pengajaran dari cerita lalu

bila kita cakap kita sayang kat seseorang tu. ade banyak benda yang kite suke yang kita kena korbankan. demi untuk orang yang kite sayang tu. ada banyak benda yang kita suke dan seronok untuk kite buat.

for example, kite rapat dengan kawan berlainan jantina. tapi bila kite da ade bf/gf, and die tak suke kite rapat dengan kawan kite tu. terpaksalah kite berterus terang dengan kawan kite tu dan tak boleh jadi rapat mcm dulu demi org yg kita panggil sayang tu.

kite buat macam tu demi untuk jaga hati orang yang kita sayang. bila kita sayang seseorang tu, kita mesti taknak die sedih kan. taknak lukakan hati die. yes, semua manusia buat salah. saya ade salah saya sendiri.. ;( like if my bf tak suke saya main gamelan, i should stop demi untuk jaga hati die, kan? tapi dulu saya tak buat macam tu. tak tahulah kenapa..

cuma, apa yang saya nak bagitahu,

Yahya Adel Ibrahim@yahya_ibrahim
"I love you" is not an utterance, but a consistent behaviour of favoring your loved one as much as, and even more than, yourself.
 
saya tahu salah saya..semoga ini jadi pengajaran untuk saya di masa hadapan. step 1, saya kena tanya awal2, apa benda yang die paling pantang. kalau bagi saya, saya paling pantang orang yang saya sayang rapat dengan perempuan lain lebih daripada saya. means, i need to know everything. xboleh ade satu benda yg perempuan lain tahu tapi saya tak tahu. thats me :)

Comments

Popular posts from this blog

DIY: veil nikah part 1

diy pelamin nikah part1