The man that i fall in love with

Haritu cerita pasal suami sebelum aku kenal die.
Now nak cerita pasal encik fadzil ni masa aku mula2 kenal die.

Fakta: aku nampak die first time kat kbmall. Hari2 die akan datang around 5.30 untuk masuk barang ke kedai die.

Masa tu i was working and balik keje pukul 6 petang. So everyday i just saw him datang lalu depan kedai. Then after a few days. Jarang2 sekali die akan keluar n lepak dengan membe die sebelah kedai bahagian luar. I can see tru the glass.

Kenal tapi tak pernah tegur. Tak pernah. Die pun xpernah. Me pun tak pernah. Nampak and thats it.

Masa tu before i went for my convo. My convocation masa tu bulan 10. So maybe dalam bulan 9 gitu.

Fakta: aj kirim salam tru my best fren. Masa tu i was odw balik utp for my convo.

I just tell my fren. Oo. Kirim salamlah balik. Gitu je.

Then lepas convo tu. Aj add kt fb tapi tak pernah private message. Tak pernah. Tak. Tak. Masa tu i pun pelik jugak. Xde nak ngorat apa pon. So biar jelah.

First step of course la i yang buat. Masa tu die kena jaga kedai die sendiri sbb staff die cuti. I just beli aiskrim mcd and bagi die satu melalui another girl yg keje kat situ jugak. Kire macam i belanja dua tiga org termasuk die. Itulah first step nye sebab i know kalau tunggu mamat pemalu ni maybe sampai sekarang kami tak kawen lagi.hahahah

Then lepas insiden aiskrim tulah aj ni msg kat fb. Pastu  kat msg fb tu i bagitau kalau die nak ngorat i die kenalah jadi brani sikit. Kalau nk ajak keluar kenalah ajak depan2. Hahahaha..

Lama gilerrr then die cakap ok. Harini die akan ajak i keluar. Sepatutnya i balik keje 6ptg aritu. Tapi i bagi chance kat die. Siap tunggu for more than 10mins utk die gain courage untuk datang and ask me out.

At lastttt. Die datang jugak..hahaha. still ingat lagi keadaan masa tu. I macam biasa je. Kitorang pergi hayaki sebelah kbmall. Itulah permulaan nya. Rasanya masa tu november 2012 kalau xsilap.

Then we keep on seing each other sampai satu tahap. I just said to him. I taknak kami asyik keluar je. Dulu i clash dengan my ex pon sebab i da malas nak couple2 ni. Kalau die faham maksud i. Die tahulah apa nak buat. Kalau sekadar nak lepak jumpa setiap hari i taknak. Better kitorang xjumpa dahla. I cakap camtu kat die masa disember 2012.

Then a gentleman he was. 25 jan 2013 we were engaged. Masa bertunang tu yang lebih kenal masing2. And lebih cintan cintun sampailah kawen june 2013.

Mudah. Cepat dan memenuhi apa yg i nak. Masa tu i dah fedap giler dengan kapel2 ni. Tak dapat apa pun. I just nak a husband. Yg bole sayang i. Bole sama2 kumpul pahala dengan i. Alhamdulillah.. masa tu i xkenal siapa die. Die dari mana. Apa kereta die. I just know that die serious.

Jodoh tu simple kan. Kami sampai harini xde masalah besar. And my husband memang sangat menjaga hati i. Kalau i malas kemas rumah die tak cakap apa pun. Plus die pulak yg tolong. Tolong basuh pinggan. Sidai kain. I tak rasa ramai lelaki yg sanggup buat benda2 camtu.

Comments

Popular posts from this blog

DIY: veil nikah part 1

diy pelamin nikah part1