first lesson learnt about marriage

salam buat semua..
semoga semua orang berada dalam keadaan tenang..

saya tak berapa tenang these past few days

i woke up in the middle of the night and cried
i cried during the dawn
and i keep thinking about so many things

i had period pain for the last three days
people says that period pain will get better after married
for the time being, its just getting worst for me
three miserable days of cramps and backpain..

only this time husband was there to rub my stomach and make me feel better
thank you sangat buat suamiku..harapnya nanti after years and years of marriage pun still macamneh okey ^_^

harini....kelantan lawan jdt
alhamdulillah, kelantan menang walaupun 1-0
perasaan bangga jadi anak kelantan ni sedang membuak-buak..kih3
kali ni tengok final dengan suami..walaupun bukan ke stadium, tapi puas hati sangat sebab boleh jerit kuat-kuat masa tengok bola.
the best part is husband tak marah saya jerit-jerit. dia xjeling or whatsoever.
he gave me the chance to just be myself tonight.. ;)

but few things changes after marriage.
yang paling obvious sekali adalah tentang cara pemakaian saya.
everytime nak keluar, mesti tanya husband dulu, MESTI
baju semua da muslimah-muslimah sangat!!!!!
xboleh pakai yang see tru, tak boleh pakai yang nampak bentuk badan...
this one time during honeymoon saya pakai baju yang nampak bentuk badan sikit je, tapi nampak beza pada cara layanan husband kepada saya..

jadi, saya cepat-cepat faham sendiri..lepas tukar baju yang elok sikit, husband terus okay dan jadi romantik balik macam selalu..hehehehe

marrying a guy who have a clothing shop, pergh!! die punye style memang beza sangat dengan saya..saya rasa outdated sangat..cuba pilih baju ni die cakap pattern lama, kena pakai pattern baru..tribal laaaa, apa laaaa..hehehehe..its a new thing for me..ape-ape pun isteri kena bahagiakan suami kan? kena ikut cakap suami kan??

today, my husband edited this picture and uploaded it on fb..

dalam hati saya bunga-bunga.. oh my!!!


gambar ni masa pergi pre-honeymoon kat cameron highland.singgah semalaman semasa odw pergi ambik barang kat kl. honeymoon betul-betul lepas raya nanti insya allah kalau takde halangan kewangan atau halangan lain..

something that i learnt from this marriage thing.first lesson i guess:

perfect marriage is not when you are not quarreling with each other. perfect is when you fight but you still kiss and make out at last...

btw, since im not feeling so good this few days, im hoping that everyone else do feels good. be happy with the ones you love..

kalaulah manusia boleh baca hati manusia yang lain....kalaulah...(watcha say..)

Comments

Popular posts from this blog

DIY: veil nikah part 1

diy pelamin nikah part1