Hari kedua di tempat kerja

hari kedua di tempat kerja..kenpa hari kedua? kenapa bukan hari pertama??

sebab hari pertama saya tak belajar banyak sangat. hari pertama baru kenal kedai, kenal kedudukan barang. and mula bekerja sebagai promoter. belajar basic pasal barang-barang kat kedai.

okay, for those who knew me..saya ni memang tak berapa nak minat sangat dengan kasut sukan macamneh..walaupun hakikatnya kasut ni ada bermacam-macam design. for training, running, futsal, bola, yada yada yada...tu je maklumat saya mampu kumpul dalam masa dua hari..huuuu T_T

Harini saya da start training for my real position. position apa?? biarlah rahsia..eceehhh..gedik sangat kenapa??? hehehehe... banyaaaaaaaakkkkk benda kena ingat.. harini ikut trainer sambil pegang buku sebab tulis semua benda yang perlu dibuat sendiri nanti.. budak engine belajar buat marketing, sales, accounts. pergh!!! xde sangkut paut dengan LED, transistor pun..hehehe

sementara tu bolehla belajar untuk asas-asas dan apa yang perlu untuk perniagaan sendiri nanti..ataupun boleh tolong sape-sape yang berkenaan..heeee

keje kat sini, pakaian senang je. seluar kena hitam, baju da ade uniform syarikat. tinggal nak pilih2 tudung je setiap hari. pastu kasut pulak of coz lah kena pakai kasut yang dijual di kedai tu... so, today i bought my very first kasut yang gini-gini..hehehehe..sebab selalunya my shoes ade ribbon, ade bling3, ada manik2.. heeeeeeeee

kasut kerja sayaaaa.. kalau tak kerja sini memang takkan beli kasut camneh..huhuhuhuhu.. tapi takpe sbb kasut ni boleh buat jogging.. saya kan pen jogging tegar.. :P

okay, esok pegi keje pakai kasut baru yang simple nehh.. btw, kasut ni beli tau, bukan syarikat bagi.. sebab tu rasa nak nanges jugakla sikit2 sebab harganya tuuuu... yang saya betul2 berkenan pulak xde size. redha jelaaa.. hitam kan senang sikit nk matching.. nak pakai gi keje je.. so, hopefully kasut nih tahan setahun.. hahahahahah!!! memang taklah kannnn.. :P

insha Allah esok cite pasal hari ketiga pulak.. =)

Comments

Popular posts from this blog

DIY: veil nikah part 1

diy pelamin nikah part1