emerald

people say that diamonds are girl's bestfriend. probably because of its value.. and a man would like to give diamonds to their girl as a sign of love and appreciation probably because of its value too..

macam its says "my love is as much as this rong costs.." something like that.. ;)

kalau saya, orang da bagi diamond tu kan, ambik jela.. rezeki jangan ditolak.. tapi i prefer another gems. emerald.. sebenarnya saya suka jugak sapphire..yang warna macam princess diana pakai, and now kate middleton is wearing..

tapi warna kulit saya tak berapa nak masuk sangat dengan warna biru.. biru looks very nice tho...after try banyak rings sepanjang hidup ni, saya baru tahu yang green suits me the best..thats why saya nak emerald..kalau bolehla kan..kalau tak boleh nak buat macam mana....huuuuu

ok, da siap pilih permata apa yang nak...which is emerald..pastu design pulak.. saya suka yang classic sikit..yang ada tradisional kinda look to it...yang for certain people, it looks ugly...hehehehe..takpe, asal saya suka sebab im gonna be wearing it for the rest of my life and i wanna wear something that i love and adore and appreciate everytime.. =)


i think im gonna need something yang practical sbb nak pakai hari-hari and tanakla nanti cincin tu lekat kat baju or tarik kain tudung or paling penting, taknak cincin tu lukakan baby.. tapi susah jugak sebab im someone yang sukakan bold accessories.. rasanya yang permata timbul lebih more to myself..tapi.....susahnyaaaaa... i think i just wanna wear something like these:



both of these ring sangat lawaaaa..but i prefer yang kat atas sebab lebih classic and ada nilai seni yang lebih...
 
 



yang pattern macam ni pun lawa jugak..mesti nampak nice and sweet je sebab gems die kecik2 je..comel.. i like them very much..tapi as a gift on my birthday or engagement or hadiah annyversary ke..heeeee... these rings do not look like wedding ring...susah jugak kan..camanalah orang yang nak kawen pilih cincin ni...haishhh..

i think my final and last choice would be something like this..

ada satu emerald je.. konon-konon maksudnye like he is the one and only..ecececece.. nampak more to wedding ring.. i think soooo.. boleh tak kalau nak yang macam ni as my wedding ring?? i mean yang pasti nak emerald, and cincin tu nak ada nilai-nilai seni sikit, nak emas,taknak emas putih or platinum, tapi kalau silver je pun okay jugak..boleh sama-sama pakai silver dengan husband..yelah, laki kan tak boleh pakai gold. i dont mind if its silver sebab cincin kawen, for sure takkan jual, or gadai or pape lah.. pakai je sampai mati insya allah.. lagi sweet kalau sama-sama satu design dengan husband.. nanti boleh pass down to cucu..ehehehehehe..and owh..lagi satu kelebihan wedding ring from silver..kalau ditakdirkan jadi pape kat saya, my husband can wear my wedding ring since its not from gold.. atleast i will always be near to him even in the form of a ring. :')



 

Comments

Popular posts from this blog

DIY: veil nikah part 1

diy pelamin nikah part1