Manusia. Dan typical malay.

Manusia ni macam macam tau.
Tapi yelah. Adat dunia.

Dah lama tak hadap masalah pasal pekerja. Since buka kedai baru.masalah pekerja timbul balik.

Harini kantoi menipu. Esok nak cuti bagi alasan tok meninggal. Padahal hari pertama kerja. Sebelum dpt keje siap telefon bagai cakap bersungguh2 nk keje.

Bila da kantoi. Kena buang. Cakap gaji rendah. Komisen sikit. Ketar2 je jari kita nak reply msg die. Tapi husband pesan jangan layan. Terus bank in gaji die harini.

Tadi die siap tanya tu bile nak bank in gaji die.
Kite jawab kite bank in sekarang guna online banking je.

Malas nak gaduh dgn org camni. Die cakap keje tempat kite boring.. alahaii. Keje buat rumah batu lah baru xboring. Rehat time makan je. Ye dak???

Huhu. Kite ni pikir pasal pekerja. Bagi peluang rehat n duduk time xde pelanggan. Keje pkn dua org boleh gilir2 gi toilet n smbahyang.

Tapi xpeeee sebab kite ade bwrderet2 orang wasap nak keje. Orang yang lebih menghargai. Cewahhh.

Pekerja kita kat kbmall. Gaji cecah 1.2k tau sekali dengan cuti bergaji.. time xde keje boleh duduk je. Xpayah nk berdiri macam kedai2 lain.

Kite pernah keje dekat al-ikhsan. Sepanjang waktu keje mmg xboleh duduk. Memang disaster okay. Sbb tu kite bagi pekerja kite at ease.

Tu jelah kite nak luahkan malam ni. Kite cari pekerja yg betul2 nak keje.. nak bantu orang yang betul2 ingin dibantu. Kalau sekadar nak jadi typical malay. Jangan keje ngan kite... gitewwww.. hehehe.

Okay. Bye

Comments

Popular posts from this blog

DIY: veil nikah part 1

diy pelamin nikah part1