jodoh versi dewasa

Semalam tengah jalan2.

Dapat berita yang my sis shortliated for eagle express crea. I yang prepare her for the interview. Im confident she can make it if she follows what i tell her.

But that is not what i wanna share today.

Together withbthe job offer latter on if she makes it is a contract of 4 years without marriage.

Hubs: kalau dapat ni 4 tahunla tak kawen.

Me: semua ni jodoh. Kalau xsampai jodoh lagi xdapat pon tak kawen jugak. Kan nnti lepas 4 tahun kawen ngn orang lain.

Hubs: jodoh kan..kita tak tahu..dah kawen pon belum tentu jodoh

Me: yelah.. jodoh aturan tuhan. Kawen ni mcm orang yg tuhan hntar untuk jaga kita. Lepas dah habis jodoh. Bercerai. Kalau kekal sampai ke mati. Itulah jodoh kita. Selagi tak mati kita takkan tahu.

Hubs: yelah.. rahsia Allah.. tuhan da aturkan.

And kami pon mengangguk.

Memang. Semua laki bini akan berharap yg mereka akan ke akhir hayat. Tapi for me n my hubs. We keep it real. Die ckp yg die bukan jodoh saya dari the early days of our marriage. Selagi belum mati selagi itu kita tak tahu. Siapakah jodoh kita yang akan bersama dalam syurga.

Its not something yang kita pilih.
its something yang tuhan dah tetapkan.
Siapa yang kongi jiwa kita. Siapa jodoh kita.
insya allah dalam syurga akan bersama.

Dulu masa muda. Masa bodoh. Selalu duk cari siapa jodoh aku. Sapa jodoh aku. Tapi soalan tu dah menggambarkan yang aku ni tak faham makna jodoh.

Apa2 pun kena terima aturan Allah. Berusaha. Selalu berdoa. Semoga yang baik2 untuk semua.


Comments

Popular posts from this blog

DIY: veil nikah part 1

diy pelamin nikah part1