Thursday, July 21, 2016

Fast paced life

Salam malam jumaat semua.
Lama giler aku tak blogging. Tapi aku masih belum nak bersara lagi. Aku suka menulis walaupun ayat yg aku garap ni sekadar apa yang terlintas di benak aku je.
Lepas raya ni aku sangat lemau. Disebabkan start dari raya kedua kami anak beranak mula demam berganti ganti.
Tapi alhamdulillah. Now semua dah ok. We just got back from sunway. Pegi pun sebab my husband yang teringin nak pergi lagi. It was our third time there except this time with Alika. 😘

Our schedule is so packed.
Bulan 10 we will be going to vietnam. Utk bisnes.
And bulan 11 we will be flying to australia. For our annual holiday. Yeay!!
Tapi semua aku belum plan lagi. Just beli tiket flight je. Phew.
So penat nak planning semua benda tapi i like it!
Penat tapi fun! 😁😁😁

This time around travel dengan a baby. So nervous.
My first plan adalah nak pergi kashmir this year tapi ade banyak aspek aku kena ambil kira.

-kebersihan sesebuah negara
-keselamatan keluarga
-keselesaan tempat penginapan
-penyakit berjangkit

So this year i decided to go somewhere yang bersih and more tersusun. Good public transport. And selamat untuk Alika mostly. Kena stroller friendly.baby friendly. πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

Sikit2 dah start shopping dah. November adalah musim bunga di australia tapi xdelah sejuk sangat. Around 26degree celcius. Sbb aku dah serik nak melancong time winter and aku bimbang alika tak boleh withstand the weather.

Haish. Jadi mak ni macam2 kena fikir kan??
Kadang2 rasa macam otak overload. Huhuhu
Now tgh plan nak pakai baju apa n bagaimana n kalau boleh hari2 nak sedondon ala che ta melancong. Hahaha. Angan2 jela dulu tapi manatahu boleh jadi kenyataan. If im not busy.
Hahahaha

Okayla. Aku macam kena pi tidola. Sbb aku xtau nk sembang pasal apa. Hidup aku ala ala fast pace now. Tp aku je yg slow mcm kura2 nak follow hidup sendiri. Huhuhu

No comments: