Kesah ke tak kesah?

Teknologi ni rasanya boleh menghancurkan.
Ditambah dengan internet.
Masa bercakap dengan suami hanyalah masa makan.

Time atas katil pon pegang fon.
Bukan buat apa. Fb. Wasap group. Youtube.
Alih2 benda sama.
Memancing. Gym.

Aku ni bukannye suke sangat nk pgg telefon.
Sebab xde apa pun.
Wasap pon aku benci dan malas.
Meniaga dah xde online.
Wechat pon xde.

Tapi sebab husband asyik pegang telefon. Aku nak buat apa?

Last2 aku pon jadi mcm die.
Saje je depan nasik pkn aku pgg fon.
Die masuk bilik aku hadap telefon.
Malas nak bercakap.
Nak ubah orang mmg susah.
Ubah diri sendiri.

Bukan nak kongkong suami.
Tapi dengan keadaan pregnant ni memang cepat terasa.
Dulu maybe aku xkesah. Now pembawakan budak ni semua benda aku kesah.

Comments

Popular posts from this blog

first time kena marah dengan bos ;(

DIY: veil nikah part 1