diy solemnization makeup part 1

merujuk tajuk di atas..mekap di hari akad nikah nanti saya akan mekap diri sendiri..

sebabnya?
1. satu sesi mekap wil cost you more than rm100. tapi sebenarnya kalau mekap sendiri kos beli barang-barang mekap tu akan exceed rm200. just that lepas ti, all the makeups, boleh simpan dan guna untuk satu jangka masa yang agak panjang.

2. sebab saya akad nikah malam lepas isya, jadi waktu untuk mekap tu dilihat orang maybe dalam 3jam je pastu terus kena sapu sebab nak tido. jadi, rasa tidak berbaloi disitu....sebab tu bajet nak mekap sendiri je. solat maghrib awal2 pastu siapkan diri sendiri.

harini da buat first try untuk mekap akad nikah.masa yang diambil adalah kurang dari sejam.
guna brand maybelline je untuk semua benda. my sis cakap perlu tebalkan sikit bedak. well, maybe i should sebab eye bag tu masih nampak. this time guna fake eyelashes yang natural. on the day maybe a lil bit more dramatic.

 
 

 gambar ni pulak adalah makeup dari professional for photoshoot. i like this look. nampak natural tapi my face shape tu da hilang kan..tapi, truthfully, saya mekap tak nampak macam mekap pun. so, im feeling a lil bit down.pasneh kena usaha lebih lagi..i think i need a more dramatic eyes..

  anyway, ni baru first try, pasneh cuba lagi sampai puas hati..wish me luck!

Comments

Popular posts from this blog

DIY: veil nikah part 1

diy pelamin nikah part1