Mak vs wife

Perangai husband yang tak berapa masuk dengan iolls.

Nak makan punyelah susah..
Apa yg iolls suke die tak suke.
Apa yg die suke iolls tak suke.

Contohnya die suke sangat pergi seoul garden.
Aku kalau jarang2 sekali bolehla. Sbb xtau nak makan apa. Kata je buffet. Tapi... not to my taste.
Tapi husband memang makan banyak giler la.
Daging lembu 3 pinggan. Daging ayam 2 pinggan. Dagjng kambing 3 pinggan. Ice cream lagi dan segala jenia daging. He is a meat lover.

Me pulak masuk seoul garden ambik fishball. Benda2 tak pekdah tu masuk lam tomyam.. sooo not my taste..
Ice cream pon xmakan sangat pon.

Sampai naik kembung perut asyik minum ice lemon tea.

Lagi satu husband memang memilih kedai makan. Kalau gerai2 die memang tak makan. Sebab my mother in law memang jenis yang masak kat rumah. So he loves home cooked meal. Tengahari most of the time mesti akan lunch kat rumah my MIL.

So.... susah for me sebab aku malas masak tengahari and nak makan nasikk. Kalau tengahari lunch di kbmall. Asyik nak makan kat dalam kbmall je. Dahlah xde nasik. Kedai kat luar kbmall die taknak.

Dilema makan betulla..

Tapi once aku masak kat rumah. Die makan bertambah2 berpinggan kau tau. Seronok pulak tengok.
Betulla org cakap. Masakan mak dan masakan bini paling sedap kat dunia ni..hehehe

Comments

Popular posts from this blog

DIY: veil nikah part 1

diy pelamin nikah part1