Posts

Showing posts from February, 2013

aku tak mampu buat banyak benda tapi aku hamba yang bertuah

harini aku rasa down sangat.. tibe2 aku terfikir pasal kerja aku sekarang. aku masih belum mampu untuk balas jasa mak ayah aku dengan proper. yes, gaji aku sekarang sangat mencukupi bagi orang yang tinggal di Kelantan. sudah lepas untuk bayar kereta aku bulan, lepas bagi duit untuk mak ayah aku and untuk aku guna sendiri.

tapi aku tahu, aku sebagai anak sulung, aku sepatutnya perlu mampu untuk buat lebih dari itu. aku sepatutnya mampu untuk bantu adik2 aku, untuk beri kemewahan untuk ibu dan ayah aku. tapi hakikatnya, sekarang ni aku tak mampu dan aku rasa sedih sangat. aku terfikir kenapalah aku dulu tak nak push belajar betul-betul dan score betul2..

tapi aku cepat-cepat sedar yang ni semua adalah ketentuan Allah. Aku ditakdirkan untuk menetap di Kelantan. aku sepatutnya bersyukur sebab aku dekat dengan ibu dan ayah aku. dekat dengan adik-adik aku. setiap hari aku boleh tengok wajah family aku. aku patut bersyukur yang aku dah ada kerja yang mampu untuk menampung perbelanjaan aku di…

proving myself (not as easy as i thought)

i guess i was destined to be surrounded with guys.

first, studying in utp. the ratio was like 3 guys and a girl. that basically shape me up to what i am today. i have to be firm and strong while working with the guys. and i have to pretend to be weak and talk nicely when i wanted to ask for help. because thats just easier than saying, "can you help me with this."

now, the place where im working.. there are 12 people in a shop. and only 3 girls including me. the surrounding basically the same with utp. the difference is that im the one who people treat like i know nothing. its kinda bothering me somehow. sometimes i just feel like shouting.

just to say " come on people, i can do things even im a woman.even i do look like i know nothing"

and being a girl, one thing that cannot be escaped from is that being pick on.. the guys, they mock me, the tease me, they challange me in the most twisted way i can think of, and for heaven's sake, i have never been in that si…

amat sangat sungguh kuat jeles

Image
saya tak inginkan seorang lelaki yang digilai dan dikejar oleh ramai wanita. sebab cantik itu sangat subjektif..setiap orang ada charm dia masing-masing. orang tua pun ada lagi perempuan muda nak ngorat..kecantikan akan pudar ditelan masa. tiada siapa yang boleh melawan hukum Allah.. saya tak ingin merasa insecure apabila saya tua nanti.

saya bukannya cantik sangat nak mengharapkan teman yang sempurna fizikalnya.. tetapi lelaki yang bakal bergelar suami itu akan jadi lelaki yang sempurna di mata saya. tanpa cacat cela.. insya allah...

tapi saya harapkan seorang suami yang menerima saya seadanya. yang saya boleh merasa tenang kerana saya tahu dalam hidup dia hanya ada saya. tiada kawan perempuan lain yang berkongsi masalah dia. tiada orang lain yang tahu tentang naik turun hidupnya kecuali ibunya.

saya harapkan dia mampu menerima salah dan silap saya. yang mampu menjadikan saya seluruh hidupnya.

ya, saya memang mengharapkan banyak benda dari seorang lelaki. tetapi yang paling utama, s…

blushing moment

Image
that blushing moments when u are talking to your fiance
and he looks at you and say;

" cepatlah kawen.."

i have no idea what to say to him.. T_T


hye, rajennya awak basuh pinggan. tunang awak mana?? hehehe

semua orang berubah

114 hari lagi before my wedding..
banyak benda tak siap lagi..

makin lama kenal encik tunang.. perangai masing2 da terserlah..
dia baru tahu saya ni garang..

tapi saya taknak garang dengan die..
saya nak dia jadi lelaki paling bertuah..
dia takkan jadi orang yang bertuah kalau saya berperangai macam tu

insya allah, saya akan berubah untuk jadi seorang perempuan yang sabar dan berlembut dengan dia..

semoga dia akan jadi lelaki paling bertuah dan lelaki yang paling gembira di dunia ni :)

u never know

seumur hidup saya, saya tak pernah dengar lagu avenged sevenfold.
saya mula kenal group ni lepas kenal fadzil.
and asyik dengar lagu ni dalam kete dia.
i think i fall in love with this song..

sebab tu orang cakap, tak kenal maka tak cinta. u never know what u love until u try..


A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love
Purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can't help but wish that I was there
Back where I'd love to be, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you
Is to hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
'Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again, oh no
Once again

There's nothing here for me on this barren road
There's no one here while the city sleeps
And all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memorie…

intuition

Image
this week saya kerja di tanah merah. back up supervisor kat sana bercuti sebab adik die nak kawen.

i just got back from kl this morning.. bertolak pukul 2 pagi sampai rumah pukul 8.30 pagi. pukul 1.20 pm da on da road on da way pergi keje..

buat apa pergi kl? saya teman tunang saya pergi ambik barang-barang kedai die sambil mengeratkan hubungan dengan bakal mak mertua sambil shopping barang-barang hantaran. maklumlah, saya baru je bekerja. kerja pun biasa2 je. duit memang tak banyak. jadi, saya plan beli barang hantaran sikit-sikit. bulan ni beli 2, bulan depan beli lagi. kalau nak beli semua 9 dulang hantaran memang akan pokailah jawab die...

btw, tarikh akad nikah, kenduri kawen rumah saya, kenduri rumah fadzil pun da ditetapkan. insya Allah, majlis akan berlansung bulan june ni.. mintak kawan-kawan semua doakan yang terbaik buat kami berdua ye..

hantaran dari saya untuk bakal suami;
1. kasut ( fadzil nak clarks. i dont mind.. untuk bakal suami, saya ikut je)
2. kek ( mak da tempah …

tema

dulu sebelum berada dalam perjalanan menuju perkahwinan.aku rasa macam aku da siap prepare sume benda. warna tema, pelamin, baju kawen dan bla3.

tapi sekrang ni aku tengah buntu sebab tak tahu nk pikih baju kaler apa untuk majlis rumah aku nanti. tak sangka benda ni akan jadi sebegini kompleks untuk diselesaikan. encik tunang senanglah, rumah dia da takde pelamin. lagipun awal-awal lagi dia da chup warna hijau emerald. terpaksalah aku pilih warna lain.

nak pilih pakai tudung apa pun sangatlah susahnyeeeee punnnnn... tapi aku ingat nak pakai shawl je sebab mas tunang haritu, muka aku tak nampak bulat sangat dengan pemakaian shawl tu.. huuuu...

dengan pelamin yang aku nak DIY sendiri.. sebab aku memang nak buat sendiri. simple pun takpe...janji aku buat dengan titik peluh aku sendiri..

p/s: tolong bagi idea warna tema yang sesuai untuk aku. aku nak kaler dark brown tapi mak cakap xlawa lah pulakkkkk..tapi aku rasa okay jeee. senang2 aku sewa jelahhhh.. sewa 3 pasang..hahaha

im being ridiculous

saya tak pernah sangka betapa sedihnya perasaan saya bila nampak gambar lama tunang saya dengan perempuan lain..walaupun masa tu saya tak kenal dia lagi.

rasa tak boleh cakap dengan dia, rasa tak bole nak tgk die lama2. hermmm..

i know im being ridiculous... tapi.....saya kan mmg macam ni...