common sense lesson from mother

pagi tadi saya bangun dengan bebrapa soalan di dalam kepala..dan hanya mak yang mampu jawab semuanya..

me: ma, masa kawan pompuan apih(my younger brother) datang rumah, die salam dengan ma cium tangan tak

mother: tak pun.

me: owh..okay...

mother: kenapa?

me: takde..kalau orang pegi rumah kawan, kena salam cium tangan mak die ke???

mother: kenalah! jangan tak cium pulak..

me: tak pelik ke?

mother: ape yang peliknye..kalau xcium tangan tu yang pelik. tapi dengan kakak2 die, salam biasa jelah..

me: owhhh...camtu ek?? okay, kalau camtu org ciumla tangan mak die nanti..

i wore pink skinny jeans today..(and loving it!) as one of my effort to look young... ;P

 before i step into the car,

me: ma, cantik tak seluar org?

mother: erm, pelik2 budak neh..nanti awak pegi rumah die jangan pakai camneh pulak..

me: dah tu, xkan nak pakai baju kurung??tak nampak cam bersungguh sangat ke??

mother: manada..pakai je baju kurung...

so, pengajarannya..
1. silalah cium tangan mak kawan anda..
2. pakailah baju kurung kalau nk ke rumah kawan anda.

p/s: masalahnya sekarang, takkan nak pakai baju kurung..perjalanan 8 jam kot.. confirm kena gelak..
apesal mak ayah awak duk jauh sangat?? T_T

Comments

Popular posts from this blog

DIY: veil nikah part 1

diy pelamin nikah part1