Rezeki

Korang nak dengar cerita tak?

Harini macam2 jadi.
Aku dengan husband siap gaduh dengan management parkson sbb salah faham pasal tempat berniaga.

Whatever it is. That settled already.

Everyday pukul 2p.m my staff akan hantar sale update.

And you know what. Kedai kat parkson belum ade sale walaupun rm1.

Pukul 4 petang aku dan suami ke parkson sebab nak masuk barang baru n settle pasal tapak jualan.

Settle around 5pm. Still no sale.

Aku xrasa apa2. Benda mcm ni biasa lah bagi peniaga.

On da way back home. Aku just terfikir yg adik aku hukak stall takoyaki from 5.30 sampai 7petang pon paling sikit collect sale rm40. Maksimum rm60.

Tak payah bayar sewa tempat. Upah pekerja. Just tolak duit modal bahan2 masak je. Kerja xsampai 2 jam.

Then malam ni kedai tutup kol 10. Tup2 my staff kat parkson wasap cakap sale rm123. Aku terkejut sangat.

Aku tahu dan banyak kali terjadi. Rezeki hak Allah. Die bagi pada sesiap yang dikehendakiNya.

Banyakkkk kali dah jadi. Tapi setiap kali ia terjadi it never fail to amaze me. Allah Maha Besar.

Comments

Popular posts from this blog

DIY: veil nikah part 1

diy pelamin nikah part1