dan perasaan korang..assalamualaikum..