Trending

Now banyak baca cerita pasal janda couple dgn suami orang. Or anak dara kawen dengan suami orang.

Kalau dengar cerita yang belah orang ketiga which is janda or anak dara sekalipun. Ayat yang femes adalah lelaki tu cakap wife die terlampau mengongkonglah apa lah. Semua yang buruk pasal isteri diceritakan..

Memanglah dah xnampak yang elok. Sebab tu nampak yang buruk je.. lepastu sebab nak ngorat yg baru mestilah buruk2 je wife kat rumah kan.

For me.. if you are not happy talk to each other.
Settle kan satu2. Takde guna jugak xhappy dengan wife. Cari bini no 2. Buruk2 kan wife sume. Sebab buruk2 wife pon itulah yg bersabung nyawa lahirkan zuriat awak. Yang tu jugak yang awak duk ngorat dulu2.

Duduk and bercakaplah.
Im not happy. Why? Bla bla bla.

Anak letak tepi.
For me. We live for ourselves. Bukan untuk orang lain.
Bukan untuk anak2 kita. Bukan untuk pasangan kita.
Kebahagiaan kita dulu kena letak nombor satu.

Hidup paling lama pun 70tahun. Katalah kawin umur 25 tahun. Bahagia for 5years. Takkanlah another 40years u nak menderita? Sedangkan u deserve to be happy.

Tapi yelah.. berkahwin ni perlu tolak ansur. Apa2 yang u tak suke pada wife/husband u yang sikit2 tu buat tak nampak ajelah. Biasakan diri sebut yang baik2. Nampak yang baik2.

Contohnya if u macam saya. Saya ni memang xsuka orang smoke. Sbb i cannot tahan bau busuk org smoking. Tapi my husband smoke. So kalau die busuk tu cakap awal2 gi mandi. Jangan datang dekat. Die pon da faham.. kadang2 saje je datang dekat2 time busuk. Time wangi xde pulak nak datang dekat2. Huhhh

And for my case pulak. Saya memang malas nak kemas rumah sbb mcm2 sebab. Malas nak basuh baju yada3 kerje rumah yg lain. Jadinye bile saya malas tu husband xcakap apa2. Kalau die tgk kain da byk yg belum basuh. Die tolong letak dalam mesin basuh and tolong jemur kain.

Benda2 simple tak dibesarkan. Walau saya tak suke macamana pon die keluar lepak dengan his frens tapi tetap bagi jugak. Just pesan balik awal. Jangan smoke sebab nanti bau busuk. Walaupun hakikatnye die mesti akan balik lewat jugak dan akan smoke jugak. Tapi pesan macamtu means i dont give up.

Tapi setiap orang ade pantang dielah.
As for me memang no second chance for curang.
Sebab saya tak curang dengan die.
Xde orang lain. And if die ade orang lain i should find my orang lain too..

Ni bercakap sekaranglah. Xtaulah kalau betul jadi tetibe hati jadi lembut pulak kan.

Tapi basicnya macam tu lah. If you are not happy with each other then settle with each other dulu la. Tanpa pengaruh orang luar. Yelah. Kalau da ade spare menunggu memang senang jelah kau nak ceraikan isteri kau tu kan? Tapi nanti satu masa kau akan menyesal.. percayalah..

Kalau xde pengaruh luar and rasa memang dah xboleh dah.. then bercerailah.. cara baik.. insya allah ade jodoh yg lebih baik untuk kau dan jugak isteri kau...

Comments

Popular posts from this blog

DIY: veil nikah part 1

diy pelamin nikah part1